Начало » Важно за фермера » Гори и екология
03.06.2016 г.

Доброволци ще почистват плажа Корал и Беласица на 4 и 5 юни

Предстоят и акции на Иракли и в Пирин

Sinor.bg

Две почиствания на защитени територии предстоят през почивните дни, припомнят от коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България". На 4 и 5 юни се случва редовното почистване на плажа Корал, организирано от гражданската група „Да запазим Корал“. Сборният пункт в средата на плажа при сърф училището от 10 часа. Ще се почиства и цялата зона зад плажа, блатото и другите природни красоти на вече закритата защитена местност с редки блатни кокичета.

Също на 4 юни, събота, е доброволческата акция за почистване на района на Камешнишките водопади в Природен парк Беласица. Те бяха запазени от застрояване с мини-ВЕЦ след активните действия на будни граждани. Сборният пункт е от 12 ч. в центъра на с. Камена. Организаторите от „Прозрачни планини“ припомнят да се регистрирате на имейл mpopova@balkani.org, ако искате да се включите в акцията, за да се знае колко хора ще пристигнат.

Неделя 5 юни  е Световният ден на околната среда. По този повод WWF и Музейко ще дадат старт от 11 ч. на съвместната си акция „Чиста природа“. Тя е част от Предизвикателството на Пандата и Музейко и в рамките ѝ децата и младежите между 7 и 18-годишна възраст са приканени да почистят любимо място сред природата.

Планираното за този уикенд 14-тото почистване на плажа Иракли, организирано от гражданска група „Да спасим Иракли“, се премества за следващите почивни дни – 11 и 12 юни. Община Обзор осигурява за 4-ти пореден път камион за извозване на отпадъците. Природозащитниците припомнят, че на Иракли вече започна строителство на вилен комплекс въпреки продължаващите съдебни спорове.

Традиционното почистване на Национален парк Пирин, организирано от „За Земята“ ще се проведе между 29 август и 6 септември.

Ще се работи по маршрутите з. Спано поле - х. Каменица - х. Пирин и х. Безбог - х. Тевно езеро - х. Пирин. Осигурени са места за свободно къмпингуване, вегетарианска храна, работни ръкавици и чували за боклук. Таксата за участие е 10 лева, като сумата е дарение за финансиране на това и следващото чистене през 2017. 

Доброволци ще почистват плажа Корал и Беласица на 4 и 5 юни
5181
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Директор от Еврокомисията участва в дебат за чистотата на планетата, организиран в София
Практика
Чистотата на водата във фермите се открива по поведението на животните
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини