Начало » Пазари » Зърно
14.10.2016 г.

По-нисък глутен на пшеницата в Украйна

sinor.bg

Съдържанието на глутен спрямо белтъчините в пшеницата от новата реколта в Украйна се е понижило в сравнение с миналата, макар като абсолютна стойност да остава на същото равнище. Това обяви на конференцията „Износът на зърно от Украйна”, проведена на 13 октомври в Одеса, Олег Онишченко, мениджър по техническите въпроси в отдела за аграрно-промишления комплекс в компанията „СЖС Украина”.

Тази компания е извършила изследване на 562 проби от пшеницата във всички региони на страната пропорционално на структурата на производствените региони, цитиран от електронното издание АПК-Информ.

„Основната причина за понижаването на съотношението на глутена към белтъчините са метеорологичните условия, довели до „отмиване” на глутена. Ако през 2015 г. при следно съдържание на белтъчини от 11,3% глутенът бе 22,9%, то през 2016 г. при същия процент на глутена имаме съдържание на белтъчини от 12%. При такова съдържание на белтъчини би трябвало да очакваме, че и съдържанието на глутена ще се повиши до 24-25%, но това не се случи. При изследването на тазгодишната реколта бе регистрирано максимално ниво на глутен от 32,3%, докато през 2015 г. то бе 36,8%”, посочи Онишченко.

По-нисък глутен на пшеницата в Украйна
7815
 

Последни материали
Виж
За помпената станция на яз. „Пясъчник“
„Напоителни системи“ пусна обществена поръчка за 25 700 000 лева
Обучават горските по лесовъдство
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини