Начало » Новини » Страната
21.02.2017 г.

Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив

Много изкушения за ценителите на Дионисиевата напитка и вкусните храни ще предложи Градът на виното

Ценителите на изискани вина и вкусни храни могат да дегустират  няколко хиляди продукта на български и чуждестранни производители в Международен панаир Пловдив. Те са част от общо над 700 фирми от 33 държави, които показват иновации за цялата верига от полето до трапезата. Мегафорумът за селско стопанство, винена и хранителна индустрия започва на 22 февруари и продължава до 26-и.

В атрактивния Град на виното и деликатесите участници в изложбите „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ представят изкушаващи колекции.

Посетителите ще опитат новите серии на известни български изби, бутикови винарни и чуждестранни марки, както и отличените гроздови еликсири в Международния конкурс за вина, ракии и спиртни напитки. Над 360 проби на производители от седем  страни се състезаваха за наградите на „Винария 2017“. Любителите на Дионисиевата напитка ще се радват на изключително разнообразие и качество на вина от родни производители, заяви Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.

Наред с тях, в зоната на вкусовите наслади е разположена богата палитра от месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, студено пресовани сокове, сушени плодове и зеленчуци, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети на участниците във „Фудтех 2017“. Те акцентират на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят качествата на местните храни, които стават властелин на пазара.

За първи път  ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, натурални оцети от годжи бери, ябълка, шипка, бъз, малина и арония.  Новост е изложението за занаятчийски продукти със специално географско означение, което може да се види на 22 февруари.

Органични продукти от екоферми представя и специализираната изложба „БиоАгра“, част от Международната селскостопанска изложба АГРА.  Здравословни пчелни продукти предлагат производители в „Апи България“.

Нашите специалитети ще се конкурират с изненадите на „Вкусове от Италия“ - прошуто от черни прасета, биволска извара, сирена с шам фъстък, маслини и люти чушки, биовина, ликьори, бадемови сладкиши, зеленчукови пастети, мармалади, консерви, салами, зехтин и други изделия от Сицилия. 

Постоянните открити дегустации в Града на виното и деликатесите предоставят на посетителите  възможност не само да се запознаят с новите хитове на винената и хранителната индустрия, а и да дадат своите оценки в конкурса „Изборът на потребителя“. Призьорите ще бъдат обявени в събота.

В същия ден ще се проведе кулинарно състезания между деца и родители „Заедно готвим по-добре“. 

Експозициите на участниците в мегафорума ще бъдат отворени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. С анкетна карта може да се спечели една от наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: мотокултиватор Antor, хидрофорна помпа Wilo  и комплект ножици  ARS.

Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив
7952
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Европейският съюз стартира конкурс за Най-добро биологично производство
Предстои „Ден на кариерата в Аграрен университет- Пловдив“
ARIA
Включете се в конкурса „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони”
Отличия
Кирил Вътев връчи награда за “Инвеститор на годината” с принос за развитие на регионите
Кандидатурите
На 7 март избират нов ректор на Аграрния университет, кандидатите са двама
За 18-та поредна година
На 5 март се връчват наградите „Инвеститор на годината“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини