От изброените за тестото съставки и 100 мл вода замесваме тесто. Разделяме го на две, завиваме го в найлон и го оставяме на стайна температура 30 мин. Загряваме фурната на 240 градуса. Разточваме тестото върху посипана с брашно повърхност на две питки с диаметър 30 см. Слагаме ги на две постлани с хартия за печене тавички и намазваме всяка с по 1 с.л. сметана. Нарязваме чесъна на много тънко и го разпределяме върху тестото, върху него нареждаме нарязаната на тънко моцарела. Поръсваме със сол, черен пипер и мащерка и напръскваме със зехтин. Печем пиците една по една 15 мин.
Продукти: за тестото – 3 с.л. олио, 220 г брашно, 1 жълтък, ½ ч.л. морска сол;
Още ви трябва: по 2 с.л. зехтин и сметана, 4 едри скилидки чесън, 200 г моцарела, щипка мащерка.