Начало » Пазари » Животинска продукция
16.04.2018 г.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

Предстоящо
От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

sinor

От 18 до 20 април в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за „Въвеждане и вътрешни одитори по системата HACCP“, направление „Етикетиране и определяне на енергийната стойност на храните. Подробно ще се разяснят принципите на НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране.

Ще бъдат представени и изискванията  на Codex Alimentarius, както и процедурите при вътрешния одит на системите за управление на безопасността на храните  –  по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification). Ще се разискват и общите принципи и прилагането на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните.

В обучението подробно ще бъдат разяснявани новият Регламент 1169/2011 за Етикетирането на хранителни продукти, а също и нормативните изисквания за определяне на енергийната стойност на храните, придружени с практически упражнения.

Този нов международен стандарт е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги. Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.

Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на  материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават сертификат за успешно завършено обучение.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните
35453
 

Последни материали
Виж
ДФЗ приема заявления за сертифициране по стандарта GLOBAL G.A.P.
Окончателно: 8 900 са приетите заявления по схемата за спешна финансова помощ за царевица
Одобрени са окончателните данни от Системата за идентификация на земеделските парцели за „Физически блокове“
Цената на зърното се стабилизира в средата на диапазона от последния внос
Родната пшеница пак е сред победителите на търговете в Алжир и Тунис
С цел сваляне на надути цени и скъсяване на пътя до потребителя
Комисия одобри създаването на държавна търговска верига за храни
Агрометеорологична прогноза за периода 14-20 март 2025 година
Застудяване увеличава риска от измръзване на цъфтящите овошки
Свързани материали
Виж
Анализ Институт за пазарна икономика
Фермерите са на 4-то място по търсене на кадри, завършили земеделско училище
Академия за предприемачество в земеделието започва след 61 дни
Стартира приема по интервенцията за „Професионално обучение и придобиване на знания“
Консултации за обединение на съсловните организации на лечителите
Ще задължат ветеринарните лекари да учат цял живот
Проведе се мащабно обучение за разследване на отравяния на диви животни
По интервенцията за хуманно отношение не се представя такъв документ
До 31 декември кандидатите по две интервенции доказват преминато обучение
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини