Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
01.07.2020 г.

JOHN DEERE X9 – звярът пристига и в Европа

Първите комбайни ще стъпят на българска земя през 2021 година
JOHN DEERE X9 – звярът пристига и в Европа

Влажна царевица. Трудна за работа слама. Далеч от идеалните условия за жътва, притиснати от времето. Всички сме изпитвали тези затруднения. Разполагате с кратко време за прибиране на реколтата и по-малка печалба. Имате нужда от повече продуктивност и ниски загуби. Имате нужда от комбайн, който може да свърши цялата работа – ден и нощ, сезон след сезон.

Имате нужда от комбайн X9. Тези нови комбайни доставят средно до 45% повече жътвен капацитет за всякакви култури, без да жертват качеството на зърното – и всичко това използвайки 20% по-малко гориво. X9 1100 може да ожъне до 12 ха за час пшеница и може да прибере до 180 тона за час високодобивна царевица, което е повече от достатъчно да запълни 7 полу-прикачни ремаркета за час. Такава е прибиращата мощ на X, съобщават от компанията.

Комбайна е оборудван с двоен сепаратор работещ с два 60 см ротора с увеличена овършаваща площ от 45% и сепарираща площ от 80%1 за по-добро овършаване и сепариране при култури с голям обем.

Новата почистваща система предлага 36% повече почистваща площ за ефективно пълнене на бункера с чисто зърно дори при най-тежки условия на жътва.

Забележително е, че дори с 45% по-голяма овършаваща площ и 80% по-голяма сепарираща площ, външните размери са почти същите като при S790, за тесни завои и транспорт.

Вижте видео ТУК!

Машината разтоварва пълен бункер само за около минута и половина —до 189 литра в секунда! Като фермера може да избере между три дължини на шнека.

Машината е интелигентна. От вграденият приемник StarFire™ до 5 години JDLink™ Connect, новите X9 комбайни идват подготвени да улеснят вашата жътва. Настройте го и забравяте.

Автоматично поддържайте настройките на комбайна, които сте избрали чрез Combine Advisor™ и ActiveVision™ камери, за подобряване на качеството на зърното и за намаляване на загубите.Чрез In-field Data Sharing (споделяне на данни от полето), можете да споделяте карта с извършена работа и насоки за повишаване на ефективността. Machine Sync позволява на комбайна да контролира скоростта, посоката и позицията на трактора с ремарке за разтоварване, за да автоматизирате процеса по време на работа.

Освен това комбайна има 23% по-широка наклонена камера, за да обработва допълнителен поток на материала и за по-широки хедери.

Машината е оборудвана с нов 13.6-литров двигател John Deere доставя до 45% повишен жътвен капацитет, като се нуждае само от 11% повече конски сили в сравнение с S790. Получавате и 30% повече въртящ момент, за справяне с по-големи натоварвания с плавно повишение на мощността чрез новата трансмисия ProDriveTM XL.

Опростена система за задвижване с ремъци използва по-големи шайби и по-дълги ремъци за подобряване предаването на мощност и намаляване на износването.

Може да изберете колесен или верижен модел. Веригите осигуряват подобрена флотация и ви позволяват транспортни скорости до 40 км/ч.

Важно е да се отбележи, че модулираният реверс на наклонената камера ѝ позволява да се включи в реверсивно движение при пълни обороти на двигателя, за да се намали вероятността от задръстване при тежки култури.

Чрез дисплей 4600 CommandCenterTM, разположен в кабината контролирате разгъването и сгъването на мощния шнек и регулируем дефлектор за по-лесно разтоварване и обработка на растителните остатъци.

JOHN DEERE X9 – звярът пристига и в Европа
22363
 

Последни материали
Виж
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
През сезона изоставането в доставките от Украйна за чужбина е с над 80 на сто
Износът на слънчоглед от Украйна за България скочи близо 4 пъти през март
Цената се повиши с 1 долар спрямо тръжната процедура преди седмица
Йордания купи планирания ечемик и пак отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Свързани материали
Виж
Case IH представи автоматизирани решения и нови технологии с изкуствен интелект в помощ на фермерите
Предложенията на компанията за 2024 и 2025 г.
Тайтън Машинъри изненадва с техника, базирана на изкуствен интелект
За фермерите от Далечния изток
Русия увеличи на 20% субсидията за закупуване на трактори и комбайни
Приемът на проекти започна на 16 октомври, изчакайте нормативните промени!
С парите от ЕС лозарите няма как да купуват комбайни
Как да извлечем максимална полза от земеделската земя с правилен избор на комбайн?
Rostselmash ACROS 595 Plus - Ефективност и иновации в жътвата на зърнени култури
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини