Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
07.09.2015 г.

Оптиком показва пълна гама машини за земеделието на есенното издание на изложението БАТА АГРО 2015

Бата Агро 2015 есен, 8 – 11 септември, открита площ, щанд 8

В първия ден на изложението, което ще бъде открито на 8 септември 2015 в Стара Загора, ще се състои официалната премиера за българския пазар на уникалния трактор от ново поколение JCB Fastrac серия 4000 на щанда на Оптиком ООД от 12:30 часа.

Мощната нова серия 4000 се присъединява към уникалната гама трактори Fastrac на английския производител JCB, а атрактивното събитие ще представи за пръв път пред българска публика водещият модел в серията – JCB Fastrac 4220, с мощност 235 к.с. Той е с 6.6-литров Sisu двигател с AdBlue, с безстепенна Vario CVT трансмисия, пълно окачване, 4-скоростен ВОМ, голяма комфортна кабина, преден и заден управляващ мост и възможност за агрегатиране на машини на 3 места (преден, заден навес и задна платформа). Серията трактори JCB Fastrac 4000 направи успешен дебют на пазарите във Великобритания, Ирландия и Северна Европа и с интерес се очаква от земеделските производители и у нас.

Другата нова машина от гамата JCB селскостопанска техника e колесният челен товарач JCB Farm Master 418S Agri. Моделът 418S може да се похвали с най-значителните нововъведения в серията S, която е предназначена за максимална производителност. Към новата шумо- и топло-изолирана кабина се предлага и допълнителна климатична система и модерно LED осветление. Модел 418S има изцяло нов тип задна рама, по-високотехнологична и бърза трансмисия, оптимизирана хидравлична система и опция за по-голям размер гуми за по-добра проходимост.

С товароподемност 10 тона, този нов модел е задвижван от шест-цилиндров 6,7 литров дизелов двигател Cummins с мощност 173к.с. и притежава истински впечатляващото съотношение мощност-тегло 17,9 кс/тон, което заедно с високия въртящ момент осигурява ефективна обработка на силажни купчини и лесни маневри на терени с наклон. Трансмисията е автоматична 6-скоростна с преобразувател на въртящия момент, за да се гарантира значителна мощност на избутване при ниска скорост.

Новост при модела е директното предаване на въртящия момент посредством блокажа на хидротрансформатора при всички шест скорости, така че да може да се използва пълния запас от въртящ момент на двигателя при обработване на зелен силаж, без да се губи мощност в хидротрансформатора. Също така няма да има затруднения с поддържане на високо темпо при придвижване на големи разстояния, като скоростта му достига до 48 км/ч, а блокажа на хидротрансформатора спомага за по-голяма икономия на гориво при транспорт.

В зона новости Оптиком представя телескопичният товарач JCB 541-70 Agri Plus, оборудван с багерно устройство. Иновациите за максимална производителност на специализираните телескопични товарачи за селскостопанско приложение на JCB включват регенеративна хидравлика за 20% по-бързи работни цикли и икономия на гориво, 3,4 пъти по-силни работни светлини, система за управление на кофата с цел по-точно манипулиране на товара и по-бързо изпразване. Движението на стрелата е плавно, а системата SRS гаси колебанията на стрелата и кофата. Товарът се задържа още по-стабилно, приспособленията се сменят бързо и лесно, а комфортът на оператора е несравним. Багерното устройство добавя още функционалност на телескопичните товарачи от всички видове и марки, като помага за изкопи до 2,4 м дълбочина.

Всички трактори McCormick от сериите X5, X6 и X7 се предлагат на българския пазар с 2-годишна заводска гаранция и ще бъдат показани на щанда на Оптиком, а на демо-полето фермерите ще имат възможност за пореден път да се убедят в техните отлични качества, надеждност, дизайн и изработка. Интерес представлява лизинговата програма McCormick Premium пакет, която бе стартирана на проведения преди месец Агропарад и привлече бързо участници.

Гамата трактори Landini ще привлече интерес към популярните модели от сериите 6L, 5H (и версията му с висок просвет), 5D и разбира се специализираните и особено успешни трактори за лозаро-овощарски операции Rex S/F/GT. Само срещу първоначална вноска от 7399 лв без ДДС по изгодната лизингова схема Land Leasing може да се вземе трактор Landini 5-100H с мощност 102 к.с. и 2 години гаранция.

Гостите на щанда на Оптиком ще избират най-успешните комбинации и подходящ инвентар за високо-производително и прецизно земеделие – от сеялките Monosem, торачките Sulky, сеитбените агрегати SKY, Great Plains, плугове на Ovlac, дискови брани Razol, пръскачки Kuhn. А за специалистите лозари, овощари и животновъди също ще има подходяща техника и изгодни предложения – отклоняващи брани, надробители, пръскачки, ремаркета и др.

 

Оптиком показва пълна гама машини за земеделието на есенното издание на изложението БАТА АГРО 2015
8323
 

Последни материали
Виж
Заради достигането на пределните количества за доставка през годината
Производителите на захар в Украйна молят за спешно спиране на износа за ЕС
Разширението при пролетните зърнени култури обаче гони 20 на сто
Германия е свила площите със засетите през есента пшеница и рапица
Според резултатите от втора министерска проверка за по-малко от месец
В Монтанско чистят незаконните сметища и откриват нови
Имотът е с обща площ от 8378 квадратни метра с няколко производствени сгради
Продават за над 1 милион лева ипотекиран фуражен завод в Пловдивско
На месечна и годишна база през април и първите 4 месеца на годината
Износът на мед от Украйна нараства стремително
Петима души са задържани след разследване на ГДБОП
Разкриха схема за злоупотреба с евросредства в земеделието
Свързани материали
Виж
Участват 216 фирми на площ от 36 000 квадратни метра
Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2024 отвори врати
Предстоящо
БАТА АГРО 2024 открива врати от 13 до 17 май
Полезно и практично
Сладкият картоф като алтернатива за фермерите
Материалът от бял бор е бил без контролна горска марка
Задържаха 47 незаконно отсечени трупи и камион в района на Батак
С участието на 209 фирми на площ от 35 700 квадратни метра
Откриха XV-ото специализирано изложение за селскостопанска техника БАТА АГРО
Оптиком със супер промоция на дискови брани Pallada до края на БАТА Агро 2023
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини