Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.04.2014 г.

Овчарски таратор

Разбиваме киселото мляко (овче) и го разреждаме с 200 мл вода (водата трябва да е малко). Измиваме левурдата и го нарязваме на ивички. Слагаме го в киселото мляко и прибавяме орехите, подправяме със стрита люта чушка, олиото, пипера и солта. Разбъркваме добре и добре сервираме таратора изстуден.

 

Продукти: 500 г кисело мляко, 200 г див чесън (левурда), 2-3 с. л. натрошени орехи, 1 суха люта чушка, 2 с. л. олио, сол, щипка червен пипер.

Овчарски таратор
11148
 

Последни материали
Виж
Агрометеорологична прогноза за периода 13-19 юни 2025 година
Наднормени температури ще ускорят развитието на земеделските култури
Утре ще бъде публикуван за обсъждане
Законопроектът за агрохранителната верига излиза на светло на 13 юни
Щетите са върху 320 хил. дка
На 18 юни ще са ясни ставките на обезщетенията за измръзнали череши, вишни и кайсии
Цената се повиши леко спрямо частната сделка от тази седмица
Южна Корея закупи на търг още почти 270 000 тона фуражна царевица
През юни при зърното са повишени, при слънчогледа и маслото – надолу
Украйна промени минималните цени за износ на земеделските култури
Преход към европейската валута
Евробанкноти ще има – не изпадайте в паника, съветват финансисти
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини