Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мариновани моркови и целина

Лесно и вкусно
Синор.БГ / 21.11.2015 г.

Продукти: 5 кг моркови, 1,5 кг целина (глави), 1 кг магданозени корени

За маринатата: 750 мл оцет /6%/, 400 г сол

Магданозените корени и целината обелваме и нарязваме на парченца. Нареждаме морковите плътно в подходящ съд, като помежду им слагаме парченца целина и магданоз.

Кипваме марината от солта, водата и оцета, охлаждаме я и заливаме морковите. Отгоре притискаме с кръстачка и речен камък. В продължение на 2 седмици претакаме туршията всеки ден.

Морковите ще са готови за косумация след 30-40 дни, ако държим туршията при температура 20°С. След това трябва да я съхраняваме на по-хладно място.

Мариновани моркови и целина
9504
 

Последни материали
Виж
ЕК трябва да реагира, ако вносът се увеличи с 5%
Приет е проекторегламент за защитни механизми при аграрния внос от Меркосур
Каква е разликата между карбамид и амониев нитрат?
Предложение за законопроекта за браншови организации
БКПЗ предлага в бранша „Плодове и зеленчуци“ да се включат и производители на ягоди и черупкови
Санкциите се съобразяват с Методика на МТСП
С промени с Наредба 6 се въвежда дегресивна ставка при био растениевъдството
Зрял фасул с тиква
Християнски празници
Зачатието на света Анна – на 9 декември отбелязваме деня на надеждата и благословението
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини