Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.12.2019 г.

Никулденска чорба “По манастирски”

Никулденска чорба “По манастирски”

Почистваме рибата, нарязваме я на парчета и я заливаме с 6-7 ч.ч. студена вода. Посоляваме и варим около 20 минути. През това време задушаваме ситно нарязаните зеленчуци с 2-3 с.л. олио. Внимателно изваждаме рибата с решетеста лъжица и прецеждаме бульона. Ако се налага да избистрим бульона, слагаме го да кипне с 1 неразбит белтък и отново го прецеждаме. Прибавяме към него задушените зеленчуци и оставяме чорбата да поври с тях 10 минути. Добавяме добре изчистеното рибено месо и подправяме с малко сух девесил или целина. Поднасяме чорбата с оцет, разбъркан с настърган хрян и счукан чесън.

Продукти: 600 г шаран или друга тлъста риба, 1 глава лук, 2-3 моркова, 1-2 пиперки, 1 картоф, няколко домата от буркан, подправки.

Никулденска чорба “По манастирски”
4794

Последни материали
Виж
Потреблението на свинско във Франция намаля въпреки ръста на производството
Приходите обаче отчитат слаб ръст
Печалбата на Данон намаля с почти 18 на сто
Самозвани майстори съсипват овощните дървета!
Не са отчетени опасни явления за посевите
Част от есенниците в Украйна подновиха вегетацията
За пореден път
Балтийски млекопроизводители протестираха в Брюксел срещу ниските субсидии
Лидерите в зърнения бизнес пазят персонала си от короновирусната зараза
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам