Начало » Новини » Страната
31.10.2014 г.

Начини да се осигури стабилна социална защита за работещите в агросектора

Форум

shc.hu

На 4-и ноември в „ Гранд хотел София ” ще се проведе конференция на тема „За по-добра социална защита в земеделието чрез ефективен социален диалог”. Организатори са Федерация на независимите синдикати от змеделието в  партньорство със секторната работодателска организация Асоциация на земеделските производители, съобщиха от синдикалната организация. Форумът е заключително събитие на уникален европейски проект, реализиран през последната година с участието на синдикалната федерация, асоциацията на земеделските производители и още 9 партньорски организации от 9 европейски страни.

Специални гости на конференцията ще бъдат Крис Ботерман, президент на COPA_GEOPA, най- влиятелната земеделска организация в ЕС, който е и лидер на Белгийската работодателска организация БоренБонд, Арнд Спан, главен секретар на Европейска федерация на синдикатите от земеделието, храните и туризма EFFAT, председателят на работодателската организация във Финландия МТА. Очаква се присъствието на министрите на земеделието и на труда и социалната политика в България. В дискусиите ще вземе участие и вицепрезидента на КНСБ, представители на синдикални организации в земеделието от България, Белгия, Дания, Франция, Италия, Германия, Чехия, Словения, Чехия, Хърватия, Черна гора, Сърбия, Македония, както и НПО в земеделието от България и представители на заинтересованите институции от министерствата на земеделието и социалната политика, агенцията по приходите и осигурителния институт.

Форумът е от изключителна важност, защото за първи път в ЕС се поставя въпросът за връзката между доход и социалнa осигурeност в  земеделието. Участниците ще обсъждат и обявят предложения за законодателни промени, както на национално, така и на ниво ЕС. Те са резултат от съвместната работа по проекта през изминалата година.

 Проектът „Насърчаване на социалния диалог в сектор земеделие в новите страни членки за разработване на секторни социално-осигурителни схеми като инструмент за борба с несигурните работни места, бедността и социалното изключване на работещите в земеделието“ е принос към обществения дебат за предизвикателствата пред социално-осигурителните системи с фокус върху селското стопанство и необходимостта от ангажимент за социална солидарност в Европейския съюз. Секторните социално-осигурителни схеми са едно от възможните решения за борба с несигурните работни места, бедността и социалното изключване на работещите в земеделието.

Начини да се осигури стабилна социална защита за работещите в агросектора
8853
 

Последни материали
Виж
Решения на Министерския съвет
Планът по заетостта осигурява заплати на 10 хиляди безработни, наети от бизнеса
Вижте основните доставчици
Русия продължава да внася милиони яйца
Още 2 месеца
НСИ припомня: До 1 юли фермерите подават годишните си отчети
Черно море
Отпада забраната за улов на бели пясъчни миди
Полезно и практично
Съвети за най-лесния начин, по който да засадите лук през май
Case IH представи мобилното приложение FieldOps за управление на земеделските дейности
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини