Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
30.11.2011 г.

Новаторски технологии за жътва от CASE IH

Най-новите комбайни Axial-Flow® от CASE IH осигуряват подобрена производителност, икономия и лекота на работа

CASE IH представи ново поколение комбайни Axial-Flow® на Agritechnica 2011. Разделени както и досега на две серии, сериите Axial-Flow® 130 и 230 са обновени изцяло. Всяка серия се състои от три модела, а във всеки модел са включени нововъведения и подобрени функции.

[B%]Ротор с малка тръба за оптимални резултати на овършаване[%B]
Производителността на вършеене, при всички посеви и условия на работа, беше подложена на внимателно проучване от инженерите на Case IH. Сърцето на двете серии остава познатият ротор Axial-Flow® разработен от Case IH, с обновена технологията приспособена да отговаря на еволюиращите условия на жътва. Нов Ротор тип малка тръба, със оптимизирана геометрия за серията 130. Благодарение на новата форма, чувствителността към стандартните настройки е намалена за всички посеви, докато производителността на вършеене в специални посеви нараства, без да влияе на качеството на сламата. В същото време комбайните Axial-Flow®, имат изключително добра репутацията, благодарение на ниските нива нанатрошени зърна. Нови материали осигуряват удължен "живот" и надеждност на системата на ротора. В ротора вече се използват специални сплави и компоненти, като задвижващите части на ротора също са подобрени.

[B%]EfficientPower осигурява по-голяма производителност …[%B]
Новите модели Axial Flow използват въведената преди година концепция EfficientPower. В допълнение на модерната технология на двигателя, те включват също така новаторска система за очистване на отработените газове, основаваща се на принципа на Селективна каталитична редукция (SCR). Компактният модул е вграден в изпускателната система. Технологията SCR, използвана в системата за почистване на отработените газове е разработена съвместно с Fiat Powertrain Technologies (FPT) и вече е доказана в пътно-транспортни машини в продължение на много години в промишлената група Fiat.... и по-нисък разход на гориво
Системата SCR в новите комбайни Axial Flow, която използва катализатор и AdBlue за преобразяване на азотния окис в азот и вода, имат висока термодинамична ефективност. Полеви тестове показват възможна икономия на гориво до 10 %, в сравнение конкурентните технологии. В същото време, производителността и реакцията на двигателя са подобрени.

[B%]Отработени газове почти по-чисти от входящия въздух[%B]
Отработените газове от двигателите на Case IH са вече почти толкова чисти колкото входящия въздух. Системата има няколко практически предимства. Благодарение на оптимизирания процес на горене, физическите свойства на двигателното масло се запазват по-дълго, което означава, че интервалите за обслужване са удължени. В същото време, системата SCR намалява отделяната топлина от многобройни части на двигателя, увеличавайки надеждността и "живота" на двигателя.

[B%]Без обслужване и ценово ефективна[%B]
Системата SCR работи автоматично и надеждно, независимо от качеството на горивото. Всичко, което водачът трябва да прави е да зарежда периодично резервоара за AdBlue. Първоначалното проучване на разходите показва, че въпреки допълнителните разходи за зареждане с AdBlue, разходът на гориво е значително намален. За всяко похарчено €1 за AdBlue, могат да бъдат спестени до €7 за гориво.
По-голяма производителност, благодарение на модерната технология на двигателя
Комбайните серия 130 са оборудвани с двигатели от FPT. 6.7- литров, който е монтиран на 5130, произвеждайки на практика същата изходяща мощност като този на предходния модел, докато комбайните 6130 и 7130 използват 9.0-литров двигател FPT. Стойностите на номиналната и максималната мощност са повишени на всички тези комбайни, 6130 развива максимална мощност от 387 к.с, а 7130 достига максималните 415 к.с. Кривите на мощността бяха преразгледана за осигуряване на висока производителност при нисък разход на гориво във всички условия.
Axial-Flow® серия 230 - новият високопроизводителен клас
Серията 230 е новият флагмански клас комбайни от Case IH, състоящ се от модели Axial-Flow® 7230, 8230 и 9230, с максимална мощност до 571 к.с. и ширини на хедера от 7.6 до 10.7 м. Като стандартно оборудване моделът 7230 вече има еднаква очистваща площ, като модел 8230, със самонивелиране. Зърнобункерите на серия 230 са сред най-големите в класа – 12 330 литра на 8230 и 9230 – имащи хидравлично сгъване на капаците. Резултатът е по-дълги интервали на разтоварване и по-висока производителност.

[B%]Защита на почвата в нивата[%B]
Case IH е добре познат с тракторите си Quadtrac с голямо сцепление и разпределение на тежестта на голяма площ= Вече и комбайните серия 230 могат да се възползват от същата технология вериги, доказали се вече повече от десетилетие. Намаленият натиск върху почвата и подобреното сцепление спомагат за защита структурата на почвата и микроорганизмите както в сухи, така и във влажни почви.
Широките 610 мм вериги дават на комбайнът габаритна ширина от 3.5 м като това му позволява да се движи по всички пътища с 20 км/ч. Опорните колела с гумено покритие и рама на колесара с гумени тампони обиращи трептенията, осигуряват плавно управление на комбайна.

[B%]Оптимално разполагане на откоса[%B]
За тези, които искат да балират след жътвата, регулирането големината на сламата и плявата е оптимизирано чрез монтирането на нов улей за слама, осигуряващ симетричен и проветрим откос, дори при страничен вятър. При надробяване на сламата, новата опция електрически регулируеми отклонители подобряват разпределението, когато е необходимо. Разпределянето на надробения материал може да бъде следено използвайки стандартната камера за обратно виждане и регулирано според променящата се посока на вятъра или промените в терена.

[B%]Подходяща очистваща система[%B]
Системата със сгъстен въздух, почистваща пет ключови области като двигателния отсек, отделението за акумулаторната батерия, зърнобункера и кабината вече се предлага при комбайните Case IH. 6 м маркуч позволява лесния достъп до всички точки на свързване.

[B%]Лесна настройка за променящи се условия[%B]
Настройките на новия ротор Axial Flow се извършват с едно натискане на бутон за различните условия на жътва и различите посеви.
Технологията Auto-Crop Setting (ACS) (Автоматична настройка за посев) дава възможност оборотите на ротора да бъдат безстепенно регулируеми от 220 до 1 200 об/мин, докато отстоянието на ситата и разстоянието за вършеене също се управляват автоматично, в зависимост от вида на посева.
Вършеещите и отделящи контри, които са лесни за сменяне, дават възможност на комбайните серия 230 да работят във всички комбинирани посеви. Предлага се също и допълнително оборудване за жътва на ориз.

[B%]Задвижване Power-Plus без ремъци[%B]
Патентована система в новите серии комбайни Axial Flow е доказаното силово предаване Power-Plus, което означава, че роторът, верижно-планковият транспортьор и хедерът са задвижвани без ремъци. Предавателната кутия CVT с непрекъснато изменящо се предавателно число осигурява плавно ускорение без върхови натоварвания, както и плавно превключване на предавките. Друго предимство е че, в случай на задръстване, операторът може да отвори контрите на ротора чрез бутон в кабината и да обърне посоката на въртене на ротора.
Нова концепция за очистване на Axial-Flow 7230 за оптимални резултати Очистващата система на комбайните 7230 е със същата площ на ситата, както при по-големите комбайни 8230 и 9230. Ефективната ширина е увеличена до 1.57 м, а мощността на вентилатора Cross-Flow е увеличена. Самонивелиращата система остава стандартна.

[B%]"Мислещата" очистваща система - идеална за склонове[%B]
Компенсирайки наклони до 13%, очистващата система на Axial Flow осигурява оптимални условия на очистване, при работа по склонове и предотвратяване на загуби.

[B%]Нововъведения за хедери[%B]
С новата си линия комбайни Axial Flow, Case IH разширява гамата си хедери с новата серия 3050 VariCut. Те включват променливо разстояние от ножчетата до целошнека и се предлагат работни ширини от 7.6 м, 9.15 м и 10.7 м.
Усилената рама и подаващи шнекове с диаметър 600 мм дават възможност хедерите 3050 да поемат по – голям обем маса.
Предлагат се и хидравлично задвижвани, странични ножове за рапица, а патентованият предпазител на мотовилото е особено полезен при жътва на полегнали посеви.

[B%]Най-висока производителност при вършеене на царевица[%B]
За новите комбайни Axial Flow се предлагат царевични адаптери до 12 реда с твърди рами. Те включват доказаната, високопроизводителна система на Case IH за обелване на кочаните, с отделна защита от претоварване за всеки ред. Стандартно, всеки ред на царевичния адаптер е оборудван с надробяваща сечка под вретеновидните валяци, който може да бъде включван и изключван според нуждата.


Новаторски технологии за жътва от CASE IH
17627
 

Последни материали
Виж
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Заек капама
Нова оценка
Перспективите за производство на зърнени култури в Южна Африка рязко се влошиха
Свързани материали
Виж
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Заек капама
Нова оценка
Перспективите за производство на зърнени култури в Южна Африка рязко се влошиха
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини