Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Унгарска рибена супа

Синор.БГ / 24.07.2015 г.

На снимката стар унгарски казан за приготвяне на рибена супа

Отделяме главите и костите на рибата, а месото нарязваме на парченца и посоляваме. Слагаме рибните глави и кости да се варят в 8-10 ч.ч. вода заедно с нарязания лук. /Слагаме и няколко цели малки рибки/. Щом водата заври, поръсваме червения пипер и варим докато лукът се развари. Прецеждаме бульона и заливаме рибата. Прибавяме чушките, нарязани на кръгчета, и обелените и настъргани домати. Доваряваме 20 мин на слаб огън, като не бъркаме, а само разклащаме тенджерата, за да не се раздроби рибата. 

Продукти: 1,5 кг различна риба /шаран, щука, сом, костур/, 1 голяма глава лук, 2-3 зелени пиперки, 4-5 домата, 1 ч.л. лют червен пипер, сол.

Унгарска рибена супа
10516
 

Последни материали
Виж
Франция го разпродаде, предлагането от Черноморския регион намалява
Силното търсене за износ вдига цените на фуражния ечемик в Европа
Производителите настояват за компенсации за отоплението в оранжериите
И зеленчуците ще поскъпват с ръста на разходите за труд и енергоносители
Данни до 2023 г. показват системни пропуски по съответната директива у нас
ЕК съди България за неспазени ангажименти за спад на емисиите от амоняк
Доклад на Синор.БГ
Седмицата: Какво искат Българската аграрна камара, Димитър Зоров и министърът
В насаждение, за част от което има позволително, и в съседен отдел
Откриха незаконна сеч на 64 иглолистни дървета в частни гори в Смолянско
Заедно с ръста на енергийните разходи, осигуровките и данъчната тежест
С новите държавни такси храните ще продължат да поскъпват и догодина
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини