Начало » Новини » Света
21.07.2020 г.

Компания за дялови инвестиции придобива голям дял в Rovensa

За откупуването на акциите от Bridgepoint са платени около 1 милиард евро
Компания за дялови инвестиции придобива голям дял в Rovensa

Компанията за дялови инвестиции Partners Group придоби от името на своите клиенти голям дял от акциите на Rovensa – водещ доставчик на специализирани продукти за подхранване на растенията, за биологичен контрол и средства за растителна защита – за около 1 млрд. евро от досегашния им собственик Bridgepoint, обявиха купувачите.

Портфолиото на основаната през 1926 г. в Португалия  Rovensa от селскостопански решения и технологии помага на фермерите да повишат добивите от отглежданите от тях култури. Компанията има 3 подразделения – биологично подхранване, осигуряващо селскоскопанските култури с хранителни вещества за растежа и силното им развитие; растителна защита, предотвратяваща или отстраняваща биологичните заплахи по селскостопанските култури; и биологичен контрол, предлагащ продукти на основата на биоресурси като растителни екстракти или микроорганизми. Rovensa се специализира в разработката на устойчиви продукти, които намаляват въздействието на селското стопанство върху околната среда, борят се с вредното въздействие на сектора върху климата и подкрепят отглеждането на здравословни храни. Продукцията на компанията се продава в над 70 държави по целия свят, като годишните приходи са около 360 млн. евро.

От компанията за дябови инвестиции обявиха, че ще действат в тясно сътрудничество с ръководството на Rovensa начело с нейния главен изпълнителен директор Ерик ван Инис в няколко ключови стратегически инициативи, включително ускорено развитие на портфолиото с водещите биологични решения и продължаващото интернационализиране на компанията. Освен това от Partners Group планират и занапред да подкрепят изследванията и разработките на Rovensa, съсредоточавайки вниманието си върху бързорастящите пазарни ниши.

Компания за дялови инвестиции придобива голям дял в Rovensa
12924
 

Последни материали
Виж
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Ще се представят над 100 производители
Безплатни 100 000 фиданки ще раздадат на фестивала „Семе българско”
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Европейска асоциация за вълна
Бъдещи разговори в МЗХ
Отрязаните от украинската помощ производители на овес, ръж и тритикале очакват обезщетения
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини