Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.05.2014 г.

Лозови сърми по златоградски

Възползвайте се от лозовите листа

Нарязвате ситно джоджена и лука.  В голям тиган с около половин чаена чаша олио запържвате леко лука. Добавяте ориза, джоджена и сол на вкус. Разбърквате добре, така че да се запържи всичко равномерно. Сваляте от котлона.  В по-голяма тенджера кипвате вода и за 5 минути попарвате лозовите листа. Изваждате листата и навивате на сърмите. Водата от попарените лозови листа не се изхвърля. Свитите сърми нареждате плътно в глинен съд, отгоре затискате с чиния. Доливате две бирени чаши вода от попарените лозови листа. Печете във фурна на 200 градуса, докато замирише на вкусни лозови сърми.

Продукти:  сто броя лозови листа,  две глави лук, една бирена чаша ориз, половин връзка пресен джоджен, сол, олио

Лозови сърми по златоградски
15098
 

Последни материали
Виж
Заради слабата слънчогледова реколта и сдържаните продажби от фермерите
Износът на високоолеиново слънчогледово масло от Украйна е на 7-годишно дъно
Спадът в средния надой натисна производството на мляко през януари
Млечните ферми в САЩ са намалели с 5 на сто през миналата година
Унгарското правителство търси споразумение с веригите за ограничаване на цените на храните
Работи се по 28 нови противоградни площадки
Тахов: С 2 милиона и половина декара могат да се увеличат напяваните площи в страната
Чили кон карне
В Гърция тръгват проекти за 135 милиона евро за преработка на селскостопански продукти
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини