Начало » Новини » Страната

На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните

В реално време
Синор.БГ / 23.07.2020 г.
На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните

EIT Food Innovation Prizes е едно от най-големите стартови състезания в аграрната вертикала в Южна и Източна Европа, където се присъждат награди на предприемачи и стартиращи фирми в ранен етап, разработващи иновативни продукти и услуги, които могат коренно да модерницират бизнеса с храни. На 24 юли компетентно жури ще излъчи българския победите, съобщиха от Института за агростратегии и иновации.

На финала ще бъдат избрани три най-иновативни и многообещаващи стартъпи, които ще получат съответно награди от хиляда, 3 хил. и 5 хиляди евро.

Публиката също ще има шанс да гласува за любимия си стартъп и ще им помогне да спечелят наградата на публиката от 2000 евро!

Тази година онлайн финалът на конкурса за награди за иновации ще се проведе в 17 страни в Южна и Източна Европа - България, Хърватия, Чехия, Естония, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия , Словения, Испания и Турция.

Състезанието ще завърши с големия финал, по време на който носителите на 1-ва награда от всички 17 държави ще се състезават за три основни награди: 10 000 евро, 15 000 евро и 25 000 евро.

Програма на българския финал.

Стартови терени от Atlas Agro Science, Zero Wave, Bio Stopanstvo Lopyanko Ltd., Suprima, ETHEROPOLIS, AgroRegal - CAT, Gordost Na Fermera и Unmanned Systems Bulgaria.

В журито участват Милен Иванов, VC и ангел инвеститор, основател на CEO Angels Club, съ-директор в Института на основателя;

Роси Митова - стартира първия пазар за онлайн земеделски производители в България farmhopping.com, ставайки най-големият бизнес за доставка на био храни в рамките на 5 години. Роси получи национално и международно признание с работата си, като бе включена в списъка на Forbes Europe 30 под 30 за социално предприемачество, Forbes 30 на възраст под 30 в България. Сега Роси тренира млади стартъпи в тяхното пътуване напред.

Д-р Величка Гочева е доцент в катедра „Биотехнология“, UFT и Центъра за качество и безопасност на храните при Университета по хранителни технологии - Пловдив. Основните й области на опит включват биотехнология на храните, микробиология на храните, молекулярна биология, функционални храни, микробиологичен контрол на храните, управление на качеството и безопасността на храните (вкл. Добра производствена практика, HACCP системи и ISO стандарти), автентичност на храните, законодателство за храните в ЕС и етикетиране на храните.

На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните
5602
 

Последни материали
Виж
Предстоящо
Първи празник на лютеницата в Първомай - на 4 октомври
Сезонните прегледи поскъпват повече от годишните
Нов скок в таксите за земеделската техника – до 3 пъти по-скъпи прегледи
Решения
На 17 септември ще бъде обявена структурата на Националния борд по водите
Собственик на „Брягово милк“ ЕООД
Александър Алексиев: Масовата ваксинация ще унищожи гръбнака на овцевъдството
Чудо няма да стане
Симеон Караколев: Всеки ден имаме заразено стадо. Докога?
Последните търгове са за имоти в Силистра, Търговище, Кюстендил
Държавата пуска на търг земя от бившите кооперативи – без ограничения за купувачи
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини