Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мусака с кускус

Синор.БГ / 17.06.2019 г.
Мусака с кускус

Сваряваме кускуса в подсолена вода, отцеждаме го и го заливаме с 3 с.л. разтопено и сгорещено  масло. Отделно в 3 с.л. разтопено масло запържваме нарязания на ситно лук, а след това и каймата. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и посоляваме на вкус. В намаслена тавичка слагаме половината от кускуса, отгоре разстиламе каймата и покриваме с останалия кускус. Разбиваме яйцата с прясното мляко, добавяме брашното, разбъркваме добре и заливаме мусаката. Поръсваме с останалото разтопено краве масло и печем двадесетина минути в силна фурна.

Продукти: 300 г кускус, 750 г кайма /смес/, 1 глава лук, 3-4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.л. брашно, 1 пакетче краве масло /разтопено/, магданоз, черен пипер, сол.

Мусака с кускус
15450
 

Последни материали
Виж
Рапичният скритохоботник обаче е по-разпространен от миналата година
Фермерите в Германия разшириха засетите площи с есенна рапица
Близо 5000 фермери са подали заявления за почти 300 000 декара
Обещават изплащане на основното подпомагане за измръзванията до края на месеца
Изясняват се причините за поява на огъня и размерът на щетите
Пожар в доспатско село унищожи 4 кубика дърва и земеделски инвентар
В ден с групов лов на дива свиня на местната дружина в района
Откриха 2 трупа на сърни в багажника на колата на ловец в Монтанско
С над 150-процентов ръст на фермерите и площите в сектора за година
Област Шумен показва отлични резултати в биологичното производство
Продължава предлагане на стара пшеница и търсене на фуражна
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
Свързани материали
Виж
Вкусни цариградски кюфтета
Пълнена постна зелка
Бобена чорба с пушени свински ребра
Бърза манджа със зелени домати
Пиле по мексикански
Пълнена печена тиква
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини