Начало » Новини » Страната
01.06.2017 г.

Жътвата официално ще бъде открита на 14 юни в Карнобатско

Жътвата официално ще бъде открита на 14 юни в Карнобатско

Снимка: Аспарух Йончев

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) обяви, че на 14 юни 2017 г. (сряда) официално ще бъде открита Жътвената кампания 2017. Събитието ще се състои от 11,30 часа в землището на Карнобат в стопанството на Теодор Тодоров, член на УС на НАЗ и председател на сдружение „Съюз на зърнопроизводителите „Маркели“.

Жътвата е един от най-важните моменти в земеделската дейност, чието значение е широко застъпено в българската култура и обичаи. За трета по ред година НАЗ организира откриване на жътвената кампания в традиционен фолклорен стил, като тазгодишният домакин ще покаже народния обичай от Карнобатския регион.

Жътвата официално ще бъде открита на 14 юни в Карнобатско
3871

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Единадесет пъти е нарастнал износа на бобови зеленчуци
Внос и износ на плодове и зеленчуци в и от страната
По-висок добив от маслодаен слънчоглед и царевица за зърно
Модерните технологии в Международния технически панаир
Гювеч по карнобатски
Цени на замразено и охладено пиле в магазинната мрежа
Цени на яйца в страната
Свързани материали
Виж
Консултативният съвет по зърното ще се проведе в началото на септември
Вместо с 9 процента влажност ожънатият слънчоглед е с цели 12 на сто
Състояние
Покълнало зърно и качество, близко до фуражното, отчита браншът в края на жътвата
Реколтата от маслодайна рапица се прибира с ускорени темпове
Жътвата на есенниците изостава
Контрол
Полицията в Ловеч стриктно следи кооперациите по време на реколтата
Статистика
В началото на жътвата средният добив от пшеница е 505 килограма от декар
Вход свободен
Утре ще се проведе демонстрация и лекция за жътва на лавандула
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам