Начало » Пазари » Животинска продукция
16.04.2018 г.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

Предстоящо
От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

sinor

От 18 до 20 април в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за „Въвеждане и вътрешни одитори по системата HACCP“, направление „Етикетиране и определяне на енергийната стойност на храните. Подробно ще се разяснят принципите на НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране.

Ще бъдат представени и изискванията  на Codex Alimentarius, както и процедурите при вътрешния одит на системите за управление на безопасността на храните  –  по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification). Ще се разискват и общите принципи и прилагането на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните.

В обучението подробно ще бъдат разяснявани новият Регламент 1169/2011 за Етикетирането на хранителни продукти, а също и нормативните изисквания за определяне на енергийната стойност на храните, придружени с практически упражнения.

Този нов международен стандарт е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги. Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.

Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на  материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават сертификат за успешно завършено обучение.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните
12010

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Фонд Земеделие
Дойде ред и малките стопанства да кандидатстват за инвестиции по подмярка 4.1.2
Парламентарен контрол
Порожанов: През 20 дни ще се взимат нови проби за чума в пограничните райони
Парламентарен контрол
Валентин Радев: Заради африканската чума МВР проверява товари в 10-километровия периметър по границата с Румъния
Конят е откраднат от с. Бистрица с лек автомобил - Алфа Ромео
Крадец на кон застава пред съда
Животновъди срещу животновъди
НОКА, а не Симеон Караколев, е единственият организатор на проведения в София протест на българските овцевъди и козевъди
За отстреляна дива свиня при групов лов на възраст до една и от една до две години не се заплаща
Промениха цените за отстрел на дива свиня при групов лов
Свързани материали
Виж
Предстоящо
От 4 до 6 юли в София ще се проведе курс за одитори на HACCP
Фондация Биоселена
Върви обучение за занаятчийско производство на сирене, реализирано по европроект
Мерки
Обучават горските от Югозападна България за превенция на корупцията
Предстоящо
Обучение за технолози сладкари и хлебари
Предстоящо
В края на януари се организира курс за технолози в млечната индустрия
Последна възможност за биофермерите
На 14 и 15 декември „Биоселена“ организира обучение по агроекология
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам