Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
27.11.2015 г.

SULKY е специалист в торовнасянето и сеитбата на слети култури от 1936 година

Новите модели X40+ и X50+ върхово постижение

Базирана в Chateaubourg, Франция, SULKY-BUREL е семейна компания с 250 служители и над 43 милиона евро оборот за 2014 г., от които над 30% от износ. Марката SULKY от самото си създаване е специализирана в оборудване за торовнасяне и сеитба на слети култури.  Във Франция фирмата е на едно от първите места с общо над 4000 произведени и продадени машини през 2014.

Добре е клиентите на фирмата да знаят, че повече от 5% от оборота се инвестират в  Научно-изследователска и развойна дейност. SULKY разчита и на уменията на признати изследователски центрове като IRTSTEA, ДИАС и др., за да развива и създава своите нови модели сеялки и тороразпръскващи машини.

Сертифицирана по ISO 9001 от 1994 г. фабриката в Chateaubourg организира своето производство така, че да постигне най-добрата цена с качествени суровини и материали.

Освен това фермата L'Epine, която се  намира в непосредствена близост до завода, е активен обучителен център. Тя е оборудвана  всяка година да приема няколкостотин дилъри, вносители, консултанти и земеделски производители. «Сеитбата и торовнасянето на Ваша страна»:  Това е лозунга на компанията, отразяващ ангажимента за по-добро обслужване.
От юли 2011 г. заработи и нова фабрика на Sulky. Тази производствена сграда от 20 000 м² е построена на принципите на зеленото строителство. Това дава възможност на френския производител  да увеличи производителността си и сериозно да подчертае своето присъствие на външните пазари.

Новата линия за боядисване с катафореза значително подобрява качеството на всички машини SULKY. Инвестициите в тази нова промишлена площадка достигнаха 20 милиона евро.

SULKY допълва своята върхова гама от прикачни тороразпръскващи машини с пускането на пазара на новите модели X40+ и X50+

От гледна точка на производителност, тези два модела достигат работни ширини съответно от 44 и 50 м. Използвайки принципите на патентованата  система за тороразпръскване Epsilon (Ипсилон), вече добре позната от предишната гама, новите модели са способни да постигнат торова норма до 520 кг/мин. Така можете да наторявате с висока скорост, дори при големи торови норми.

Нови екстри обогатиха гамата от тороразпръскващи машини, предоставяйки по-добра производителност и лекота при работа

Нови защитни прегради от вечен композитен материал, включени в стандартното оборудване, осигуряват абсолютна защита срещу буци пръст, като позволяват работа при восоки скорости на влажен терен и много лесно почистване от кал.

Стълби за достъп до бункера – включени са в стандартното оборудване за модел X50+ и са монтирани в дясно и ляво. Така осигуряват по-лесен достъп, особено по време на фазите на зареждането на моделите с най-голям капацитет. За модела X40+ стълбата се предлага като опция и е отзад на бункера, в ляво.

Устройства за гранично торене в ляво или в дясно: TRIBORD 3D стандартно се предлага в дясно. Може да бъде поръчано като опция и в ляво при модели с ISOBUS терминал, като контролът е интегриран в обща конзола. Патентованото TRIBORD 3D за първи път дава възможност да избирате посоката на движение при окрайчване на парцела и да оптимизирате работата, без дори да слизате от трактора.

Цялата гама X40+ / X50+ се предлага в ISOBUS версия, с най-новия терминал SULKY ISOBUS QUARTZ 800. Във версията ECONOV (с изключване на тороразпръскващите секции) с още множество допълнителни функции, Sulky дава възможност да постигнете точност, която е недостижима до момента при центробежно тороразпръскване:

12 тороразпръскващи секции

- Автоматично адаптиране на работната ширина, чрез промяна на точката на падане на тора върху диска (възможност за отваряне само на една крайна клапа и единствена работеща секция, при последно минаване в ъгъла на парцела)

- Управление на разпръскването в криваединствената технология на пазара, която контролира истинската форма на потока тор... в КРИВА! Безупречни резултати от центробежното тороразпръскване на дадения парцел, особено отстрани и в края на блока!

-Независима торова норма отдясно и отляво чрез GPS (първият производител в света, решил този проблем, с награди за Иновации  от SIMA 2015 г. и Златен медал за Иновация от Агритехника 2015.)

-Моделите са:
X40+:  от 1 900 до 3 000 литра и до 44 м
X50+:  от 2 400 до 4 000 литра и до 50 м

Над 30% от оборота на компанията се реализира в повече от 50 страни по цял свят. Целите на управлението на компанията са насочени към постигане на 50% от оборота от износ. 2015 година бележи ускорение в тази стратегия с откриването на филиал на SULKY във Великобритания – SULKY-BUREL Ltd, който започна дейност на 1 ноември 2015.

Шоуто LAMMA през 2016 г. ще отбележи официалното откриване на този 100% частен филиал на SULKY, част от дистрибуторската мрежа.

Официален вносител на SULKY за България е Оптиком ООД, www.opticom-bg.com

 

SULKY е специалист в торовнасянето и сеитбата на слети култури от 1936 година
7701
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини