Начало » Пазари » Животинска продукция
16.04.2018 г.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

Предстоящо
От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните

sinor

От 18 до 20 април в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за „Въвеждане и вътрешни одитори по системата HACCP“, направление „Етикетиране и определяне на енергийната стойност на храните. Подробно ще се разяснят принципите на НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране.

Ще бъдат представени и изискванията  на Codex Alimentarius, както и процедурите при вътрешния одит на системите за управление на безопасността на храните  –  по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification). Ще се разискват и общите принципи и прилагането на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните.

В обучението подробно ще бъдат разяснявани новият Регламент 1169/2011 за Етикетирането на хранителни продукти, а също и нормативните изисквания за определяне на енергийната стойност на храните, придружени с практически упражнения.

Този нов международен стандарт е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги. Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.

Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на  материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават сертификат за успешно завършено обучение.

От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните
35626
 

Последни материали
Виж
ДФЗ преведе според ставките парите по еко схемата за намаляване използването на пестициди
При слънчогледа, растителните масла и останалите шротове е отчетен спад
Рапицата и соевият шрот носят ръста във вноса на маслодайния комплекс в ЕС
Определена е ставката по еко схемата за намаляване използването на пестициди
Младите фермери ще са на фокус в програмата
Земеделският министър на Полша е поканил на среща колегите си от ЕС
Спомената е частна сделка с България и нови преговори за покупка на родно зърно
Египет е закупил 180 000 тона пшеница с вероятен френски произход
На 8 юли процедурата приключва
ЕЦБ и ЕК: България е готова за еврото от януари 2026 г.
Свързани материали
Виж
Горските педагози са обучили над 15 000 деца през 2024 г.
Регистрирайте се за онлайн обучение за работа в Системата за електронни услуги
Информационна кампания
ДФЗ ще обучава фермерите как да подават заявления и да чертаят в СЕУ
Анализ Институт за пазарна икономика
Фермерите са на 4-то място по търсене на кадри, завършили земеделско училище
Академия за предприемачество в земеделието започва след 61 дни
Стартира приема по интервенцията за „Професионално обучение и придобиване на знания“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини