Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.12.2019 г.

Никулденска чорба “По манастирски”

Никулденска чорба “По манастирски”

Почистваме рибата, нарязваме я на парчета и я заливаме с 6-7 ч.ч. студена вода. Посоляваме и варим около 20 минути. През това време задушаваме ситно нарязаните зеленчуци с 2-3 с.л. олио. Внимателно изваждаме рибата с решетеста лъжица и прецеждаме бульона. Ако се налага да избистрим бульона, слагаме го да кипне с 1 неразбит белтък и отново го прецеждаме. Прибавяме към него задушените зеленчуци и оставяме чорбата да поври с тях 10 минути. Добавяме добре изчистеното рибено месо и подправяме с малко сух девесил или целина. Поднасяме чорбата с оцет, разбъркан с настърган хрян и счукан чесън.

Продукти: 600 г шаран или друга тлъста риба, 1 глава лук, 2-3 моркова, 1-2 пиперки, 1 картоф, няколко домата от буркан, подправки.

Никулденска чорба “По манастирски”
12525
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини