България участва за първи път със свой щанд на Международния салон на сиренето и млечните продукти, провеждан в рамките на Международното селскостопанско изложение във френската столица Париж, което през тази година ще продължи от 22 февруари до 1 март включително. Щандът ще бъде открит в неделя, 23 февруари, от заместник-министъра на храните и горите доц. Янко Иванов, съобщиха от дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ в министерството на земеделието, храните и горите. Според информацията български биологични сирена, кашкавал, извара и други млечни продукти ще бъдат представяни до 26 февруари.
Събитието дава възможност родните компании да популяризират качествата на бялото саламурено сирене, българското кисело мляко и млечните продукти. Пред посетителите на изложението ще бъде представена и бактерията Лактобацилус булгарикус, придаваща уникалния вкус на българското кисело мляко и сирене.
През тази година Международното стопанско изложение в Париж чества 150-годишен юбилей. Компаниите, представящи своите продукти, са обособени в 4 групи – животновъдство, растениевъдство, продукти от френските региони и чужбина, както и селскостопански услуги и професии.