Начало » Новини » Страната
23.07.2020 г.

На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните

В реално време
На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните

EIT Food Innovation Prizes е едно от най-големите стартови състезания в аграрната вертикала в Южна и Източна Европа, където се присъждат награди на предприемачи и стартиращи фирми в ранен етап, разработващи иновативни продукти и услуги, които могат коренно да модерницират бизнеса с храни. На 24 юли компетентно жури ще излъчи българския победите, съобщиха от Института за агростратегии и иновации.

На финала ще бъдат избрани три най-иновативни и многообещаващи стартъпи, които ще получат съответно награди от хиляда, 3 хил. и 5 хиляди евро.

Публиката също ще има шанс да гласува за любимия си стартъп и ще им помогне да спечелят наградата на публиката от 2000 евро!

Тази година онлайн финалът на конкурса за награди за иновации ще се проведе в 17 страни в Южна и Източна Европа - България, Хърватия, Чехия, Естония, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия , Словения, Испания и Турция.

Състезанието ще завърши с големия финал, по време на който носителите на 1-ва награда от всички 17 държави ще се състезават за три основни награди: 10 000 евро, 15 000 евро и 25 000 евро.

Програма на българския финал.

Стартови терени от Atlas Agro Science, Zero Wave, Bio Stopanstvo Lopyanko Ltd., Suprima, ETHEROPOLIS, AgroRegal - CAT, Gordost Na Fermera и Unmanned Systems Bulgaria.

В журито участват Милен Иванов, VC и ангел инвеститор, основател на CEO Angels Club, съ-директор в Института на основателя;

Роси Митова - стартира първия пазар за онлайн земеделски производители в България farmhopping.com, ставайки най-големият бизнес за доставка на био храни в рамките на 5 години. Роси получи национално и международно признание с работата си, като бе включена в списъка на Forbes Europe 30 под 30 за социално предприемачество, Forbes 30 на възраст под 30 в България. Сега Роси тренира млади стартъпи в тяхното пътуване напред.

Д-р Величка Гочева е доцент в катедра „Биотехнология“, UFT и Центъра за качество и безопасност на храните при Университета по хранителни технологии - Пловдив. Основните й области на опит включват биотехнология на храните, микробиология на храните, молекулярна биология, функционални храни, микробиологичен контрол на храните, управление на качеството и безопасността на храните (вкл. Добра производствена практика, HACCP системи и ISO стандарти), автентичност на храните, законодателство за храните в ЕС и етикетиране на храните.

На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните
5507
 

Последни материали
Виж
След топла зима, измръзнала рапица, закъсняла пролет и градушка
Лошото време удари реколтата от пчелен мед в Ямболско и повишава цените
Корупция в земеделието: Гърция реформира системата за разпределение на европейските земеделски субсидии
ТОП-5 страни-вносители на украинска агропродукция през май 2025 г.
И при царевицата се очертава силна година благодарение на напояването
В Румъния очакват рекордна пшенична реколта между 14 и 15 милиона тона
Средният добив е едва 153 кг/дка
95 тона е цялата продукция от череши, прибрана до края на май
Пчеларските организации на среща в министерството
Ще се прави нова платформа ЕПОРД, от която пчеларите се информират за пръскания
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини