Начало » Новини » Интервю
21.03.2020 г.

Евдокия Кръстева: FCM държи на високия стандарт за успешна борба с болести и неприятели

Управител на „ФМС АГРО БЪЛГАРИЯ”
Евдокия Кръстева: FCM държи на високия стандарт за успешна борба с болести и неприятели

И тази година „ФМС Агро България” предлага на земеделските производители редица интересни предложения за защита и подхранване на есенните култури и царевицата, голяма част от които бяха представени по време на тазгодишното изложение АГРА в Пловдив. За читателите на Синор.бг управителят на „ФМС АГРО БЪЛГАРИЯ” ЕООД Евдокия Кръстева представи предимствата на продуктите.

 

Г-жо Кръстева, с какво портфолио се подготвяте през 2020 г. и каква е отликата от миналогодишните ви предложения?

През 2020 година екипът на „ФМС Агро България” подготви интересни пакетни предложения, които по места ще бъдат представени от нашите консултанти, така че фермерите да получат пълна представа за тяхното действие на полето. Основен фокус и тази година ще продължат да бъдат новите продукти, предложени на пазара през последната година, а именно - Омнера® ОД, Херкулес™ 125 СК, Симакс плюс вече утвърдилите се Авант® 150 ЕК, Кораген™ 20 СК, Гранстар® Супер и Импакт™ 25 СК. Продуктовата листа на компанията съдържа качествени и икономически изгодни листни торове, които в година като тази, в която културите са подложени на стрес, са отлично решение.

Какви иновации се прилагат от компанията и как са съобразени с промените в климата – кои са алтернативите, заместващи забранените от еврозаконодателството активни вещества?

Целта на корпорацията ФМС е да предлага продукти, съобразени с най-високите стандарти и отговарящи, както на разпоредбите на Евроопейското законодателство, така и на очакванията на земеделските производители. В тази връзка ние продължаваме да предлагаме нашият основен фунгицид Имапкт™ 25 СК, като от тази година пуснахме на пазара и нова формулация Херкулес™ 125 СК. Хербицидът Омнера® ОД е ключов в нашата продуктова листа, както и инсектицидите Авант® 150 ЕК и Кораген™ 20 СК.

Може ли да посочите предимствата, които отличават основните продукти на компанията?

Имапкт™ 25 СК и Херкулес™ 125 СК са едни от малкото фунгициди от групата на триазолите, които ще останат на пазара. Активното вещество и в двата продукта – флутриафол е най-бързо проникващият триазол. До 2 часа след третирането той е разпространен в цялото растение, така че има много добро стопиращо действие, ако вече е установена налична зараза от болести при житните култури . Придвижва се много бързо към точките на растежа и напълно блокира разпространението на инфекцията в новия прираст. Въпреки, че Имапкт™ 25 СК е на пазара от дълги години, до момента няма прояви на резистентност към този продукт и той продължава да е ефикасен към основните икономически важни заболявания.

Хербицидът Омнера® ОД е отлично решение за справяне с проблемните едногодишни и многогодишни широколистни плевели  в житни култури (лепка, паламида, поветица и др.). Омнера® ОД е единственият хербицид от новата LQM технология. Тази технология  спомага за много доброто прилепване на работния разтвор и подобряване на неговото качество, което засилва хербицидният ефект. Омнера® ОД не се нуждае от никакво смесване с други прилепители.

Авант® 150 ЕК и Кораген™ 20 СК са инсектициди – единствени представители на химичните групи, към които принадлежат. Авант® 150 ЕК се отличава от останалите инсектициди на пазара благодарение на дългото последействие, а Кораген™ 20 СК е толерантен към полезните видове. И двата инсектицида гарантират отличен контрол на неприятелите, за които са регистрирани.

Съксесър™ ТХ е селективен, системен, почвен и ранно-вегетационен хербицид за контрол на едногодишни широколистни и житни плевели при царевица. Петокасмид, едното от активните вещества в продукта е ново за България и спомага за разширяване на спектъра на действие и предотвратяване на възникването на резистентност.

Кои са основните предложения за тази година в портфолиото и какви са промоциите за фермерите?

През 2020 г. „ФМС Агро България” предлага на българските земеделски производители икономически изгодни решения за ефективно и надеждно производство. Едно от тези решения е Пакет Протект - Житни Култури за чисти и здрави посеви. Избирайки Пакет Протект - Житни Култури земеделските производители получават 10% по-добра цена, надежден контрол и сигурна защита на своите култури.

Благодарение на добрата смесимост и висока селективност на предложените продукти в пакета те могат да бъдат прилагани съвместно в комбинация или разделно в зависимост от спецификите на полето.

Другите предложения, които предлагаме са пакети в царевица, където продуктите са на по-добра цена, отколкото самостоятелно.

Кои от листните торове бяха сред най-търсените и в кои култури?

„ФМС Агро България” предлага редица висококачествени листни торове, произведени от специализираното звено за торове на компанията в Англия. Всеки един от листните торове на ФМС съдържа съставки, които спомагат за по-доброто покритие на листата и улесняват поемането на макро- и микроелементите от растенията. Всички листни торове от продуктовата листа на компанията са търсени, като ние се стремим да имаме предложения както във всички култури, така и за различните фази на развитие на растенията. Най-търсени в момента са  АСМ Комплекс, Фолиар Екстра, Мултипъл, Микроелементи за житни култури, Бо-Ла, Зуум Супер и Мед.

Листните торове на ФМС са разработени въз основа на действителните нужди на културите от хранителни елементи. Високата концентрация на макро- и микроелементи, съчетана с усъвършенстваните технологии за активиране на по-доброто проникване в растенията, прави листните торове на ФМС изключително ефективни за по-доброто и по-пълноценно подхранване на растенията.

Интервюто взе: Екатерина Стоилова

Евдокия Кръстева: FCM държи на високия стандарт за успешна борба с болести и неприятели
29340
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини