Начало » Новини » Страната
15.09.2018 г.

По-слаба реколта от маслодайни култури в ЕС-28

Общността ще остане зависима от вноса
По-слаба реколта от маслодайни култури в ЕС-28

През тази година в ЕС-28 се очаква реколтата от маслодайни култури да е със 7,5% по-слаба и да достигне до 32,5 млн. тона, пише topagrar.com. Най-сериозен е спадът в производството на рапица, където се очаква спрямо 2017 година дефицитът да достигне до 2,7 млн. тона, а реколтата се оценява на 19,2 млн. тона. Минимално увеличение от 167 хил. тона се прогнозира за производството на соя, като реколтата може да достигне до  2 млн. тона.

Очакваните по-слаби добиви няма да задоволят нарасналото търсене на шроти, семена за посев и маслодайни масла в ЕС, което ще остави Общността зависима от вноса. Така към септември 2018 година спрямо аналогичния период на предходната година вносът на рапичен шрот в ЕС се е увеличил с 60% а на соевви масла с 20%. Вносът на соя за същия период е отбелязал незначителен спад до 2,7 млн. тона, докато при рапицата е паднал с 1/3 до 341 хил. тона.

По-слаба реколта от маслодайни култури в ЕС-28
3080

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Най-добър Дилър за Маркетинг
Оптиком грабна първо място сред всички дилъри на ROSTSELMASH
Второ поколение фермер
Добруджанката Радослава наследява от баща си риска да инвестира в модернизация
Екологична бомба
Риболовци от Кюстендилско алармират за натравяне на реките Струма, Треклянска и Драговищица
Трактор на годината 2019
Тест-драйв за Трактор на годината 2019 в Тоскана
Обиколка в 9 градове от страната
От 23 октомври започва кампания в защита на Национален парк Пирин
Справка за последното деветмесечие
Неочакван бум при продажбата на комбайни това лято
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам