Начало » Пазари » Зърно
21.09.2017 г.

Средни цени на зърнени и маслодайни култури в страната по последни данни

Средни цени на зърнени и маслодайни култури в страната по последни данни

Към 13.09.2017 г. се наблюдава леко понижение на средните изкупни цени на пшеница (хлебна и фуражна), слънчоглед и царевица на седмична база, в рамките на 0,4% - 3%. Средно за страната, изкупните цени на рапицата и ечемика се задържат на нивата от предходната седмица се посочва в текущ анализ на експерти на МЗХГ.

Средните изкупни цени на фуражна пшеница и ечемик са с по 3,3% по-високи в сравнение с отчетените по същото време на миналата година, а тази на хлебната пшеница - с 4,7%. От друга страна, при рапицата, царевицата и слънчогледа се регистрира понижение на изкупните цени с между 0,2% и 13,8% на годишна база, най-чувствително при слънчогледа.

Средни цени на зърнени и маслодайни култури в страната по последни данни
4979

Последни материали
Виж
Нов план за развитие на сектора до 2027 г.
Вместо обещаваните 8 процента биоплощи през 2013 г., днес имаме едва 4,1 на сто
Борислав Петков, земеделски производител от Лесово:
Земята ни е дадена назаем от нашите деца - ето защо правя no till земеделие!
Нов динамичен обрат в развитието на зърнените пазари в Европа и САЩ
Шарена чорба
Подпрете клоните на овошките преди да натежат
Пазете пчелите
От утре продължава пръскането срещу комари по Дунав
Свързани материали
Виж
Нов динамичен обрат в развитието на зърнените пазари в Европа и САЩ
Резултат от климатичните промени
Нивото на протеина в пшеницата от новата реколта не радва френските износители
Високото качество на черноморската пшеница ще оскъпи фуражното зърно
Към момента средните добиви от пшеница в страната са 537 кг/дка
Предстоящо
Официален старт на жътвата в Монтанско
Цените на пшеницата в ЕС падат под натиска на реколтната преса
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам