Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
09.09.2018 г.

Систива – 3,60 лв/дка за 360-градусова защита от сеитба до пролетта

С до 10,50 лева е чистата печалба от декар при есенниците, третирани със Систива
Систива – 3,60 лв/дка за 360-градусова защита от сеитба до пролетта

sinor

От край време българският фермер е свикнал да си прави точно сметката, преди да пробва нови продукти за растителна защита, семена или торове при отглеждане на културите. Но когато остане доволен от качеството на предлаганото, то рядко се скъпи, особено, ако с влаганите продукти постигне добри резултати. На това се крепи и дългогодишното партньорство между родните зърнопроизводители и експертите от „БАСФ Решения в земеделието“, които от години гарантират качествена защита срещу болести и неприятели за реколтата.

И тази есен земеделските стопани са доволни от предложенията - първо, защото предлаганите препарати са иновативни и гарантират високи добиви и второ, защото промоциите ще осигурят доходи, които не само ще покрият разходите за покупка, но ще доведат и до висока печалба, което е особено важно в лоши откъм климатични условия в години като 2018 г. например.

Пример в това отношение е изключителният по своето въздействие листен фунгицид за третиране на семена в пшеница и ечемик - Систива®, който осигурява най-дълга защита за есенниците чак до пролетта, предпазвайки посевите не само от почвените патогени, но и от листните болести, различните видове дрешлера, кореновото гниене и др.

Пред фермери от Кнежа и региона експерти от БАСФ наблегнаха на основните предимства, които този фунгицид е осигурил за полетата на стопани от цялата страна, използвали през миналата година Систива® за нивите си.

Регионалният търговски мениджър на БАСФ Цветан Личев даде примери с шуменската  кооперация Дибич, която е имала сериозен проблем с ризоктонията и благодарение само на Систива е успяла да предпази пшеницата в нивите си. Подобни са примерите от Ямболско, Видинско, Плевенско и др. части от страната.

Систива® да предпазва посевите от жълти и кафяви мрежести петна, брашнеста мана, ризоктонийно гниене, септория и др.

Експертите на БАСФ са изчислили как стопаните могат да възвърнат инвестицията си тази есен, прилагайки Систива®, чиито преференциални цени са изключително изгодни.

Ето и есенната промоционална на БАСФ при пшеницата -  3,60 лева на декар Систива® + ПремисТази цена е без ДДС при сеитбена норма от 25 кг на декар за доза Систива® 75 мл на 100 кг семена и Премис® 100 мл на 100 кг семе.

„Усреднените резултати от всичките полета показват, че при вариант на Систива® 75 мл на декар печалбата е плюс 8 лева отгоре, а при Систива® 150 мл – тя достига 12,70 лв.“, посочи Цвета Личев. Като се сравнят цените на конвенционалната технология и на двете технологии със Систива® 75 мл и Систива® 150 мл, се вижда, че печалбата при Систива® 75 мл достига 6,60 лева на декар, а при Систива® 150 мл – 10,50 лв. на дка.

Ето как действа листният фунгицид на посевите до пролетта

При 150 мл от препарата на 100 кг семена плюс фунгицида Премис®, Систива® може да осигури защита на пшеницата чак до флагов лист. Ако дозата е 75 мл на 100 кг семе, растенията са опазени от сеитбата чак до началото на вретенето. В първия случай предложението на БАСФ е да използвате само едно фунгицидно третиране с Приаксор® 75 мл на дка или Диамант®Макс 120 мл на дка. Ако Систива® е 75 мл на 100 кг семена, тогава предложенията с Танго®Супер 80 мл на дка или Дует®Ултра 60 мл на дка, а също и с Приаксор® 75 мл на дка или Диамант®Макс 120 мл на дка.

Есенната оферта на БАСФ за рапица

Тук БАСФ залага на широкоспектърния хербицид за Clearfield хибриди маслодайна рапица Клеранда®, който в пакет с аджуванта Деш® осигурява по-добро прилепване към растението. Цената е с 6% по-ниска от досегашната, като печалбата към всеки пакет има и още 66 лв. ваучер за фермерите.

Офертата важи до 15 ноември

Селективния хербицид за почвено и ранно вегетационно приложение Бутизан® тази есен е с 20% по-добра цена, като тази оферта е в сила до 15 октомври.

Третият промоционален пакет включва фунгицидите Карикс® и Карамба® с безплатен Вазтак® за половината площи плюс това, че за всеки 15 л Карикс® получавате 1 л Вазтак®Нов.

Систива – 3,60 лв/дка за 360-градусова защита от сеитба до пролетта
17192
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Портфолиото и промоциите на БАСФ за 2024 г. при житни – точен избор в условията на климатични промени!
Световната кампания на БАСФ идва със силна подкрепа за фермерите, в точния момент
Божидар Бонев, продуктов мениджър за маслодайни култури, семена и растителна защита в БАСФ-Решения в земеделието
Хибридите слънчоглед на БАСФ - при новите реалности потенциалът за добив е само половината от успеха
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
БАСФ - иновации и партньорство за успешно българско земеделие
Ваня Горчева поема глобална позиция след изключителните успехи, постигнати в България
„БАСФ - Решения в Земеделието” с нов Бизнес Мениджър за България
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини