Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
09.11.2019 г.

Последни новости от света на професионалните ножици за лозари и овощари

Последни новости от света на професионалните ножици за лозари и овощари

Представителят на FELCO за Централна и Източна Европа г-н Алексей Евсюков представи за читателите на sinor.bg последните иновации от света на професионалните електрически ножици. Новото поколение електрически ножици на швейцарския производител са предназначени за интензивна работа в лозови и овощни масиви, разсадници, поддръжка и обслужване на паркови и градински площи, лесовъдна работа.

Първата значителна промяна в новите модели са новите режещи остриета, с които стандартно ще бъдат оборудвани те. Новите остриета Felco XPRO (експро) са изработени от HSS (eйч ес ес) стомана, използвана и при високоскоростните пробивни уреди – гаранция за повишена здравина и устойчивост на натоварване. Използването на тази висококачествена стомана увеличава с до три пъти интервалите за заточване на острието и съответно удължава неговия живот. Режещото острие е и с променена форма, за да увеличи прецизността при рязане и така да гарантира, че растенията ще са здрави много по-дълго време. Разбира се, за по-малко взискателните потребители съществува и варианта ножиците да бъдат поръчани със стария тип остриета на съответно по-добра цена.

Променено е и покритието на ножиците, за да се осигури по-комфортен и сигурен захват по време на работа и да се елиминира риска от приплъзване в ръката.

FELCO са го патентовали и нов модел свързващ кабел – стартирането на инструмента се осъществява с ВЪРТЯЩ СЕ ON/OFF БУТОН, ВГРАДЕН В САМИЯ КАБЕЛ, с уникален дизайн, за повишена устойчивост на вода и прах, така че да е възможно използването и в най-взискателната среда. Това повишава сигурността и удобството на оператора.

Друга авангардна технология, с която водещият швейцарски производител заслужено се гордее, е използването на blue tooth технология за мониторинг, управление и сервизиране на ножиците. Специално разработеното приложение, налично за Android и iOS, осигурява в реално време пълна информация за ножицата. Чрез приложението можете да следите на вашия смартфон всички функции и параметри на инструмента. Можете да настроите според дебелината на клоните на изрязваните растения ножицата да се отваря на 50, 60 или 70 процента или да я оставите на 100%. Приложението ви показва броя срезове, нивото на заряда на батерията и интервалите за сервизиране. Важно е да се отбележи, че който не иска да ползва приложението, може да работи с инструментите използвайки 100% от функциите и без него.

Не на последно място, трябва да отбележим и напълно променената система за носене на батерията и управлението на ножиците по време на работа. POWER PACK (пауър пак) 882, както се нарича новата система, представлява възможно най-доброто съчетание на ултра лека и маломерна раница със стабилен и удобен колан. Тя дава възможност за избор между 3 позиции на носене за работещия, като по този начин му гарантира удобство и индивидуализиране спрямо неговите нужди, гарантирайки му по-голяма гъвкавост и ергономия по време на рязане.

Новата серия включва 4 модела ножици и два модела батерии.

- FELCO 802 e най-бързият и най-лекият модел, като той се предлага във вариант за работа и с лява ръка. Има максимален диаметър на изрязване от 30 мм, тегло от 750 гр и дължина от 265 мм

- FELCO 812 e универсалният модел – достатъчно мощен и за по-големи диаметри, но същевременно и с редуцирано тегло. Има максимален диаметър на изрязване от 35 мм, тегло от 810 гр и дължина от 280 мм

- FELCO 822 e тежката артилерия в гамата, защото позволява изрязване на клони с голям диаметър до 45 мм, но и при съответното тегло от 980 гр, неговата дължина е 295 мм

 

Последни новости от света на професионалните ножици за лозари и овощари
21562
 

Последни материали
Виж
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Ще се представят над 100 производители
Безплатни 100 000 фиданки ще раздадат на фестивала „Семе българско”
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Европейска асоциация за вълна
Свързани материали
Виж
Феликс Флиш налага стандарт за качество и професионализъм
Амбициозен мечтател създава FELCO
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини