Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.12.2019 г.

Свински ребра на фурна с мед и картофи

Свински ребра на фурна с мед и картофи

Ребра с мед и картофи преди да се пъхнат във фурната

Ребрата се нарязват по дължина на коста. В подходяща купа приготвяте смес от меда, коняка и черния пипер. Намазвате старателно ребрата и оставяте да престоят 30 минути, след което ребрата се запичат в сух тефлонов тиган от всички страни. Слагат се в йенска (огнеупорна) тава с похлупак и към тях се добавят обелените и разрязани на четири картофи. Ребрата и картофите се поливат с останалата смес от мед, черен пипер и коняк. Долива се една чаша вода. Поръсват се с червен пипер, чубрица и сол слагате капака на иенската тава.

Слагаме във фурната и печем на 200 градуса до готовност, като последните 5 минути махате капака, за да хване ястието вкусна коричка.

Продукти: 1 килограм свински ребра, 1 килограм български картофи, две супени лъжици мед, 100 мл. коняк, сол, щипка черен пипер, супена лъжица червен пипер, лъжица стрита чубрица.
 

Свински ребра на фурна с мед и картофи
14942
 

Последни материали
Виж
На два мобилни телефона в дирекция „Директни плащания“ може да търсите съдействие
До 10 януари приключете заявленията си по ЕКО-ЗВПП и ЕКО-НИП в СЕУ!
Електронните формуляри за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци са на сайта на ДФЗ
Полезни съвети
Как да подготвим резниците за зимно размножаване на растения
Очертава се и свиване на производството, включително в Сърбия и Полша
Търсенето на замразени малини намалява в световен мащаб
В народните вярвания се прави равносметка за годината, започват мръсните дни
Православната църква почита паметта на свети Стефан първомъченик
След отказ на стопанина да бъдат взети проби за изследване за Меди-Висна
БАБХ сигнализира прокуратурата за болните овце в Карнобатско
Свързани материали
Виж
Расте производството в Испания, Бразилия и САЩ за сметка на Германия и Полша
Почти половината свинско в света се произвежда в Китай
Китай понижи значително вноса на свинско
Селекции
„Месомания“ изненада с премиера на нов вид свинско месо „Черен ангел“
Ръст е отчетен дори при свинското след трайна тенденция на понижение
Германия увеличи производството на месо през първото полугодие
България е сред лидерите по ръст между януари и април включително
Производството на свинско в ЕС показва признаци на възстановяване
Защита на българските месопреработватели
Производители на деликатеси питат Великобпитания защо от 1 юли е наложена забрана за внос на родни продукти
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини