Начало » Новини » Страната
08.12.2015 г.

С всяка купена жива елхичка за Коледа дарявате 5 лева на деца с аутизъм

Благотворителна кампания

Sinor.bg

Министерство на земеделието и храните се включи в благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете!”, организирана със Сдружение „Аутизъм Днес”. Дръвчетата ще струват между 20 и 25 лева, като 5 лева от цената ще бъдат дарени на сдружението, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева, представяйки официално кампанията пред журналисти. Дръвчетата ще се продават в 18 областни града, където ще се обособят определи зони за целта. Самата кампания ще се проведе в периода от 10 до 15 декември.

За целта са заделени 3 хиляди елхи, осигурени от държавните горски предприятия, като при необходимост ще бъдат предоставени още.

Танева обясни, че всички министри от кабинета Борисов ще участват в кампанията, като самата тя щяла да си купи дори три дръвчета.

Десислава Танева благодари на известните публични личности, застанали с името си зад благородната кауза – Део, Поли Генова, Георги Мамалев, Петър Стойчев и Калин Сърменов, както и за медийната подкрепа на БНТ и Дарик Радио.

„На сайта на Министерството ще има повече подробности къде могат да се намерят живите елхички в областните градове в страната. През март месец тези елхички ще могат да се засадят отново“, уточни Танева. Тя заяви, че данните през последните две години показват, че обществото има интерес да украси жива елха за Коледа, като само през изминалата година са продадени 7800 дръвчета.

Дръвчета ще могат да се купят пред сградите на Държавните горски стопанства в областите Враца, Монтана, Велико Търново, Габрово, Варна, Шумен, Благоевград, Пловдив, Сливен, Бургас, Кърджали, Ямбол, Смолян, Търговище, Кюстендил, Добрич, Стара Загора.

В София дръвчетата ще се продават на тротоарното пространство пред сградата на Министерство на земеделието и храните в промеждутъка от 14 до 19 часа.

На 13-те декември, неделя, местата за продажба ще са отворени от 10 до 18 часа.

 В кампанията се включва и Министерство на младежта и спорта, като заместник-министър Нина Найденова обяви, че тото-пунктовете ще купят живи елхички, които ще дарят на детски градини и училища в страната.  „Министерството ще се ангажира и с още по-голяма подкрепа за децата, защото именно спортът е начин на живот и социализиране“, уточни зам.-министър Найденова. 

„Със събраните средства от инициативата Сдружението ще организира обучение на специалисти от България по световно наложени терапевтични практики за работа с деца с аутизъм“, заяви Владислава Цолова, представител на Сдружението. Тя посочи, че благотворителната инициатива символизира животът на децата с аутизъм, който обаче е невъзможен без обществото да чуе за техните проблеми.

Иначе цените на отсечените елхички и борчета за Коледа ще се движат около 8-9 лева. Малките дръвчета ще струват около три лева, посочи още Танева. 

С всяка купена жива елхичка за Коледа дарявате 5 лева на деца с аутизъм
7580
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Преди Коледа
От днес започва продажбата на живи елхички
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини