Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.05.2014 г.

Лозови сърми по златоградски

Възползвайте се от лозовите листа
Лозови сърми по златоградски

Нарязвате ситно джоджена и лука.  В голям тиган с около половин чаена чаша олио запържвате леко лука. Добавяте ориза, джоджена и сол на вкус. Разбърквате добре, така че да се запържи всичко равномерно. Сваляте от котлона.  В по-голяма тенджера кипвате вода и за 5 минути попарвате лозовите листа. Изваждате листата и навивате на сърмите. Водата от попарените лозови листа не се изхвърля. Свитите сърми нареждате плътно в глинен съд, отгоре затискате с чиния. Доливате две бирени чаши вода от попарените лозови листа. Печете във фурна на 200 градуса, докато замирише на вкусни лозови сърми.

Продукти:  сто броя лозови листа,  две глави лук, една бирена чаша ориз, половин връзка пресен джоджен, сол, олио

Лозови сърми по златоградски
6882

Последни материали
Виж
Променя се контролът, без да се отменя надзорът и се въвеждат облекчения за стопаните
ЕС е облекчила мерките в районите с чума по овцете
Предстоящо
Асоциацията на зърнопроизводителите насрочват общо събрание в края на февруари
Неефективността на администрацията
След закона за земята се очертава провал и с мерките срещу градушките
Интернет достъп
Европейската агенция по храните прави електронен портал за лесен достъп от потребителите
Форуми
Еврокомисарите Андрюкайтис и Хоуган участват на изложението Зелената седмица в Берлин
Решения
От днес Евросъюзът налага 175 евро мито за ориза от Мианмар и Камбоджа
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам