Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.07.2015 г.

Унгарска рибена супа

На снимката стар унгарски казан за приготвяне на рибена супа

Отделяме главите и костите на рибата, а месото нарязваме на парченца и посоляваме. Слагаме рибните глави и кости да се варят в 8-10 ч.ч. вода заедно с нарязания лук. /Слагаме и няколко цели малки рибки/. Щом водата заври, поръсваме червения пипер и варим докато лукът се развари. Прецеждаме бульона и заливаме рибата. Прибавяме чушките, нарязани на кръгчета, и обелените и настъргани домати. Доваряваме 20 мин на слаб огън, като не бъркаме, а само разклащаме тенджерата, за да не се раздроби рибата. 

Продукти: 1,5 кг различна риба /шаран, щука, сом, костур/, 1 голяма глава лук, 2-3 зелени пиперки, 4-5 домата, 1 ч.л. лют червен пипер, сол.

Унгарска рибена супа
9487
 

Последни материали
Виж
Тайланд закупи 195 000 тона фуражна пшеница от Австралия
Българската хлебна пшеница отново не успя да спечели търга в Йордания
Европейската банка за възстановяване и развитие ще финансира разминирането на земеделски земи в Украйна
Ученици от земеделската гимназия в Добрич гостуваха на Аграрния университет
БФС
Призив да участвате в Европейските награди за биологично земеделие 2025
Боб със свински крачета
Заседание на МС
Кабинетът отмени три решения на служебното правителство от 2024 г.
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини