Начало » Новини » Страната
23.07.2020 г.

На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните

В реално време
На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните

EIT Food Innovation Prizes е едно от най-големите стартови състезания в аграрната вертикала в Южна и Източна Европа, където се присъждат награди на предприемачи и стартиращи фирми в ранен етап, разработващи иновативни продукти и услуги, които могат коренно да модерницират бизнеса с храни. На 24 юли компетентно жури ще излъчи българския победите, съобщиха от Института за агростратегии и иновации.

На финала ще бъдат избрани три най-иновативни и многообещаващи стартъпи, които ще получат съответно награди от хиляда, 3 хил. и 5 хиляди евро.

Публиката също ще има шанс да гласува за любимия си стартъп и ще им помогне да спечелят наградата на публиката от 2000 евро!

Тази година онлайн финалът на конкурса за награди за иновации ще се проведе в 17 страни в Южна и Източна Европа - България, Хърватия, Чехия, Естония, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия , Словения, Испания и Турция.

Състезанието ще завърши с големия финал, по време на който носителите на 1-ва награда от всички 17 държави ще се състезават за три основни награди: 10 000 евро, 15 000 евро и 25 000 евро.

Програма на българския финал.

Стартови терени от Atlas Agro Science, Zero Wave, Bio Stopanstvo Lopyanko Ltd., Suprima, ETHEROPOLIS, AgroRegal - CAT, Gordost Na Fermera и Unmanned Systems Bulgaria.

В журито участват Милен Иванов, VC и ангел инвеститор, основател на CEO Angels Club, съ-директор в Института на основателя;

Роси Митова - стартира първия пазар за онлайн земеделски производители в България farmhopping.com, ставайки най-големият бизнес за доставка на био храни в рамките на 5 години. Роси получи национално и международно признание с работата си, като бе включена в списъка на Forbes Europe 30 под 30 за социално предприемачество, Forbes 30 на възраст под 30 в България. Сега Роси тренира млади стартъпи в тяхното пътуване напред.

Д-р Величка Гочева е доцент в катедра „Биотехнология“, UFT и Центъра за качество и безопасност на храните при Университета по хранителни технологии - Пловдив. Основните й области на опит включват биотехнология на храните, микробиология на храните, молекулярна биология, функционални храни, микробиологичен контрол на храните, управление на качеството и безопасността на храните (вкл. Добра производствена практика, HACCP системи и ISO стандарти), автентичност на храните, законодателство за храните в ЕС и етикетиране на храните.

На 24 юли е изборът на иновативния стартъп в сектора на храните
5546
 

Последни материали
Виж
Как да се справим с паякообразните акари по краставиците?
Над половината от доставените през първото полугодие идват от Турция
Нарасналият 11 пъти внос на яйца в САЩ свали цените им с 64 на сто
С 6 месеца пък е удължено лицензирането на вноса от Украйна
Румъния удължи с 3 месеца ограничението върху надценките на основни храни
Недостатъчното предлагане в страната подгря здраво цените
Китай е договорил 25 на сто от възможния износ от новата реколта ечемик в Украйна
Как зеленчуците поскъпват 4 пъти от полето до рафта
Братята Кумчеви: Без субсидии и без мрънкане работим за 5 търговски вериги от 5:30 до 18 ч
Сред историческите обекти е лятната резиденция на княз Александър Батенберг
Междуведомствена работна група обсъди опазването на културното наследство на територията на ДП „Кабиюк“
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини