Начало » Новини » Света
14.03.2014 г.

ЕК одобри делегираните актове, по които ще се прилага европолитиката в отделните държави

Нормативи

EU

Европейската комисия (ЕК) прие през седмицата първия пакет на делегирани актове по реформата на общата селскостопанска политика (ОСП ), съобщиха от пресцентъра на ЕК.

 

Без тях държавите членки не могат да адаптират вътрешните си наредби към изискванията на европейското законодателство. Тези текстове допълват четирите основни акта, приети на 13 декември 2013 г. от Европейския парламент и Съвета на министрите за реформата на ОСП.

 

По думите на еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош приемането на делегираните актове е последното препятствие , което ще позволи на държавите -членки да изготвят правила на национално ниво, така че реформата да започне да се прилага от януари 2015 г.

 

Делегираните актове бяха подробно обсъдени на експертно ниво с представители на 28-те държави-членки и от Европейския парламент. Следва двумесечен период, през който ако Европейският парламент и Съветът нямат възражения по тях, делегираните актове ще бъдат публикувани заедно със съответните актове за изпълнение , така че да се позволи на държавите- членки да вземат решение как да се осъществи реформата на ОСП на национално или регионално ниво.

 

Десетте делегирани актове регламентират правилата за прилага не директните плащания, за управление на интегрираната система, чрез която бъде решавано в какви случаи ще се прилагат откази или отнемане на плащанията, кога ще се налагат административни наказания, приложими към директните плащания , подкрепа за развитие на селските райони и кръстосано спазване за администриране и контрол.

 

Делегираните актове представят и изискванията, свързани с реализацията на селскостопанските продукти, ползването на частно складиране, подпомагането в производството на плодове и зеленчуци тяхната преработка и др.

 

Делегираните актове се отнасят още до съпътстващите мерки като схемата за предлагане на плодове в училищата, програмите за подпомагане в секторите на маслиновото масло и трапезните маслини и националните програми за подпомагане в лозаро-винарския сектор.

 

Ще бъдат описани и системите за подпомагане на селските райони, разплащателните агенции, финансовото управление, публичната интервенция и др.

 

 

ЕК одобри делегираните актове, по които ще се прилага европолитиката в отделните държави
6469
 

Последни материали
Виж
Цялата партида е изтеглена от пазара и насочена за унищожаване
Спряха дейността на производителя на козунак с батерия, продаден в столичен магазин
Съответно и закупените количества намаляват
Пшеницата продължава да поскъпва на търга в Алжир
Възможност от локални наводнения
Жълт предупредителен код за обилни валежи обяви за днес НИМХ
Щетите още не са изчислени, но на места достигат 85-90 на сто
Силна градушка опустоши лозя в Бургундия
Гърците от северната част на страната пътуват до България за пазаруване
Цените на агнешкото в Гърция остават високи
Българските агнета ще останат непродадени заради слаба дистрибуция
Великденската трапеза излиза с 6 на сто по-евтино от миналата година
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини