Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
02.03.2016 г.

Новият McCormick X7 с премиера на Бата Агро пролет 2016

Не пропускайте!

Всеки трактор McCormick отразява страстта и отдадеността на тези, които участват в проектирането, тестването и производството на тази великолепна серия трактори. Новите трактори X7 предлагат най-доброто като стил, технологии, комфорт на оператора и производителност. На щанда на ОПТИКОМ, вносител на бранда, гостите на БАТА АГРО ще видят обновените модели от серията X7, включително изцяло новият за българския пазар вариант VT–Drive с безстепенна трансмисия. Специално създаден за 25 годишнината на Оптиком е уникалният единствен модел McCormick X7.670 VT Drive в жълт цвят и с LED светлини. Стандартният цвят на McCormick си остава червеният, а жълтият е опция по избор за варианта с безстепенна трансмисия.

Всеки клиент, закупил трактор McCormick X7, ще се включи във Винен тур с McCormick в Италия.

Всичките 7 модела от серията се задвижват от новите 4- и 6-цилиндрови турбо двигатели с нисък разход на гориво Betapower, с многоклапанна технология и горивна система Комън Рейл. Тези двигатели отговарят на стандарта за вредните емисии Tier 4 Interim, използвайки системата SCR, технология за третиране на отработените газове, която снижава вредните емисии без да се прави компромис с ефективността на двигателя. Моделите X7.440, X7.450 и X7.460 използват структурни 4.5-литрови 4-цилиндрови двигатели, докато моделите X7.650, X7.660, X7.670 и X7.680 са оборудвани със 6.7-литрови 6-цилиндрови двигатели, разположени върху здрава полурама, която спомага за намаляване на шума и вибрациите в кабината.

Серията се предлага с две трансмисии по избор: Pro-Drive и VT-Drive. Трансмисията Pro-Drive с 24 скорости в шест диапазона предлага 4-скоростно превключване Powershift във всеки диапазон и електро-хидравлично превключване на диапазоните.

Трансмисията VT-Drive е ZF безстепенна от типа CVT, осигуряваща безкраен избор на скорости от 0 до максимално разрешената за съответната държава скорост. И двете трансмисии са оборудвани с реверс за смяна посоката на движение тип Power shuttle, разположен отляво на кормилната колона, а скоростта се контролира електронно чрез бутони, разположени на мултифункционален подлакътник.

Задният ВОМ е с електро-хидравлично управление, има четири скорости 540/540E/1000/1000E об./мин. и е със сменяем накрайник с 6 или 21 шлица. Електронното управление на ВОМ осигурява плавно и модулирано включване и изключване. Също така, ВОМ се включва и изключва автоматично при спускане или вдигане на навесената машина при маневри в края на нивата, за да се предотврати повреда на кардана.

Моделът X7 Pro-Drive се предлага в две версии с различни хидравлични системи: EFFICIENT и PREMIUM. Версията Efficient се отличава с хидравлична система тип "open-centre" с дебит на помпите 88+33 л/мин за навесната система, за управлението и за захранване до шест механично управляеми хидроразпределителя. Версията Premium е оборудвана с хидравлична система тип "closed-centre" осигуряваща дебит 123+44 л/мин за навесната система, за управлението и за захранване до 7 електронно управляеми хидроразпределителя.

Моделът X7 VT-Drive се предлага с хидравлична система тип "closed centre". Електронно управляваната задна навесна система е с датчици за теглителен контрол, монтирани на долните рамена, осигурява висока товароподемност 9300 кг и позволява прецизно управление на навесените машини. Включена е също така и системата Ride Control, спомагаща за предпазване на навесените машини от ударното натоварване по време на транспорт. Има монтиран и радарен датчик за точно измерване на скоростта на движение, който се ползва за подобряване на теглителната сила и намаляване на буксуването на колелата при трудни почвени условия. Многофункционалността е осигурена чрез предна триточкова навесна система с товароподемност 3500 кг и преден ВОМ. Предвидените в предната част бутони за повдигане и спускане служат за по-лесно агрегатиране на машини отпред. Предният мост може да е твърдо окачен или с еластично окачване с електронно управление, осигурява ъгъл на завиване 55° и отлична маневреност на тесни места.

Тракторите са с ISOBUS технология (стандарт ISO-11783). PSM (Precision Steering Management – система за прецизно управление) се предлага като опция, с допълнителен 8,4-инчов сензорен монитор при всички модели за управление на системата за сателитно насочване, “EasySteer” системата и секция за ISOBUS и управление на контролера.

Кабината Premiere представлява истински хай-тек център за управление, позволяващ на оператора да работи с максимална лекота и комфорт. Цялото предно стъкло осигурява перфектна видимост. Кабината разполага с устройство за управление на данните на екрана Data Screen Manager (DSM), стандартно при моделите VT-Drive и 12” сензорен екран, позволяващ на оператора да контролира работата и функциите на трактора и на машината (ISOBUS, спътникова навигационна система и пр.). Модерният 12-инчов сензорен екран е добре осветен и осигурява лесно и интуитивно управление на функциите на трактора. На мултифункционалния подлакътник, вграден в конструкцията на седалката са поместени основните органи за управление на трактора. Телескопичният волан с регулиране на наклона е направен да се накланя заедно с арматурното табло.

Интериорът на кабината предлага на оператора напълно шумоизолирана, функционална ергономична среда, а вътрешният дизайн от автомобилен клас с върхово качество повишава допълнително комфорта на шофирането.

Гостите на изложението ще имат възможност да се снимат с Момичетата на McCormick и новият X7 и да участват в игра с награди като пращат снимките си за специалния албум във Фейсбук профила на Оптиком.

Повече информация на щанда на Оптиком на БАТА АГРО от  8 до 12 март и на www.mccormick.bg

 

Новият McCormick X7 с премиера на Бата Агро пролет 2016
6255
 

Последни материали
Виж
Няма сериозни нарушения при проверките през последната седмица
Магазини продават агнешко с неясен произход, изборът е на купувача
Цените на картофите и морковите падат
Предлагането на ябълки и лук нарасна
Оферти се подават до 7 май
Йордания обяви търг за внос на 120 000 тона хлебна пшеница
Влагата обаче не е достатъчна за засетите напролет култури
Есенниците в Украйна се развиват изпреварващо с до 2 седмици
Част от животните са върнати на собственика
Разкриха кражба на 6 агнета и още толкова овце в Старозагорско
С 6 месеца до края на годината
ЕК удължи действието на кризисните инструменти за държавна помощ в земеделието
Свързани материали
Виж
Оптиком стартира изкушаваща промоция за трактори McCormick X6 и X7
Новости
McCormick демонстрира мощ и технологии на EIMA 2018
Изборът на Argo Tractors за устойчиво прецизно земеделие е Topcon Agriculture
Тракторът McCormick X6 VT-Drive с награда - Най-полезен трактор
Мощ, технологии и иновации при тракторите McCormick на Агритехника 2017
McCORMICK X6 VT Drive е сред финалистите в категория „Най-полезен трактор” на конкурса Трактор на годината 2018
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини