Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Лозови сърми по златоградски

Възползвайте се от лозовите листа
Синор.БГ / 26.05.2014 г.

Нарязвате ситно джоджена и лука.  В голям тиган с около половин чаена чаша олио запържвате леко лука. Добавяте ориза, джоджена и сол на вкус. Разбърквате добре, така че да се запържи всичко равномерно. Сваляте от котлона.  В по-голяма тенджера кипвате вода и за 5 минути попарвате лозовите листа. Изваждате листата и навивате на сърмите. Водата от попарените лозови листа не се изхвърля. Свитите сърми нареждате плътно в глинен съд, отгоре затискате с чиния. Доливате две бирени чаши вода от попарените лозови листа. Печете във фурна на 200 градуса, докато замирише на вкусни лозови сърми.

Продукти:  сто броя лозови листа,  две глави лук, една бирена чаша ориз, половин връзка пресен джоджен, сол, олио

Лозови сърми по златоградски
15553
 

Последни материали
Виж
Въпреки това закупеното количество е с 50 на сто над планираното
Фуражната царевица поскъпна значително на търга в Иран
Мнението на бранша
Ваксинацията на овцете ще фалира и фермери, и преработватели, алармират бизнесмени
Предвидени са предпазни клаузи
ЕС премахва митата за сливи, грозде и още 5 храни от Молдова
Допълват Закона за здравето
БАБХ ще поддържа списък на хранителните фирми, които работят с райски газ
Помощта е 16 лв. за животно
Компенсират овцевъдите в 4 области със затворени заради шарката стада
Тема с продължение трета част
Екосхемите с най-голям ръст през 2024: зелено торене и намалени пестициди
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини