Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Маринован уклей

Ако хванете много риба...
Синор.БГ / 24.11.2015 г.

Изчистения от главите, опашките и вътрешностите оклей изплакваме обилно в няколко води. Осоляваме го с морска сол за два три дни. Измиваме рибата от солта, отцеждаме го от водата и го нареждаме в буркани във форма на колело, като през няколко реда ръсим парченца дафинов лист, зърна черен пипер и бахар и заливаме с по малко препържено олио. Редим го плътно,'отгоре притискаме с тежест и доливаме буркана с препържено олио. Затваряме херметически без да стерилизираме и консервата е готова.

Маринован уклей
23579
 

Последни материали
Виж
При рапицата обаче корекцията е в посока на повишение
Свиват оценката за реколтата от слънчоглед в ЕС заради България и Румъния
Ниските цени обаче карат производителите да се въздържат от продажби
Във Франция очакват най-голямата реколта от картофи от над 10 години
Заради необичайно силната суша, особено в южните части на страната
Понижиха прогнозата за реколтите от зърно и маслодайни култури в Украйна
През проект за опазването на малкия креслив орел и местообитанията му
Възстановяват и разширяват полезащитни пояси в Добруджа
По-ниските ставки са за компаниите, сътрудничили в разследването
Китай наложи антидъмпингови мита до 62,4 на сто при внос на свинско от ЕС
Търсенето се запазва, макар и ограничено от липсата на нова квота с по-ниско мито
Ръстът на реколтата от царевица в Турция вещае спад на украинския внос
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини