Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мусака с кускус

Синор.БГ / 17.06.2019 г.
Мусака с кускус

Сваряваме кускуса в подсолена вода, отцеждаме го и го заливаме с 3 с.л. разтопено и сгорещено  масло. Отделно в 3 с.л. разтопено масло запържваме нарязания на ситно лук, а след това и каймата. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и посоляваме на вкус. В намаслена тавичка слагаме половината от кускуса, отгоре разстиламе каймата и покриваме с останалия кускус. Разбиваме яйцата с прясното мляко, добавяме брашното, разбъркваме добре и заливаме мусаката. Поръсваме с останалото разтопено краве масло и печем двадесетина минути в силна фурна.

Продукти: 300 г кускус, 750 г кайма /смес/, 1 глава лук, 3-4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.л. брашно, 1 пакетче краве масло /разтопено/, магданоз, черен пипер, сол.

Мусака с кускус
15536
 

Последни материали
Виж
Проучване на института Тюнен
Дали стопанството е биологично или конвенционално е без значение за съдържанието на хумус в почвите
ДФЗ
Може да се подават онлайн фактури и дневници по екоинтервенциите за почвите и за пестене на пестициди
Най-големите структурни деформации са при млечните
КЗК: Нямаме бариери пред господстващото разрастване на големите търговци на дребно
Оферти се приемат до утре, доставката е предвидена за януари и февруари
Алжир обяви международен търг за поне 50 000 тона мека пшеница
Сеитбата на есенното зърно почти приключва без твърдата пшеница
Състоянието на меката пшеница и ечемика във Франция се влоши слабо
След семинара на НАЗ
Жекова: В Румъния с напояване жънат 1 200 кг царевица, у нас – 250 кг
Свързани материали
Виж
Вкусни цариградски кюфтета
Пълнена постна зелка
Бобена чорба с пушени свински ребра
Бърза манджа със зелени домати
Пиле по мексикански
Пълнена печена тиква
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини