Начало » Пазари » Зърно
14.10.2016 г.

По-нисък глутен на пшеницата в Украйна

sinor.bg

Съдържанието на глутен спрямо белтъчините в пшеницата от новата реколта в Украйна се е понижило в сравнение с миналата, макар като абсолютна стойност да остава на същото равнище. Това обяви на конференцията „Износът на зърно от Украйна”, проведена на 13 октомври в Одеса, Олег Онишченко, мениджър по техническите въпроси в отдела за аграрно-промишления комплекс в компанията „СЖС Украина”.

Тази компания е извършила изследване на 562 проби от пшеницата във всички региони на страната пропорционално на структурата на производствените региони, цитиран от електронното издание АПК-Информ.

„Основната причина за понижаването на съотношението на глутена към белтъчините са метеорологичните условия, довели до „отмиване” на глутена. Ако през 2015 г. при следно съдържание на белтъчини от 11,3% глутенът бе 22,9%, то през 2016 г. при същия процент на глутена имаме съдържание на белтъчини от 12%. При такова съдържание на белтъчини би трябвало да очакваме, че и съдържанието на глутена ще се повиши до 24-25%, но това не се случи. При изследването на тазгодишната реколта бе регистрирано максимално ниво на глутен от 32,3%, докато през 2015 г. то бе 36,8%”, посочи Онишченко.

По-нисък глутен на пшеницата в Украйна
7205
 

Последни материали
Виж
Лозите плододават слабо – причини и решение
През декември се отварят два приема за популяризиране на българските вина
На подпис са осигурени 125 млн.лв по Украинската помощ
Рапицата и соята също са сред отличниците
Украйна печели най-много от износа на растителни масла, царевица и пшеница
За още 6 месеца, считано от 22 ноември
В Сърбия цената на хляба от брашно тип 500 остава 50 евроцента
С трикратен ръст на доставките
САЩ вече са втори вносител на зърно в ЕС след Украйна
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини