Начало » Новини » Страната
23.03.2020 г.

Нов срок за кандидатстване по стажантски програми на ЕК - до 13 април

Удължаване
Нов срок за кандидатстване по стажантски програми на ЕК - до 13 април

Студенти със степен бакалавър или магистър от различни специалности плюс докторанти от 28-те държави членки на ЕС, сред които и България, могат да кандидатстват за безплатни платени стажове за професионално развитие в областта на хранително-вкусовата промишленост. Стажовете са с продължителност от 3 до 6 месеца, а стипендията е в размер на 1 350 евро на месец за RIS Fellowships и 2 хиляди евро на месец за RIS Talents, съобщиха от Института за агростратегии и иновации.

Стажантската програмата EIT Food - RIS Fellowships се състои от два взаимнодопълващи се компонента:

RIS Fellowships е програма, насочена към студенти с образователно-квалификационна степен бакалавър или магистър и млади предприемачи. Те ще  разкрият своя талант в агро-хранителния сектор, като натрупат практически опит и подсилят уменията си, свързани със съответната работа. Това включва и аналитично мислене и креативно решаване на проблеми. Стажантите на RIS Fellowship ще бъдат ангажирани в дейности от типа „учене-чрез-действие“ (вътрешни проекти и задачи на партньорите на EIT Food) осъществявани от всяка компания домакин.

RIS Talents е програма, насочена към практикуващи и завършили млади докторанти. Те ще се възползват от уроците, научени по време на собствените си академични изследвания, а също така ще бъдат насърчавани да участват в индустриално сътрудничество или предприемачество. Стажантите на RIS Talents ще участват в иновативни проекти на EIT Food, както и в такива, свързани с научноизследователска и развойна дейност, включвайки се в специализирани стажове в някоя от компаниите-партньори на EIT Food.

Самите компании ще осъществят прецизен подбор на точните кандидати за съответния стаж в зависимост от сферата на стажантска дейност, определена от всяка една компания-домакин.

Натрупан практически опит чрез креативно решаване на проблеми и намиране на изход от реални проблематични ситуации в  съответните организации.

Месечна стипендия в размер на 1350 евро (Fellowships) и 2000 евро (Talents) в подкрепа на разходите.

Изискванията към кандидтатите е да имат проактивен подход и желания за допълнителни дейности по време на обучение. Да притежават аналитични умения, да бъдат с широк кръгозор, целенасочени и добри екипни играчи. Да могат да работят на английски език. Да са на разположение в периода от юли до декември 2020 г. Да имат здравна застраховка и възможност да пътуват в чужбина.

СТЪПКА 1- Попълнете апликационната форма и качете свое видео с продължителност до 1 минута. (март 2020)

СТЪПКА 2 - Участвайте в уъркшоп (само за RIS Fellowships кандидатите). Ако бъдете избрани, ще се свържем с вас, за да вземете участие в някой от 17-те практически семинари (уъркшопове), които ще се проведат в различни RIS държави. Предизвикайте себе си, като решавате тестове и участвате в групово решаване на казуси. (средата на април/средата на май 2020)

СТЪПКА 3 - Представете се по време на онлайн интервюта. Ако отговаряте на критериите за подбор, ще бъдете поканени на интервюта с компаниите-домакини. Проверете финалния списък с одобрени стажанти на интернет страницата на програмата: www.eitfoodrisfellowships.eu  (средата на май/средата на юни 2020).

Нов срок за кандидатстване по стажантски програми на ЕК - до 13 април
6131
 

Последни материали
Виж
Гълъби по манастирски
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
ДЗЕС-те и други защонодателни промени
Европарламентът даде зелена светлина за промените в Общата селскостопанска политика
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини