Начало » Важно за фермера » Животновъдство
19.12.2018 г.

Ферма „Агро Юстина“ с демонстрация на иновативна система за зелен фураж

Предстоящо
Ферма „Агро Юстина“ с демонстрация на иновативна система за зелен фураж

sinor

На 20 декември собствениците на фермата за производство на месо и разплодни кози от породата "Боер" ще демонстрира иновативен проект за целогодишно производство на сочни зелени фуражи, съобщиха от Националната служба за съвети в земеделието. Самата ферма се намира в близост до село Устина в пловдивската община Родопи.

Козефермата е една от 4-те пилотни ферми за виртуални (онлайн) демонстрации в България по работен пакет 4 на проект „Взаимно обучение: достъп до иновации чрез демонстрации (Peer-to-peer learning: accessing innovation through demonstration)” (проект PLAID) финансиран по Програмата за научни изследвания и иновации на ЕС "Хоризонт 2020". Организатори са службата за съвети в земеделието (НССЗ) и ферма „АГРО ЮСТИНА“ ЕООД.

Целта на демонстрацията е да бъдат представени нови технологии за хранене на козите порода „Боер“ през зимата, когато липсва прясна храна. Новите фуражи имат уникални биологични, стопански и функционални характеристики. Самата система е за целогодишно производство на сочни зелени фуражи Тревомат (TrevoMat)  в резултат на хидропонно отглеждане на покълнали житни, технически и маслодайни семена. Технологията е с изключително висока хранителна стойност за домашните животни - крави, птици, коне, свине, овце и кози. Фуражът се произвежда в непрекъснат цикъл през цялата година, с минимални разходи за изхранване на животните и с минимално участие на труд.

 След демонстрацията ще бъде представена информация и за проекта “Взаимно обучение - Достъп до иновации чрез демонстрации” (проект PLAID) по Програма Хоризонт 2020.

Водещи на демонстрацията ще бъдат Минчо Терзийски – зооинженер във ферма „АГРО ЮСТИНА“ ЕООД, Станимир Стойчев – експерт в областта на системите Тревомат (TrevoMat) и Димитър Ванев - ръководител на екипа на НССЗ по проект PLAID.

След приключване на демонстрацията от 12.00 часа до 14.00 часа по проект PLAID ще се проведе дискусия относно резултатите от проведената демонстрация и обучение на 4-те „виртуални демонстрационни ферми“ в България по Работен пакет 4 на проект PLAID, както и на други участници относно създаване на кратък видео клип на демонстрационна дейност (13.00-13.15 – кафе пауза).

Ферма „Агро Юстина“ с демонстрация на иновативна система за зелен фураж
14612
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини