Потреблението на месо на глава от населението в САЩ се е увеличило с 5% през 2015 г., а това е най-силното темпо на ръст за последните 40 години, обявиха от холандската Rabobank, цитирани от агенция „Интерфакс”.
През 2015 г. всеки американец е консумирал средно по 193 фунта (около 83,5 килограма) пилешко, говеждо и свинско. През 2014 г. средното потребление е било 184 фунта. Прогнозите на експертите са границата от 200 фунта да бъде достигната през 2018 г.
На пазара в САЩ най-бързо расте предлагането на свинско и пилешко месо, като тенденцията води до понижаване на цените и до увеличаване на потреблението.
Най-популярно остава пилешкото, като средната консумация е по 89 фунта на човек годишно, следвано от говеждото с 54 фунта и свинското с 50 фунта. Американците предпочитат пилешкото заради разрастващата се тенденция за здравословен начин на живот. Заради по-ниското съдържание на калории в пилешкото голяма част от веригите ресторанти в страната разширяват списъка с ястията, приготвени с него.