Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Никулденска чорба “По манастирски”

Синор.БГ / 06.12.2019 г.
Никулденска чорба “По манастирски”

Почистваме рибата, нарязваме я на парчета и я заливаме с 6-7 ч.ч. студена вода. Посоляваме и варим около 20 минути. През това време задушаваме ситно нарязаните зеленчуци с 2-3 с.л. олио. Внимателно изваждаме рибата с решетеста лъжица и прецеждаме бульона. Ако се налага да избистрим бульона, слагаме го да кипне с 1 неразбит белтък и отново го прецеждаме. Прибавяме към него задушените зеленчуци и оставяме чорбата да поври с тях 10 минути. Добавяме добре изчистеното рибено месо и подправяме с малко сух девесил или целина. Поднасяме чорбата с оцет, разбъркан с настърган хрян и счукан чесън.

Продукти: 600 г шаран или друга тлъста риба, 1 глава лук, 2-3 моркова, 1-2 пиперки, 1 картоф, няколко домата от буркан, подправки.

Никулденска чорба “По манастирски”
13476
 

Последни материали
Виж
На заседание на Управителния съвет на камарата
Илия Проданов е новият председател на БАК
Ремонти ще има при спешност
Заради липсата на проекти в напояването не са заделени средства в Бюджет 2026
Форум
Близо 100 винарни развиват и регионален туризъм
Договорена е доставката на общо около 200 000 тона през февруари и май
Фуражната царевица поскъпна на търгове в Южна Корея спрямо последния
Обявени са днес
ЕК предлага нови пенсионни схеми за по-адекватни доходи
Информационна кампания
И във Врачанско ръст на биофермерите – с 34 на сто повече спрямо 2024 г.
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини