Начало » Новини » Страната
22.10.2015 г.

BOBCAT И МЕГАТРОН - ПАРТНЬОРИ НА SUPERCROSS SOFIA

Верижните товарачи Bobcat ще изградят трасето за 3 денонощия

За първи път България ще домакинства състезание по суперкрос, което ще се проведе между 30 октомври и 1 ноември 2015 година в зала „Арена Армеец“. България беше предпочетена пред Румъния и Сърбия за домакин на шампионата и стана първата страна в Източна Европа, която посреща такъв тип състезание. Шампионатът носи името Supercross Sofia – Битката за София, а българската столица беше предпочетена за негов домакин не само заради локацията и подходящото време на провеждане, но и защото единственият състезател в AMA Supercross  шампионата от Източна Европа е българинът Стоян Рашков. BOBCAT И МЕГАТРОН са партньори на SUPERCROSS SOFIA. Те ще предоставят верижни товарачи Bobcat които ще изградят трасето за три дни. Трасето се подготвя със специална пръст с определена влажност. От първостепенно значение е градусите на наклона на скоковете на изкачване, дължината между секциите и рампите за приземяване да са изключително точни, а времето за изпълнение на този мащабен пороект е наистина кратко. Ето защо американските професионалисти, работещи денонощно на смени, предпочитат именно Bobcat. Машините са легендарни със своята надеждност, а в същото време са наистина бързи и движенията им са плавни и координирани. Bobcat има най-голямата мощност на единица тегло, а при верижния мини товарач масата на единица контактна с терена площ е най-малка – за това верижните машини Bobcat оставят минимални следи на вече подготвените елементи. Между маншовете 2 от машините имат броени минути, за да подравнят трасето. Всяко забавяне или повреда са фатални за цялата организация и провеждане на мероприятието. За това Мегатрон ангажира и резервна машина и оператор по време на подготовката и провеждането на състезанието.

Шампионатът обещават много емоции, награди и игри с публиката, както и едно невиждано зрелище на две колела, съпътствано от много музика, невероятно шоу, спиращи дъха пироефекти и светлини. Екипът на Мегатрон пожелава успешно класиране на българската надежда Стоян Рашков!

Стоян Рашков е първият пилот от България, който достига най-големите и престижни мотокрос и суперкрос серии в света – шампионатите на AMA в САЩ. През 2014 година той направи професионалния си дебют в САЩ с 2 последователни подиума – 2рo място в Тенеси и 3то в Северна Каролина. В началото на 2015, Рашков се присъедини официално към един от най-големите отбори в американския суперкрос и мотокрос– JGRMX. Този сезон пропусна първите 2 старта на AMA Lucas Oil мотокрос шампионата, поради контузия в рамото, като се очаква да се завърне на трасето за 4тия кръг в Тенеси. Българският състезател ще се включи и в шампионата в София заедно със съотборниците си Фил Николети и Уестън Пайк, като 3мата ще бъдат и посланици на Supercross Sofia.

Именно бързото израстване и успехите на Стоян Рашков отвъд океана, допринесоха България да спечели домакинството на състезанието в София през ноември. Събитието в зала „Арена Армеец“ ще се проведе на изкуствено създадено дърттрак трасе, което ще се строи пет дни преди началото на състезанието. Всички фенове на този спорт ще могат да се докоснат до най-големите отбори и имена преди началото на състезанието в дните преди състезанието. Друга новост за България са и двата поредни състезателни дни, които ще се провеждат с отворени боксове.

AMA Supercross е официален шампионат на FIM - топ първенството в дисциплина мотокрос, привличащо елитни професионални пилоти от всички краища на света. Надпреварите се провеждат на изкуствено създадени дърттрак трасета, поместени в стадион или закрита зала.

Терминът „суперкрос” се появява през 1972 г. – той е комбинация от Супербоул и мотокрос и става възм ожен, след като надпревари по мотокрос започват да се провеждат на големи спортни стадиони.

След провеждането на първото официално такова състезание, наречено „Супербоул на мотокрос” на стадион „Колизеум” (Лос Анджелис), успехът е толкова голям, че веднага се появяват редица подобни стартове на различни места в страната. Скоро след това отделните кръгове са затворени в шампионат, който се превръща в най-популярният и престижен мотокрос шампионат в света.

С днешна дата, първенството се рекламира усилено и е сред най-гледаните в САЩ, Австралия и Европа. Популярността му нараства особено много в началото на XXI век и понастоящем в САЩ, отстъпва по гледаемост единствено на NASCAR.

Сезон 2015 се състои от 17 кръга – първият от които бе на 3 януари в Анахайм, а последният е на 2 май в Лас Вегас. През 2014 г. публиката на състезанията достига 831 365 души на стадионите (3,5% ръст в сравнение с предишната година), а зрителите пред екраните по света достигат 14 736 000.

В Европа се провеждат само 3 лицензирани суперкрос състезания – Франция, Швейцария и Италия, като този сезон с голям интерес се очаква дебютът на четвъртo – Supercross Sofia 2015.

 

BOBCAT И МЕГАТРОН - ПАРТНЬОРИ НА SUPERCROSS SOFIA
12066
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Отворено писмо
От аграрната камара питат дали има риск от неизплащане на украинската помощ
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини