Фабриката за шоколадови продукти и бисквити в София „Нестле” ще използва само българско мляко и брашно за производството на сладкиши, които ще се произвеждат с откритата днес нова производствена линия.
Това съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков при откриването на модернизираното съоръжение за производство на шоколадов десерт. На откриването присъстваха още заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева и посланикът на Конфедерация Швейцария Регина Ешер.
Реновираната производствена линия е на стойност 12,8 млн. лв. Тя ще произвежда нов шоколадов десерт KIT KAT, който ще се изнася от България за целия свят.
Фабриката за шоколадови продукти и бисквити в София осигурява работни места на над 730 души, a с новата линия ще бъдат ангажирани над 100 човека.
„Инвестиции в преработвателната индустрия са важни за българското земеделие, защото чрез тях се повишава търсенето на земеделски суровини и продукти, които се произвеждат в страната ни”, посочи още министърът.