Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Никулденска чорба “По манастирски”

Синор.БГ / 06.12.2019 г.
Никулденска чорба “По манастирски”

Почистваме рибата, нарязваме я на парчета и я заливаме с 6-7 ч.ч. студена вода. Посоляваме и варим около 20 минути. През това време задушаваме ситно нарязаните зеленчуци с 2-3 с.л. олио. Внимателно изваждаме рибата с решетеста лъжица и прецеждаме бульона. Ако се налага да избистрим бульона, слагаме го да кипне с 1 неразбит белтък и отново го прецеждаме. Прибавяме към него задушените зеленчуци и оставяме чорбата да поври с тях 10 минути. Добавяме добре изчистеното рибено месо и подправяме с малко сух девесил или целина. Поднасяме чорбата с оцет, разбъркан с настърган хрян и счукан чесън.

Продукти: 600 г шаран или друга тлъста риба, 1 глава лук, 2-3 моркова, 1-2 пиперки, 1 картоф, няколко домата от буркан, подправки.

Никулденска чорба “По манастирски”
13364
 

Последни материали
Виж
Помощта е 16 лв. за животно
Компенсират овцевъдите в 4 области със затворени заради шарката стада
Тема с продължение трета част
Екосхемите с най-голям ръст през 2024: зелено торене и намалени пестициди
Магазин за хората все още не търси доставчици
Законът за агрохранителната верига се бави, оранжерийните производители чакат справедливи цени
Ползите
Лучени люспи за градината: естествен тор, инсектицид и стимулатор на растежа
Решение на МС
Широк състав на Националния борд по водите
Закупени са и над 600 000 тона пшеница от Черноморския регион и Франция
България е сред доставчиците на над 74 000 тона растителни масла за Египет
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини