Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Никулденска чорба “По манастирски”

Синор.БГ / 06.12.2019 г.
Никулденска чорба “По манастирски”

Почистваме рибата, нарязваме я на парчета и я заливаме с 6-7 ч.ч. студена вода. Посоляваме и варим около 20 минути. През това време задушаваме ситно нарязаните зеленчуци с 2-3 с.л. олио. Внимателно изваждаме рибата с решетеста лъжица и прецеждаме бульона. Ако се налага да избистрим бульона, слагаме го да кипне с 1 неразбит белтък и отново го прецеждаме. Прибавяме към него задушените зеленчуци и оставяме чорбата да поври с тях 10 минути. Добавяме добре изчистеното рибено месо и подправяме с малко сух девесил или целина. Поднасяме чорбата с оцет, разбъркан с настърган хрян и счукан чесън.

Продукти: 600 г шаран или друга тлъста риба, 1 глава лук, 2-3 моркова, 1-2 пиперки, 1 картоф, няколко домата от буркан, подправки.

Никулденска чорба “По манастирски”
13626
 

Последни материали
Виж
Само през декември доставките на зърно за чужбина са над 2 милиона тона
Износът на царевица от Украйна надхвърли 5 милиона тона през сезона
В рамките на проект за зелен пояс по програма за застрашен ландшафт
Природозащитници и доброволци залесиха 9 участъка в югоизточна България
Спадовете се колебаят от 9 до 14 на сто, но рапицата отчита срив от 41 на сто
ЕС сви вноса на соя и соев шрот, рапица и палмово масло през сезона
Чрез финансов инструмент в рамките на споразумение с агроминистерството
Фондът на фондовете ще привлича частно съфинансиране по морската програма
Най-много средства са съкратени от прякото финансиране и напояването
Украйна оряза помощи за фермерите заради вноска във възстановителен фонд
Доста по-евтино спрямо предишния търг, но цените са сравними с последния в Тунис
Алжир закупи на международен търг поне 500 000 тона твърда пшеница
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини