Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
23.02.2018 г.

Представяме украинските сеялки „Елворти – Червона зирка”

Технология и качество на промоционални цени
Представяме украинските сеялки „Елворти – Червона зирка”

Постигането на високи добиви на пролетни култури изисква както отлична подготовка на почвата и спазването на агротехническите срокове, така и използването на високопроизводителна техника за прецизна сеитба.

Сеялките за точна сеитба VESTA 6 Profi и VEGA 6 Profiсе произвеждат от добре познатия у нас украински производител „Елворти – Червона зирка“(в миналото познат като „Красная звезда“).

Основан в далечната 1874 г. от братята англичани Роберт и Томас Елворти, украинският производител е утвърден с качеството и популярността си на международните пазари.В настоящия момент,благодарение на непрекъснато внедряваните модерни технологии и оборудване, произведените от „Елворти  -Червона зирка“ сеялки,култиватори  и селскостопански машини се радват на заслужен успех и доверие сред многобройните си потребители заради високото си качество, надеждност и достъпни цени.

Сеялките VESTA и VEGA от модификацията Profiса предназначени за прецизна сеитба на пролетници като слънчоглед, царевица,сорго,памук, соя, бобови култури и др. С едновременното внасяне на изкуствени торове,те осигуряват зададената гъстота на посева и необходимото за правилното развитие на растенията разстояние между тях при пълното избягване на ръчен труд.

Новата конструкция на сеещия апарат се отличава с лесен достъп до вакуумната камера,бърза и лесна смяна на сеещите дискове и задаване на посевните норми.И двата модела сеялки имат увеличени до 36 л бункери за зърно, като бункерите за тор са 2 х280 литра. Това намалява необходимостта от често зареждане и увеличава в голяма степен производителността на машините. Освен това при модел Вега 6 транспортното  устройство е включено в стандартното оборудване, а при модел Веста 6 устройството може да бъде поръчано като опция.

И при двата модела, за сметка на разположените на една линия оси на опорно-задвижващите колела със сеещите работни органи се постига синхронно копиране на релефа както от рамата, така и от посевните секции.Самите посевни секции са оборудвани с двуконтурно задвижване с нова конструкция. Надеждната защита на задвижващите елементи осигуряват надеждната работа дори в почви със значително количество плевели или растителни остатъци.Торовнасящата система осигурява възможността за полагане на минералните торове на необходимото разстояние от реда, което елиминира вредното му влияние върху семената.

Основната принципна разлика между двата модела сеялки е новата конструкция на посевната секция при VEGA 6 PROFI. Паралелограмното окачване,заедно с двойката копиращи колела,разположени от двете страни на двойно-дисковия ботуш, позволяват точно да се копира повърхността на полето.V-образните притъпкващи колела осигуряват притискането на семената към посевното ложе,което способства за по-ранното им и равномерно покълване.Налягането на секциите върху почвата се осъществява от 3 пружини.Всяка една осигурява натиск от 50 кг.При това сумарното налягане върху почвата при заредена със семена и тор сеялка може да достигне 280 кг.

За работа при недобре обработени почви или при директна сеитба,сеялката е стандартно оборудвана с т.нар. прорезен диск,осигуряващ линия на преминаване на сеещия ботуш.

Копиращите колела на секциите могат да се движат във височина независимо едно от друго до 50 мм. без да намаляват при това дълбочината на посева.Близкото разстояние между точката, в която се полагат семената и опорните странични колела,позволява да се поддържа еднаква дълбочина на сеитба,като при това се постига дружна кълняемост и по-високи добиви.

VEGA 6 PROFIсе предлага стандартно с транспортно устройство, облекчаващо придвижването й по пътната мрежа.

Контролът на параметрите на посева се осъществява от информационното устройство /компютър/.

Информацията която се подава към оператора включва данни за:

- Нормата на посева за всяка сееща секция бр./м.;

- Процент на двойниците и пропуските на всяка секция;

- Равномерност на засяването на всяка секция;

- Разпределение на семената в % в реда;

- Разпределението на семената в % на цялата площ;

- Времето на работа на сеялката и засетите през него площи;

- Скороста на движение на машината;

- Резултатите от автотеста и състоянието на системата за контрол;

- За осъществяването на калибрирането,т.е. изчислява и запомня процента на приплъзване на задвижващото колело след изпълнение на опцията „калибриране“;

- Резултатите от работата на всяка една секция за цялата засята площ и сумарно за засятата площ.

 

В заключение бихме обобщили, че изполването на сеялките VESTA 6Profi и VEGA 6 Profi е удоволствие за всеки един земеделски производител и гаранция за високи добиви при ниски експлоатационни разходи. Същите са неотменна част от производствения инвентар на съвременното земеделско стопанство.

Пълната гама на ELVORTI  - ChervonaZirkaсе предлагат на българския пазарна промоционални цени за сезона от Оптиком ООД.Повече информация можете да получите на телефон 0888 648 912, както и на сайта на фирмата www.opticom-bg.com.

Представяме украинските сеялки „Елворти – Червона зирка”
21083
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Vaderstad въвежда по-голям обем на модула BioDrill за сеялките Rapid 300-400C/S
Предложенията на компанията за 2024 и 2025 г.
Тайтън Машинъри изненадва с техника, базирана на изкуствен интелект
Тайтън Машинъри България показа бъдещето на земеделието и впечатли с новите модели Case IH ,Vaderstad, Tecnoma и Agrifac
Тайтън Машинъри България реализира успешно представяне и на изложението БАТА Агро 2023
Новости при тракторите и прикачния инвентар
Не пропускайте щанда на Кубота България на БАТА АГРО 2023
Сега и с подарък GPS навигация TOPCON
Спестете пари от торове чрез прецизно торене със SULKY DX 30+
Видео в материала
Нова гама мултифункционални рами MultiSlide на сеялки Monosem
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини