Начало » Пазари » Животинска продукция
16.04.2018 г.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

Предстоящо
От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

sinor

От 18 до 20 април в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за „Въвеждане и вътрешни одитори по системата HACCP“, направление „Етикетиране и определяне на енергийната стойност на храните. Подробно ще се разяснят принципите на НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране.

Ще бъдат представени и изискванията  на Codex Alimentarius, както и процедурите при вътрешния одит на системите за управление на безопасността на храните  –  по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification). Ще се разискват и общите принципи и прилагането на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните.

В обучението подробно ще бъдат разяснявани новият Регламент 1169/2011 за Етикетирането на хранителни продукти, а също и нормативните изисквания за определяне на енергийната стойност на храните, придружени с практически упражнения.

Този нов международен стандарт е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги. Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.

Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на  материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават сертификат за успешно завършено обучение.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните
30375

Последни материали
Виж
В началото на май ще бъде отворен отвори приемът за застраховане на реколтата
Отварят приема по мярката за инвестиции в преработката на грозде вероятно в края на март
Делът на Обединеното кралство в износа на селскостопанските ни продукти е едва 2 на сто
Порожанов не очаква преки загуби за родните фермери от излизането на Великобритания от ЕС
Правителството прие и постановление за промяна на бюджета на агроведомството
Одобрено е създаването на обща компания за земеделски инвестиции със Саудитска Арабия
Откриха изложенията АГРА, ФУДТЕХ и Винария
Пловдив отново става столица на агробизнеса, виното и храните
Вместо през април според индикативния график
Средствата по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци може да бъдат преведени още през март
Пристигналите в столицата 100 трактора за малко да блокират транспорта
Словашките фермери протестираха срещу политиката на ресорното министерство
Свързани материали
Виж
Започна събирането на подписи в подкрепа на петиция към правителството
Във Великобритания предлагат селското стопанство за задължителен предмет в училище
Предстоящо
От 11 до 15 февруари се организира обучение за технолози в месната индустрия
Предстоящо
Предстои второто обучение по сензорен анализ на храните
Предстоящо
В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството
Югозападна България
Обучение по педагогика за горските
Предстоящо
От 4 до 6 юли в София ще се проведе курс за одитори на HACCP
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам