Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Лозови сърми по златоградски

Възползвайте се от лозовите листа
Синор.БГ / 26.05.2014 г.

Нарязвате ситно джоджена и лука.  В голям тиган с около половин чаена чаша олио запържвате леко лука. Добавяте ориза, джоджена и сол на вкус. Разбърквате добре, така че да се запържи всичко равномерно. Сваляте от котлона.  В по-голяма тенджера кипвате вода и за 5 минути попарвате лозовите листа. Изваждате листата и навивате на сърмите. Водата от попарените лозови листа не се изхвърля. Свитите сърми нареждате плътно в глинен съд, отгоре затискате с чиния. Доливате две бирени чаши вода от попарените лозови листа. Печете във фурна на 200 градуса, докато замирише на вкусни лозови сърми.

Продукти:  сто броя лозови листа,  две глави лук, една бирена чаша ориз, половин връзка пресен джоджен, сол, олио

Лозови сърми по златоградски
15728
 

Последни материали
Виж
Две фирми са най-големите доставчици
В училищните схеми био кашкавалът струва 60 лв./кг, био ябълките 6,72 лв.
Вносът бе забранен през януари заради огнище на шап в Бранденбург
Южна Корея отвори пазара си за произведеното в Германия свинско
Статистика за последните три години
Балчик изпреварва Добрич по размер на рентите
Унгария затяга контрола върху лозята заради златиста жълтеница
ЮЗДП
На 5 ноември отидете да залесявате край самоковското село Алино
При царевицата е отчетен срив от 63 на сто, почти не е изнасяна ръж
Спадът в износа на зърно от Украйна гони 40 на сто от началото на сезона
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини