Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
16.06.2015 г.

JCB показва устойчиви финансови резултати

На фона на общ световен спад на развиващите се пазари

Снимка: JCB

За четвърта поредна година британският лидер в производството на горска и селскостопанска техника JCB отчита над 300 млн. паунда размер на печалбата преди лихви, данъци и амортизации, като по-добрите резултати  в западните държави бяха засенчени от остри спадове в продажбите на строителна техника на развиващите се пазари. Оперативната печалба (преди разходите за лихви, данъци и амортизации) за 2014 е 303 млн. паунда (при 313 млн.паунда за 2013 г.) след еднократен разход за преструктуриране на компанията в размер на 11 млн.(през 2013 няма такъв). Оборотът от продажбите през 2014 е 2,51 млрд. паунда спрямо 2,68 млрд. за 2013 г., като продадените машини са 64 028, спрямо 66 227 през 2013.

По този повод президентът на JCB лорд Бамфорд съобщи в Прага, че „по различни причини всеки от пазарите в групата BRIC - Бразилия, Русия, Индия и Китай отчетоха остри спадове през 2014. Но широкият спектър на нашия бизнес ни помогна да се възползваме от по-добрите условия в държавите от Северна Америка, Западна Европа и особено във Великобритания.”

През миналата година при продажбите на строителна техника в Бразилия е отчетен спад от 17%, в Русия – 27%, Индия – почти 15% спад и в Китай -17%. Ръст обаче се отчита на пазара в Обединеното Кралство и Северна Америка, където увеличението в продажбите е съответно има 30% и 13%.

Продажбите на JCB в Северна Америка имат ръст 23%, което превръща този регион в третия по важност пазар за JCB през 2014 след Индия и Великобритания.

По думите на лорд Бамфорд „несигурността на глобалните пазари продължи и през 2015, въпреки че нашия местен пазар Великобритания е ярък светъл лъч”. „Нуждата от инфраструктура в голяма част от развиващия се свят остава силна и вероятно ще предизвика възобновяване на растежа. Устойчивото ни представяне през 2014 демонстрира, че сме в добра позиция да се възползваме от по-добрите тенденции при появата им”, обясни още президентът на компанията

От 2010 досега производителят на техника JCB e създала 2 хиляди нови работни места в своите 11 фабрики във Великобритания, като общият брой заети нараства на 6 хиляди. Глобално, във всички фабрики на JCB по света, заетите са 12 500. JCB инвестира към момента във Великобритания като увеличава производствения капацитет на централата си в Ростър, Стафордшир.

През 2014 компанията изгради нова фабрика в индийската провинция Джайпур на стойност 62 млн.паунда, а в момента продължава строежа на нова централа на JCB в Германия на стойност 25 млн.евро.

„Ще продължим да инвестираме мащабно във всички сфери на нашия бизнес въпреки трудните пазари и това е най-доброто свидетелство за нашата увереност в бъдещето”, заявява лорд Бамфорд.

JCB показва устойчиви финансови резултати
5687
 

Последни материали
Виж
С 2 защитни механизма за някои селскостопански продукти от Украйна
ЕС утвърди окончателно удължаването на безмитния режим за внос от Украйна и Молдова
Планирани за покупка са отново 120 000 тона с произволен произход
Йордания пак отмени търга за внос на хлебна пшеница и го пренасрочи
План за ползване на дивеча за 2024 г.
Резултати от пролетната таксация за състоянието на дивечовите запаси
В Хърватия обвиниха стопани в измама със земеделски субсидии и фалшифициране на документи
WWF с анализ на потенциала за ВЕИ в нарушени и урбанизирани терени
България планира да добива 20 гигавата енергия от възобновяеми източници до 2050 г.
Приемът се отваря днес
До 15 юни кандидатствате по интервенцията за застраховане на винени лозя
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
JCB празнува производството на 1000-ния електрически мини багер
С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)
JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини