Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
15.06.2015 г.

JCB дефинира производителността в селското стопанство по нов начин

Земеделска техника

Farmer.bg

Компанията за производство на селскостопанска техника с марката JCB има дълбоки корени и традиции в земеделието и напоследък засилва още повече позицията си на пазара на земеделска техника след направените рекордно високи инвестиции в нови продукти, съответстващи на нуждата от по-интензивно и продуктивно селско стопанство. Непрекъснатият растеж поддържа способността на JCB да продължава инвестициите за разработване на нови продукти, нови идеи и нови машини, които да помагат на фермерите за по-високи печалби и производителност. 

JCB e третият в света по големина производител на строителна и земеделска техника, като земекопните машини и тези за строителството и индустрията имат превес. 15% от общото производство на компанията са машини за земеделието, като този дял нараства през последните години.

Първият продукт, създаден и разработен от основателя на компанията Джоузеф Сирил Бамфорд е бил селскостопанско ремарке с хидравлично разтоварване. Това наследство е в основата на сега съществуващата най-широка гама решения за товаро-разтоварни дейности и неконвенционални трактори за селскостопанско приложение – продукти, осигуряващи най-високи нива на производителност и осигурени с перфектно обслужване на клиентите.

Успехът на JCB се дължи на иновациите. Телескопичният товарач Loadall, създаден през 1977, е революция в товаро-разтоварните дейности и операциите по подреждането и почистването на стопанския двор. През 1983 JCB започва да произвежда специализирани за селското стопанство телескопични товарачи, които се различават от тези за индустриално приложение. Първото поколение JCB Fastrac трактори при пускането им на пазара през 1991 г. впечатляват с концепцията си целия агро-сектор.

През 1993 JCB променя матрицата на обичайния дизайн на мини-товарачите (skid-steer), като въвежда еднораменната стрела за изключителна видимост, увеличена производителност и най-високо ниво на безопасност заради влизане/излизане през странична врата на кабината, а не чрез трудно катерене над и между двете рамена на товарача.

Teletruk, телескопичният мотокар от 1997 е друга забележителна машина – тя комбинира компактният размер на индустриален виличен повдигач с допълнителните възможности на телескопичната стрела и е идеално решение за товаро-разтоварни операции с палети, касетки в складове за готова продукция и в помещения с твърда повърхност.

Не по-малко иновативният 516-40 използва концепция, за пръв път създадена през 2009 за високо-проходим компактен товарач, който е най-малката и най-маневрена машина от гамата JCB телескопични товарачи Loadall - №1 в света. Специално проектираното шаси позволява малки размери – само 1,8 м височина, 1,56 м широчина и радиус на завой само 2,8 м.

При все, че JCB има тесни връзки и добри партньорства с водещи производители на някои от двигателите и трансмисиите за агро-машини, основен източник на компоненти е самата компания JCB, като техният дял преобладава значително в интегрираното производство. Важни показатели като отлична работа, икономия на гориво, чисти емисии и качество на производството са водещи за разработването на гамата 4- и 6-цилиндрови двигатели JCB Ecomax и за успешното партньорство при производството на компактните двигатели JCB Diesel by Kohler. Използвани при много машини от гамата телескопични товарачи и в ключови продукти в гамата колесни товарачи и телескопични колесни товарачи с шарнирна рама, двигателите JCB Ecomax и JCB Diesel by Kohler гарантират мощност с икономии и чист въздух и са осигурени с резервни части и перфектно обслужване от дилърите на JCB.

Гамата JCB селскостопанска техника

Трактори JCB Fastrac

Седем модела трактори за разнообразни високопроизводителни операции на полето и възможност за бързо придвижване по пътната мрежа. Пълното окачване и спирачна система ABS с дискови спирачки (отговарящи на стандарта за товарни камиони) са  стандартно оборудване и осигуряват безпрецедентен комфорт и сигурност. Множеството възможности за прикачане на инвентар при сериите Fastrac 3000 Xtra и новата серия 4000 със задната платформа за пръскачки, торачки, допълнителни бункери за семена, препарати и др. осигуряват още по-висока производителност. Двигателите са с мощност от 158 до 306 к.с., а трансмисиите са безстепенни или Powershift.

Телескопични товарачи JCB Loadall

JCB e номер 1 в света телескопичен товарач с най-обширната гама модели за всякакви операции в земеделието – от почистване на животновъдни ферми до високо-производителни товаро-разтоварни обработки на обемисти и тежки товари. Задвижването е с двигатели JCB Ecomax и JCB Diesel by Kohler, съчетаващи отлична работа с големи икономии на гориво и минимално замърсяване на околната среда. Товароподемността е от 1,6 до 6 тона, а височината на повдигане от 4 до 9,5 м.

Колесни товарачи с шарнирно управление Farm Master и TeleMaster

Гама компактни, средни и големи колесни товарачи с шарнирна рама, с фиксирани или телескопични стрели – за всякакви задачи от рутинни операции в стопанството до обработка на насипни материали в зърнобази и складове за препарати. Уникалните модели “S” имат отлично съотношение мощност-тегло за най-тежките задачи, като силажиране и почистване/преместване на оборски тор. Товароподемностите са от 1000 до 8400 кг с максимални височини на повдигане до 5,2 м.

Мини товарачи JCB Skid Steer и компактни верижни товарачи

Уникалната еднораменна стрела PowerBoom и страничния подход за влизане/излизане при JCB минитоварачите и компактните верижни товарачи осигуряват ненадминат по безопасност достъп до операторското място и 60% по-добра видимост отколкото при конвенционалното решение с двойнораменна стрела, както е при конкурентни машини. С номинално тегло на товара от 612 до 1495 кг.

Телескопичен мотокар JCB Teletruk

Уникален обсег напред в компактен, високо-маневрен виличен повдигач. Пет модела в гамата с товароподемност от 2500 до 3500 кг с дву- или четири-колесно задвижване.

Високопроходими вилични повдигачи JCB

С вид на традиционен виличен повдигач с вертикална мачта, но с характерните за JCB издръжливост, отлична работа на двигателя и лесно управление. Гамата включва три модела с товароподемност от 2600 до 4000 кг.

Генератори и осветителни кули

Бензинови и дизелови генератори с мощност от 8kVA до 3300kVA, осигуряващи захранване когато и където е необходимо; мобилни осветителни кули за сигурно и лесно осветяване на работни площадки, стадиони, игрища, събития и др. през цялото денонощие.

JCB дефинира производителността в селското стопанство по нов начин
6148
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
JCB празнува производството на 1000-ния електрически мини багер
С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)
JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини