Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.12.2019 г.

Свински ребра на фурна с мед и картофи

Свински ребра на фурна с мед и картофи

Ребра с мед и картофи преди да се пъхнат във фурната

Ребрата се нарязват по дължина на коста. В подходяща купа приготвяте смес от меда, коняка и черния пипер. Намазвате старателно ребрата и оставяте да престоят 30 минути, след което ребрата се запичат в сух тефлонов тиган от всички страни. Слагат се в йенска (огнеупорна) тава с похлупак и към тях се добавят обелените и разрязани на четири картофи. Ребрата и картофите се поливат с останалата смес от мед, черен пипер и коняк. Долива се една чаша вода. Поръсват се с червен пипер, чубрица и сол слагате капака на иенската тава.

Слагаме във фурната и печем на 200 градуса до готовност, като последните 5 минути махате капака, за да хване ястието вкусна коричка.

Продукти: 1 килограм свински ребра, 1 килограм български картофи, две супени лъжици мед, 100 мл. коняк, сол, щипка черен пипер, супена лъжица червен пипер, лъжица стрита чубрица.
 

Свински ребра на фурна с мед и картофи
14439
 

Последни материали
Виж
Приеми за над 100 млн. лв. ще бъдат отворени по ПМДРА до края на 2024 г.
ДФЗ
Изплатени са близо 80,5 млн. лв. по еко схемата за разнообразяване на културите
ДФЗ
Преведени са над 30,5 млн. лева за биологично растениевъдство за 2023 - ето ставките!
Предстоящо
На 29 юни в Козлодуй ще се проведе Фестивалът на рибата
Министерство на иновациите и растежа
Меморандум за сътрудничество в областта на зеления водород
Наръчник Кампания 2024
Срокове и дейности, приложими през 2024 г. за екосхемата Еко-БРЕИ
Свързани материали
Виж
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Забавяне на производството
Глобалният пазар на свинско месо под натиск – Rabobank
Вносът продължава да намалява, при това на все по-ниски цени
Китай увеличи производството на свинско и сви поголовието
Цената нараства двойно и тройно от производител до купувач
Само 35 на сто от продаваното свинско у нас е родно производство
Малък марж kd печалбите
Ниски печалби в свиневъдния сектор заради свитото потребление на месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини