Начало » Важно за фермера » Животновъдство
23.12.2015 г.

За три години втората организация на говедовъдите Фермерско мляко отчете огромен плюс за достъпа до пазара

Кагато бизнесът потръгне

Архив

За три години от създаването си втората призната организация на производителите в областта на животновъдството „Фермерско мляко” от град Раковски отчете сериозни резултати, свързани основно с реализацията на продукцията. Най-важното за колегите беше да се направят колективни инвестиции за подобрявана на маркетинга, за да може дребните производители да получат достъп до пазара с продукти с добавена стойност, посочи за Синор.БГ Рантел Матански, председател на органиазцията. В нея членуват още Пенка Милиева и Мария Нанева от село Болярино, Тодор Ванев от село Стряма, Милко Буров, Тончо Работов, Иван Йовчев и Венко Иванчев от град Раковски и Георги Матански от Момино село.

Самата организация е създадена 12 декември 2012 г. от седем фермера, затова и за стопаните 12 е съдбоносно число (12.12.2012 г.)

Впоследствие към групата се присъединява още един производител, така че днес в организацията участват осем животновъди.

През това време основното предизвикателство беше да се изгради доверие между фермерите и да се мисли в една посока, а това е посоката на оцеляването и развитието, както по отделно така и на организацията като цяло, посочи Матански.

При празнуването на третия рожден ден гости на фермерите бяха представители на Министерство на земеделието и храните - д-р Златка Възелова, директор на дирекция животновъдство и д-р Силвия Василева, началник отдел „Животновъдство и генетични ресурси” в дирекция „Животновъдство”, които недвусмислено заявиха, сдружаването в животновъдството ще бъде приоритет.

Поздрав за годишнината са отправили още фермери от други браншови организации като Господин Иванов от област Бургас и член на Управителния съвет на Националния съюз на говедовъдите в България, Михаил Михайлов, изпълнителен директор на съюза,Пенко Налбантов, председател на Асоциация на млекопроизводителите „Тракия Милк“ от Пловдив и Боряна Дочева, член на УС на организацията.

„Направените от експертите предложения в мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ от ПРСР 2014-2020, свързани с намаления брой съдружници от поне четирима в групите на производителите и по-високия процент на подпомагане спрямо старата програма мотивират много колеги да се свържат с нас във връзка с обявения прием по мярката за 2016г.”, посочи Рангел Матански.

Нашата организация е готова да окажа съдействие на всеки фермер, решил да тръгне по не лекия път на сдружаване защото това е бъдещето на сектора, посочи още Матански.

И припомни, че в най-трудния момент от създаването на "Фермерско мляко" подкрепа е оказана от първата в България организация на млекопроизводители „Добруджанско еко мляко“ ООД. "Затова и ние на свой ред смятаме да бъдем от полза за сектора.“ заяви Рангел Матански.

За три години втората организация на говедовъдите Фермерско мляко отчете огромен плюс за достъпа до пазара
11474
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини