Начало » Новини » Света
01.10.2015 г.

Новият президент на Копа Коджека ще работи за намаляване на бюрокрацията и по-добри цени за фермерите

Приоритети

Организацията на професионалните селскостопански организации Копа Коджека избра за свой нов президент датчанина Мартин Мерилд с мандат от 2 години, съобщи електронното издание TheCattleSite. Мерилд е фермер с диплома за селскостопанска икономика и специализирани бизнес изследвания. От 2012 г. е президент на датския Съвет за селско стопанство и прехрана. В работата си той ще бъде подпомаган от избраните 6-има вицепрезиденти – Еди Дауни от Асоциацията на ирландските фермери, Роберто Монкалво от италианската Национална конфедерация на активните фермери „Колдирети”, Анри Бришар от френската Национална федерация на фермерските профсъюзи, Майра Дзелскалея от латвийския Фермерски парламент, Франц Райзекер от австрийската Селскостопанска камара и Миклош Жолт Киш от унгарската Камара за селското стопанство, храните и развитието на селските райони.

Новият президент обяви за свои приоритети намаляването на бюрократичните процедури и постигане на по-добри за продукцията на фермерите. „За мен е чест да бъда избран за президент на Комитета на професионалните селскостопански организации и искам да ви уверя, че той става по-силен и влиятелен. Основен приоритет за мен е да намаля излишното регулиране и бюрокрацията и да постигна опростяване на правилата в Европейския съюз. Също така ще работя за повишаване на цените, които производителите получават за своята продукция, както и за подобряване на конкурентоспособността в международен план. Това, от което имаме нужда, е стабилна селскостопанска политика в ЕС, която да осигури на производителите необходимата гъвкавост в тяхната работа, така че да могат да дадат своя принос за преодоляването на едно от най-големите предизвикателства на следващото десетилетие: необходимостта от увеличаване на производството на храни за световното население, нарастващо с темпо от 140 хил. души дневно, и борбата с климатичните промени, които застрашават производството на храни. Очаква се световното производство на храни да намалява със 17% на всеки градус повишаване на температурата вследствие на увеличаване на природните катаклизми като суши и наводнения. Ключовите думи в случая са: произвеждане на повече с по-малко”, каза Мерилд.

„Като президент на Копа аз ще настоявам и за по-силна стратегия за износ, насочена към отварянето на нови външни пазари, особено в Азия. Също така ще запазя активното поведение на Копа в настоящите преговори за свободна търговия на ЕС със САЩ, но ще гарантирам, че нашите високи производствени стандарти ще бъдат зачитани. Ще работя и за приключване на търговските преговори с Япония”, обеща още той.

Новият президент на Копа Коджека ще работи за намаляване на бюрокрацията и по-добри цени за фермерите
7210
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Преди заседанието на Съвета на ЕС
Ръководството на Copa Cogeca с призив към председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен
Представиха селскостопански роботи с разширена автономност на изложението Агритехника
Предзимна обработка на почвата в овощните градини и лозята
COPA COGECA
Среща на Петя Ставрева с Пека Песонен в Брюксел
Преди триалога
Аграрният бранш в ЕС с остра реакция за преговорите по бъдещата ОСП
Овощните дървета в двора трябва да зимуват чисти
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини