Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.09.2018 г.

Оризова супа от овче месо

Мераклийски
Оризова супа от овче месо

Обезкостяваме месото. Заливаме костите с 2-3 л студена вода, слагаме дафиновия лист, прибавяме сол и черен пипер, кипваме и отпенваме. Варим 1 час на тих огън. Отделяме 5 с.л. ориз, останалия заливаме с гореща вода и варим 10 мин. Отцеждаме и измиваме със студена вода. Месото смиламе, зеленчуците нарязваме. Смесваме сварения ориз с каймата и половината зеленчуци (без моркова), добавяме 1 яйце и подправяме. Оформяме малки топчета. Моркова нарязваме на дребно. Наситнения лук запържваме в олиото. Прецеждаме бульона, добавяме зеленчуците и ориза и варим 10 мин. Прибавяме топчетата и варим още 10 мин. Отделяме жълтъка от белтъка и го смесваме с млякото. Сваляме супата от огъня и я подправяме с жълтъка. Посипваме ястието с останалия магданоз.

Продукти: 1 кг овче месо, 100 г ориз, 2 яйца, 1 глава лук, 1 морков, 1 магданозен корен, 1 с.л. олио, 2-3 с.л. прясно мляко, сол, смлян черен пипер, дафинов лист, 1 връзка магданоз или кориандър.

Оризова супа от овче месо
14837

Последни материали
Виж
Свиването на производството заради поскъпването на газа само задълбочава проблема
Търсенето на торове от фермерите в Германия намаля с ръста на цените
Остра критика от зърнопроизводителя от град Раковски
Йосиф Делгянски: Половин милиард лева се разпределени неясно как – искаме точен отчет!
Благодарение на това България е вдигнала рязко износа на слънчогледов шрот
Водим по внос на слънчоглед от Украйна в ЕС с над половината количество
Пред Федерацията на независимите синдикати
Събев: Риск е, че заплатите в земеделието нарастват по-бавно от други сектори на икономиката
Конференция в Пловдив
Банката за развитие осигурява 250 млн. лв. за дялови участия във фирми в агросектора
Може да слушате и онлайн
Публични лекции в помощ на фермерите на тема биологичното земеделие
Свързани материали
Виж
Сочно печено
Родопа събра под Рожен двама от пазителите на древните млечни рецепти – Мина и Пачо
Вегетариански шницел
Гъби с магданоз
Запечено пюре от стар фасул
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2022
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам