Ребрата се нарязват по дължина на коста. В подходяща купа приготвяте смес от меда, коняка и черния пипер. Намазвате старателно ребрата и оставяте да престоят 30 минути, след което ребрата се запичат в сух тефлонов тиган от всички страни. Слагат се в йенска (огнеупорна) тава с похлупак и към тях се добавят обелените и разрязани на четири картофи. Ребрата и картофите се поливат с останалата смес от мед, черен пипер и коняк. Долива се една чаша вода. Поръсват се с червен пипер, чубрица и сол слагате капака на иенската тава.
Слагаме във фурната и печем на 200 градуса до готовност, като последните 5 минути махате капака, за да хване ястието вкусна коричка.
Продукти: 1 килограм свински ребра, 1 килограм български картофи, две супени лъжици мед, 100 мл. коняк, сол, щипка черен пипер, супена лъжица червен пипер, лъжица стрита чубрица.