Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.05.2014 г.

Лозови сърми по златоградски

Възползвайте се от лозовите листа

Нарязвате ситно джоджена и лука.  В голям тиган с около половин чаена чаша олио запържвате леко лука. Добавяте ориза, джоджена и сол на вкус. Разбърквате добре, така че да се запържи всичко равномерно. Сваляте от котлона.  В по-голяма тенджера кипвате вода и за 5 минути попарвате лозовите листа. Изваждате листата и навивате на сърмите. Водата от попарените лозови листа не се изхвърля. Свитите сърми нареждате плътно в глинен съд, отгоре затискате с чиния. Доливате две бирени чаши вода от попарените лозови листа. Печете във фурна на 200 градуса, докато замирише на вкусни лозови сърми.

Продукти:  сто броя лозови листа,  две глави лук, една бирена чаша ориз, половин връзка пресен джоджен, сол, олио

Лозови сърми по златоградски
15518
 

Последни материали
Виж
Сменяме сертификат, обясниха от министерството
Сайтът на МЗХ е недостъпен! Има предупреждение за хакери
БАБХ отговори на въпросите на ветеринарите
В ерата на дроновете е смешно държавата да крие как се бори с шарката
Цени на дините и пъпешите в Испания, консумация и сезонност
Турция е на трето място в света по производство на домати
Държавен вестник
Обявени са нови защитени територии плюс промени в картата на „Сините камъни“
ДФЗ
Започват теренните проверки на физическите блокове за Кампания 2025 г.
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини