Начало » Хоби земеделие » Цветарство
16.08.2017 г.

Как да закалим домашните растения

Растенията, които са отглеждани в оранжерия или в къщи на закрито, обикновено имат нежни тъкани. Ако решите да ги преместите през пролетта навън, за тях това би означавало внезапен преход към по-студени условия и изсушаващи ветрове, за които не са подготвени. Разултатът от това може да бъде много силно измръзване и дори загиване. За да избегнете такава загуба, трябва постепенно да аклиматизирате растенията към по – суровите условия, които ги очакват навън. Това се нарича закаляване. В природата е естествено срещан процес наесен, когато през нощта температурите падат до няколко градуса, а на следващия ден отново се покачват до по – високи стойности. Това подсказва на растенията, че зимата наближава и благодарение на тези температурни колебания, те постепенно се приспособяват към променливите условия и стават по – устойчиви.
Започнете със засилване на вентилацията в оранжерията през деня. След известно време преместете растенията в неотопляемо светло помещение. Първоначално дръжте прозорците затворени за през нощта и малко по малко засилвайте вентилацията. Така ще достигнете до момента, в който за няколко дни растенията ще останат в рамката с отворени прозорци през цялото денонощие, за да свикнат с външните температури.
Наблюдавайте растенията по време на закаляването. Ако забележите признаци като посиняване на листата или растежът се забави, трябва да забавите процеса.

Тази процедура задължително се прилага във всеки реномиран градински център с цел предоставяне на пазара на устойчиви растения.

Как да закалим домашните растения
6391
 

Последни материали
Виж
При изключително слаба реколта
В южна Сърбия изкупуват черешите между 60 и 73 евроцента килото
Закупени са само 22 500 тона от планирани 40 000 тона
Слънчогледовото и соевото масло поскъпнаха на търга в Египет
Голяма част от зърното ще бъде доставено още през юни
Ливан купи евтино 62 500 тона украинска хлебна пшеница
Приемът продължава до 31 юли
3 пъти повече заявления за държавна помощ за застраховане са подали стопаните досега
Професионална квалификация
Запишете се за курс за зърносъхрание и производство на фуражи
Особено в ограничени по площ градини
Предимства на вертикалното отглеждане на тиквичките
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини