Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Маринован уклей

Ако хванете много риба...
Синор.БГ / 24.11.2015 г.

Изчистения от главите, опашките и вътрешностите оклей изплакваме обилно в няколко води. Осоляваме го с морска сол за два три дни. Измиваме рибата от солта, отцеждаме го от водата и го нареждаме в буркани във форма на колело, като през няколко реда ръсим парченца дафинов лист, зърна черен пипер и бахар и заливаме с по малко препържено олио. Редим го плътно,'отгоре притискаме с тежест и доливаме буркана с препържено олио. Затваряме херметически без да стерилизираме и консервата е готова.

Маринован уклей
23747
 

Последни материали
Виж
Още от 2026 г.
Европарламентът предлага 5000 евро за дребните фермери и еко облекчения
Добри цени и стабилно търсене на черен пипер и канела
Вижте конкретните предложения!
ЕП прие позиция за опростяване на Общата селскостопанска политика
Съвети
Пукнатини по кората на овощните дървета – причини и лечение
Решения на МС
Увеличават такси, свързани с пожарната безопасност
Важно!
Земеделците искат обявяването на сондажите да се удължи до 2033 г.
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини