Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.12.2019 г.

Никулденска чорба “По манастирски”

Никулденска чорба “По манастирски”

Почистваме рибата, нарязваме я на парчета и я заливаме с 6-7 ч.ч. студена вода. Посоляваме и варим около 20 минути. През това време задушаваме ситно нарязаните зеленчуци с 2-3 с.л. олио. Внимателно изваждаме рибата с решетеста лъжица и прецеждаме бульона. Ако се налага да избистрим бульона, слагаме го да кипне с 1 неразбит белтък и отново го прецеждаме. Прибавяме към него задушените зеленчуци и оставяме чорбата да поври с тях 10 минути. Добавяме добре изчистеното рибено месо и подправяме с малко сух девесил или целина. Поднасяме чорбата с оцет, разбъркан с настърган хрян и счукан чесън.

Продукти: 600 г шаран или друга тлъста риба, 1 глава лук, 2-3 моркова, 1-2 пиперки, 1 картоф, няколко домата от буркан, подправки.

Никулденска чорба “По манастирски”
5916

Последни материали
Виж
Фонд „Земеделие”
Пуснати са още 74,2 милиона лева плащания на хектар от Кампания 2019
Матуритетът от 6 години ще подкрепи растежа дори по време на пандемия
ЕБВР отпуска 60 милиона евро на турски производител на плодове и сокове
Производството на пшеница обаче вече пострада от сушата
Дъждовете в Украйна създадоха райски условия за рекордна царевична реколта
Информация от агроминистерството
Предложенията на България, представени в Брюксел през май
Европейска комисия
Втори етап от социалните преговори по минималните заплати в ЕС
До 3 юли кандидатствате по три извънредни мерки
Рибарите ще бъдат компенсирани за коронавируса със 17 млн. лв.
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам