Начало » Пазари » Животинска продукция
16.04.2018 г.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

Предстоящо
От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

sinor

От 18 до 20 април в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за „Въвеждане и вътрешни одитори по системата HACCP“, направление „Етикетиране и определяне на енергийната стойност на храните. Подробно ще се разяснят принципите на НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране.

Ще бъдат представени и изискванията  на Codex Alimentarius, както и процедурите при вътрешния одит на системите за управление на безопасността на храните  –  по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification). Ще се разискват и общите принципи и прилагането на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните.

В обучението подробно ще бъдат разяснявани новият Регламент 1169/2011 за Етикетирането на хранителни продукти, а също и нормативните изисквания за определяне на енергийната стойност на храните, придружени с практически упражнения.

Този нов международен стандарт е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги. Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.

Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на  материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават сертификат за успешно завършено обучение.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните
35532
 

Последни материали
Виж
Пак за 120 000 тона и срокове на доставка през август и септември
Йордания отмени търга за фуражен ечемик и насрочи нов за 23 април
Правят се последните домашни приготовления за Великден
На Велика събота духът на Иисус Христос разкъсва оковите на ада
В птицекомбината в Мизия цените не са променяни от 2 години
Производител не очаква яйцата за Великден да поскъпват
Полезни съвети
Трипс – големи проблеми от малък вредител
Тенденцията към спад на поголовието свива предлагането и вдига цените
Испания увеличи приходите от износа на овце и кози през миналата година
Тунис също проведе успешна процедура за внос при спад на цените
И родната хлебна пшеница е сред вероятните победители на търга в Алжир
Свързани материали
Виж
Горските педагози са обучили над 15 000 деца през 2024 г.
Регистрирайте се за онлайн обучение за работа в Системата за електронни услуги
Информационна кампания
ДФЗ ще обучава фермерите как да подават заявления и да чертаят в СЕУ
Анализ Институт за пазарна икономика
Фермерите са на 4-то място по търсене на кадри, завършили земеделско училище
Академия за предприемачество в земеделието започва след 61 дни
Стартира приема по интервенцията за „Професионално обучение и придобиване на знания“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини