Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мариновани моркови и целина

Лесно и вкусно
Синор.БГ / 21.11.2015 г.

Продукти: 5 кг моркови, 1,5 кг целина (глави), 1 кг магданозени корени

За маринатата: 750 мл оцет /6%/, 400 г сол

Магданозените корени и целината обелваме и нарязваме на парченца. Нареждаме морковите плътно в подходящ съд, като помежду им слагаме парченца целина и магданоз.

Кипваме марината от солта, водата и оцета, охлаждаме я и заливаме морковите. Отгоре притискаме с кръстачка и речен камък. В продължение на 2 седмици претакаме туршията всеки ден.

Морковите ще са готови за косумация след 30-40 дни, ако държим туршията при температура 20°С. След това трябва да я съхраняваме на по-хладно място.

Мариновани моркови и целина
9183
 

Последни материали
Виж
Депутатите искат самостоятелен и по-голям бюджет
Европейският парламент гласува нова визия за Общата селскостопанска политика след 2027 г.
Днес е празник и на Хасково
Рождество на Дева Мария празнува Православната църква
При рапицата обаче корекцията е в посока на повишение
Свиват оценката за реколтата от слънчоглед в ЕС заради България и Румъния
Ниските цени обаче карат производителите да се въздържат от продажби
Във Франция очакват най-голямата реколта от картофи от над 10 години
Заради необичайно силната суша, особено в южните части на страната
Понижиха прогнозата за реколтите от зърно и маслодайни култури в Украйна
През проект за опазването на малкия креслив орел и местообитанията му
Възстановяват и разширяват полезащитни пояси в Добруджа
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини