Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.10.2012 г.

Да се развихрим с дюли в кухнята

Какво можем да направим когато имаме много дюли

МАРМАЛАД: Продукти: на 1 кг каша - 500-550 г захар. Приготвяне: подбират се добре узрели плодове, очист­ват се от мъха, след което се нарязват на парчета. Те се разваряват с малко вода, за да не загорят, и се прекарват през машинка за мелене на месо, а чиято решетка е поставено сито за задържане на семките и на каменистите клетки (около семките), или се пасират през сито. Получената каша се смесва със захарта и се вари в тава. Готовият мармалад се насипва в буркани, докато е още горещ, и се оставя да изстине. Бурка­ните се затварят и се държат на хладно, сухо и проветриво място.

 

ЖЕЛЕ: Продукти: на всеки литър сок от дюли се прибавя 800 г захар, 1 ч.л. винена киселина. Приготвяне: плодовете се избърсват от мъха, измиват се и се нарязват на парчета. Се­мената не се отделят, тъй като най-много пектин се съдържа в тъканта около тях. Резените се заливат с вода, колкото да се покрият, и се варят до омекване (20-30 минути). Полученият сок се прецежда през тензух или марля, без да се притискат пло­довете. Препоръчва се готовият сок да се остави 10-12 часа, за да се избистри. Прибавя се за­хар, съответна на количеството сок, след което желето се вари до необходимата гъстота. Ня­колко минути преди да се сне­ме от огъня, се прибавя 1 ч.л. винена киселина. Насипва се в бурканите горещо.

Да се развихрим с дюли в кухнята
12912
 

Последни материали
Виж
Отговор от БАБХ
От юни проблемът с виртуалните животни ще изчезне, уверяват от БАБХ
Опитът на първенците
В Австрия не може да си биофермер без аграрно образование
Предстоящо
Промяна в местоположението на българо-китайски форум, организиран на 5 юни
Председател на Асоциация
Мартин Балулов: Снеговете във Варненско спасиха посевите, има надежда за реколтата
Как да изберем подходящ инкубатор за яйца?
Другата седмица продължава да вали
От „Напоителни системи“ откриват поливния сезон за годината
Свързани материали
Виж
Отговор от БАБХ
От юни проблемът с виртуалните животни ще изчезне, уверяват от БАБХ
Опитът на първенците
В Австрия не може да си биофермер без аграрно образование
Предстоящо
Промяна в местоположението на българо-китайски форум, организиран на 5 юни
Председател на Асоциация
Мартин Балулов: Снеговете във Варненско спасиха посевите, има надежда за реколтата
Как да изберем подходящ инкубатор за яйца?
Другата седмица продължава да вали
От „Напоителни системи“ откриват поливния сезон за годината
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини