Начало » Пазари » Животинска продукция
16.04.2018 г.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

Предстоящо
От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

sinor

От 18 до 20 април в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за „Въвеждане и вътрешни одитори по системата HACCP“, направление „Етикетиране и определяне на енергийната стойност на храните. Подробно ще се разяснят принципите на НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране.

Ще бъдат представени и изискванията  на Codex Alimentarius, както и процедурите при вътрешния одит на системите за управление на безопасността на храните  –  по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification). Ще се разискват и общите принципи и прилагането на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните.

В обучението подробно ще бъдат разяснявани новият Регламент 1169/2011 за Етикетирането на хранителни продукти, а също и нормативните изисквания за определяне на енергийната стойност на храните, придружени с практически упражнения.

Този нов международен стандарт е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги. Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.

Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на  материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават сертификат за успешно завършено обучение.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните
2399

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Покачване при цените на олиото на седмична база
По области, цените на едро на захарта се движат от 0,92 - до 1,50 лв./кг
Леко понижение при цените на захарта в страната
Обмисля се 75 процента подкрепата за младите фермери по Втори стълб
Царевицата се оферира на 285.00-290.00 лв/т
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
Проект на Института за агростратегии и иновации
Боянова призова фермерите да се присъединят към първия дигитален хъб в земеделието
Статистика
ЕС отчита 1,7 милиарда лева положителен търговски баланс през февруари
Свързани материали
Виж
Мерки
Обучават горските от Югозападна България за превенция на корупцията
Предстоящо
Обучение за технолози сладкари и хлебари
Предстоящо
В края на януари се организира курс за технолози в млечната индустрия
Последна възможност за биофермерите
На 14 и 15 декември „Биоселена“ организира обучение по агроекология
Фермерите без документ за минат курс ще връщат субсидиите
На 29 декември изтича срокът да докажете, че сте минали обучение по агроекология
На 22 ноември ще се проведе конференция за дуалното образование
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Професионална техника | Градинска техника | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам