Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
12.03.2020 г.

Предложенията на БАСФ за борбата с плевели и болести при царевица, слънчоглед и рапица през 2020 г.

Предложенията на БАСФ за борбата с плевели и болести при царевица, слънчоглед и рапица през 2020 г.

За производителите от Западна, Северна - Централна България срещата с екипа на БАСФ по традиция се състоя в Правец, където пред 360 фермери експертите представиха и новите предложения на компанията за борба срещу плевелите и болестите в житни култури, слънчоглед, царевица и рапица, избрани да се прилагат през 2020 г.

По отношение на хербицидите Цветан Личев, регионален търговски мениджър за Западна и Ценрална Северна България, акцентира върху плюсовете на Биатлон® 4D, който решава кардинално проблемите с трудните плевели при културите. През 2019 г. този продукт беше използван върху 4 милиона декара в страната, което само по себе си доказва колко предпочитан е от земеделците, посочи още Личев.

Плюсовете на Биатлон® 4D са, че има широк прозорец на приложение, както за културата, така и в различните фази на плевелите, ефективен е при широк температурен диапазон. Стопаните от опит знаят, че осигурява категоричен контрол срещу великденче, мак, мъртва коприва, теменужка, здравец и ред други трудни за полетата плевели.

С новите технологии на БАСФ ще си гарантирате „Добив Плюс за Приход Плюс”

Биатлон® 4D, приложен в доза от 4,5 гр/дка, е напълно безкомпромисен към великденчето. Поразява напълно полския мак, лепката дори самосевката от Clearfield рапица. Ефективен е при много други широколистни плевели, включително трудните за контрол ефемери. Хербицидът за смесено заплевеляване в листата на БАСФ за 2020 г. е Палас®, който напълно се справя с плевели като див овес, власатка, овсига, както и широколистните плевели включително трудните за контрол ефемери.

На срещата с фермерите експертите на компанията представиха и иновативната формулация срещу плевелите при слънчогледа - Пулсар Плюс®, осигуряващ ефективното действие срещу лобода, чийто восъчен налеп е предизвикателство за редица хербициди. Той е ефективен още срещу паламида и житни плевели. Един хербицид за 2 технологии Clearfield® и Clearfield® Plus.

Пакетът Рекорд®Нов, който е за приложение върху 80 декара, съдържа хербицидите Калам® - срещу широколистно заплевеляване, Келвин® Ултра - срещу житно заплевеляване и аджуванта ДЕШ, който пък благоприятства за добро усвояване на активните вещества. Осигурява изключителен контрол върху лободата, както и срещу всички житни и широколистни плевели при царевицата, посочи Личев.

Пред фермерите бяха представени различни комбинации от почвени и вегетационни хербидици, които осигуряват чисти полета при рапица и слънчоглед. Акцентира се върху Пулсар®/Пасат® срещу житни плевели и широколистни плевели в Clearfield® слънчоглед, както и Стратос® Ултра – най-селективният хербицид, а също и върху почвения хербицид Стомп® Аква, единственият пендиметалин в микрокапсулна формулация на пазара. И двата продука Стратос® Ултра, Стомп® Аква са отлични партьори на експрес технологията в слънчоглед

При фунгицидите пакетните предложения за слънчоглед предложенията за тази година са с Пиктор®, където при доза от 30 мл/дка препоръчителната цената е 4,14 лв. за декар, и още за всеки 20 литра купен продукт вие връщате 100 лв. в сметките си, поясни за фермерите Ваня Горчева. Предложението за Ретенго® е при доза от 50 мл/дка препоръчителна цената от 2,65 лв/дка. Когато третирате посевите с този фунгицид, вие си гарантирате по-високи добиви Пиктор® пък е изключително ефективен срещу болести, като склеротиния, фома, фомопсис, алтернария и др.

При рапицата Карикс® пък осигурява осигурява фунгицидно и растежно регулаторно действие, благодарение на което се образуват мощни разклонения. Чисто фунгицидно предложение е Карамба®, която заедно с Карикс® също имат промоционална цена – при всеки купени 15 литра от двата фунгицида вие получавате безплатно 1 л Вазтак® Нов.При защита на рапицата от склеротиня продукта е Пиктор®, доказал се като един от най-добрите фунгициди за маслодайни култури на пазара.

Изборът на БАСФ при царевицата пада върху Ретенго® в доза 50 мл на дка. Хербицидните предложения са с пакета Рекорд®нов, съдържащ Калам® - срещу широколистно заплевеляване, Келвин® Ултра - срещу житно заплевеляване и аджуванта ДЕШ. Като почвен хербицид се препоръчва Спектрум®, изключително ефективен срещу житни плевели. Другите предложения са Стомп® Аква срещу широколистно заплевеляване Промоциите на БАСФ при семената за слънчоглед през 2020 г.

Четири хибрида маслодаен слънчоглед са изборът на експертите на БАСФ за тази година – три от тях са Clearfield® Plus хибриди, и един Clearfield®. Предлагаме изцяло линолови хибриди, като в бъдеще имаме амбицията да задоволим търсенето и да предложим високоолеинови хибриди, посочи Ивайло Бочев, Кроп мениджър маслодайни култури, растителна защита, семена и ключови клиенти на БАСФ.

Три от семената са средно ранни хибриди, а четвъртият е ранен. Два от продуктите - Акордис® и Лорис®,са с изключително високо маслено съдържание спрямо другите аналози на пазара. Масленото съдържание е с 1,5% до 2% по-високо спрямо останалите продукти, посочи Бочев.

Продуктите ни имат висок добивен потенциал, който е последователен и стабилен независимо от различните климатични години.

Затова и промоционалните пакети стимулират към тяхната покупка. Тази година за всеки 8 тобри семена фермерите ще получават по две безплатно.

Лорис® CLP средно ранен хибрид с висок добивен потенциал и висока масленост.

Акордис® CLP гарантира масленост от 52%-53%, също и много високи добиви от декар – между 375 и 399 кг от дка.

Дракарис® CLP е ранен хибрид, който може да се използва и като втора култура. Маслеността му е от 45% до 52%, като гарантираните добиви от декар са между 305 и 347 кг.

Колорис® CL е средно ранен хибрид с добиви до 430 кг на дка.

Предложенията на БАСФ за борбата с плевели и болести при царевица, слънчоглед и рапица през 2020 г.
11762
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Портфолиото и промоциите на БАСФ за 2024 г. при житни – точен избор в условията на климатични промени!
Световната кампания на БАСФ идва със силна подкрепа за фермерите, в точния момент
Божидар Бонев, продуктов мениджър за маслодайни култури, семена и растителна защита в БАСФ-Решения в земеделието
Хибридите слънчоглед на БАСФ - при новите реалности потенциалът за добив е само половината от успеха
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
БАСФ - иновации и партньорство за успешно българско земеделие
Ваня Горчева поема глобална позиция след изключителните успехи, постигнати в България
„БАСФ - Решения в Земеделието” с нов Бизнес Мениджър за България
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини