Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.06.2019 г.

Мусака с кускус

Мусака с кускус

Сваряваме кускуса в подсолена вода, отцеждаме го и го заливаме с 3 с.л. разтопено и сгорещено  масло. Отделно в 3 с.л. разтопено масло запържваме нарязания на ситно лук, а след това и каймата. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и посоляваме на вкус. В намаслена тавичка слагаме половината от кускуса, отгоре разстиламе каймата и покриваме с останалия кускус. Разбиваме яйцата с прясното мляко, добавяме брашното, разбъркваме добре и заливаме мусаката. Поръсваме с останалото разтопено краве масло и печем двадесетина минути в силна фурна.

Продукти: 300 г кускус, 750 г кайма /смес/, 1 глава лук, 3-4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.л. брашно, 1 пакетче краве масло /разтопено/, магданоз, черен пипер, сол.

Мусака с кускус
14787
 

Последни материали
Виж
Нови заместник-министри в Министерство на земеделието и храните
България е трета, изпреварвайки Румъния с наполовина по-слаб спад
Унгария за пръв път оглави класацията по производство на слънчоглед в ЕС
Изслушване в парламента
Депутати питат дали с безплатна вода от Арда ще подкрепяме гръцките фермери още 60 години
За да свие държавния внос с 200 000 тона
Египет планира увеличаване на покупките на местна пшеница с 11 на сто
Гръцките фермери утре са в Атина на преговори, чакат ги няколко министъра
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Свързани материали
Виж
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Кюфтета яхния
Заек капама
Агнешка яхния
Спагети с кайма и зрял боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини