Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.11.2015 г.

Мариновани моркови и целина

Лесно и вкусно

Продукти: 5 кг моркови, 1,5 кг целина (глави), 1 кг магданозени корени

За маринатата: 750 мл оцет /6%/, 400 г сол

Магданозените корени и целината обелваме и нарязваме на парченца. Нареждаме морковите плътно в подходящ съд, като помежду им слагаме парченца целина и магданоз.

Кипваме марината от солта, водата и оцета, охлаждаме я и заливаме морковите. Отгоре притискаме с кръстачка и речен камък. В продължение на 2 седмици претакаме туршията всеки ден.

Морковите ще са готови за косумация след 30-40 дни, ако държим туршията при температура 20°С. След това трябва да я съхраняваме на по-хладно място.

Мариновани моркови и целина
8962
 

Последни материали
Виж
Министър Тахов и КТ „Подкрепа“ обсъдиха въпроси, свързани с възнагражденията и условията на труд в структурите на МЗХ
Причини
Горчивата истина за горчивината на краставиците
Най-силно е увеличението при млечните продукти, яйцата и плодовете
Продажбите на биопродукти в САЩ нараснаха с над 2 на сто през 2024 г.
Продуктите за РЗ падат с 15%
НСИ: Цените на производител в селското стопанство се повишават със 7.7% през януари-март
В Стара планина
Задържан е бракониер с условна присъда, стрелял по горски служител
Само старите картофи са по-евтини
Цените на зеле и пресни картофи с лъвски годишен скок от 75 и 68%
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини