Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.06.2019 г.

Мусака с кускус

Мусака с кускус

Сваряваме кускуса в подсолена вода, отцеждаме го и го заливаме с 3 с.л. разтопено и сгорещено  масло. Отделно в 3 с.л. разтопено масло запържваме нарязания на ситно лук, а след това и каймата. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и посоляваме на вкус. В намаслена тавичка слагаме половината от кускуса, отгоре разстиламе каймата и покриваме с останалия кускус. Разбиваме яйцата с прясното мляко, добавяме брашното, разбъркваме добре и заливаме мусаката. Поръсваме с останалото разтопено краве масло и печем двадесетина минути в силна фурна.

Продукти: 300 г кускус, 750 г кайма /смес/, 1 глава лук, 3-4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.л. брашно, 1 пакетче краве масло /разтопено/, магданоз, черен пипер, сол.

Мусака с кускус
14986
 

Последни материали
Виж
Оторизирани са над 8 млн. лева
142 061 био пчелни семейства са заявени за подпомагане от 763 кандидати през 2024 г.
Почти 15 000 дка гори са опожарени върхово
Горските пожари през 2024 г. са засегнали площ от 170 000 дка в страната
ОИСР успешно приключи прегледа на политиките в българското земеделие
Очертаващият се недостиг от новата реколта в Украйна подкрепя цените
Германия разшири с над 2 на сто засетите площи с есенна рапица
Промени в последния момент
Отпада изискването да се заявяват правни основания за поливни площи
В агенцията за градушки те са 22%
482-ма пенсионери работят в администрациите към МЗХ
Свързани материали
Виж
Боб чорба с киселец
Свински шницели паприка
Пушена скумрия с кисело мляко
Гювеч с домати и ориз
Пълнени пиперки с извара
Пълнени картофи по манастирски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини