Начало » Новини » Страната
23.07.2020 г.

На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните

В реално време
На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните

EIT Food Innovation Prizes е едно от най-големите стартови състезания в аграрната вертикала в Южна и Източна Европа, където се присъждат награди на предприемачи и стартиращи фирми в ранен етап, разработващи иновативни продукти и услуги, които могат коренно да модерницират бизнеса с храни. На 24 юли компетентно жури ще излъчи българския победите, съобщиха от Института за агростратегии и иновации.

На финала ще бъдат избрани три най-иновативни и многообещаващи стартъпи, които ще получат съответно награди от хиляда, 3 хил. и 5 хиляди евро.

Публиката също ще има шанс да гласува за любимия си стартъп и ще им помогне да спечелят наградата на публиката от 2000 евро!

Тази година онлайн финалът на конкурса за награди за иновации ще се проведе в 17 страни в Южна и Източна Европа - България, Хърватия, Чехия, Естония, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия , Словения, Испания и Турция.

Състезанието ще завърши с големия финал, по време на който носителите на 1-ва награда от всички 17 държави ще се състезават за три основни награди: 10 000 евро, 15 000 евро и 25 000 евро.

Програма на българския финал.

Стартови терени от Atlas Agro Science, Zero Wave, Bio Stopanstvo Lopyanko Ltd., Suprima, ETHEROPOLIS, AgroRegal - CAT, Gordost Na Fermera и Unmanned Systems Bulgaria.

В журито участват Милен Иванов, VC и ангел инвеститор, основател на CEO Angels Club, съ-директор в Института на основателя;

Роси Митова - стартира първия пазар за онлайн земеделски производители в България farmhopping.com, ставайки най-големият бизнес за доставка на био храни в рамките на 5 години. Роси получи национално и международно признание с работата си, като бе включена в списъка на Forbes Europe 30 под 30 за социално предприемачество, Forbes 30 на възраст под 30 в България. Сега Роси тренира млади стартъпи в тяхното пътуване напред.

Д-р Величка Гочева е доцент в катедра „Биотехнология“, UFT и Центъра за качество и безопасност на храните при Университета по хранителни технологии - Пловдив. Основните й области на опит включват биотехнология на храните, микробиология на храните, молекулярна биология, функционални храни, микробиологичен контрол на храните, управление на качеството и безопасността на храните (вкл. Добра производствена практика, HACCP системи и ISO стандарти), автентичност на храните, законодателство за храните в ЕС и етикетиране на храните.

На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните
5283
 

Последни материали
Виж
Система за електронно управление
Инструкции как да получите своето УРН за електронно кандидатстване в ДФЗ
Въпреки негативните ефекти от войната в Украйна
България е значим фактор в международния пазар на изделия от дървесина
Безвъзмездно изготвяне на документите
Стартира приема за подпомагане на малките земеделски стопани
19-22.11.2024 г.
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
От януари до октомври включително на годишна база
Молдова вдигна двойно приходите от износа на ябълки за ЕС
Насоки кандидатстване
Автоматично одобряват проектите на много малки фермери, натрупали 52 точки
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини