16-03-2004 г. Облагородяването на маса у нас започва обикновено през март. Присаждането се извършва по т.нар. подобрена копулация. Най-напред присаждачът прави полегат отрез на горния край на подложката, от страната, където е било окото. От петата на резника до мястото на присаждането дължината на подложката трябва да бъде 32 см. Отрезът се прави във форма на елипса, на която дължината е един път и половина по-голяма от ширината. Отрезът трябва да се направи изведнъж, като ножчето при рязането се изтегли вдясно, за да вземе участие почти цялото острие. Не се допуска заглаждане на отреза. Той трябва да бъде равен, а не вдлъбнат, за да може добре да прилепне към отреза на присадника. След това отрезът се зарязва косо, като се започне на разстояние една трета от върха на елипсата и се завърши на една трета от основата. При изваждането, след като се направи езичето, ножчето слабо се извива, за да се образува на езичето по-голям отвор, който ще улесни поставянето на калема. При зарязването ножчето се натиска надолу и същевременно се движи вдясно. Така приготвеният резник се хваща с кутрето на лявата ръка, подбира се калем, приблизително еднакво дебел с подложката, и отстрани на окото, близо до него (2-3 мм), се прави същият отрез с езиче. След това присадникът и подложката се съединяват плътно чрез езичетата така, че раните напълно да се покрият, което се постига при еднакви отрези и еднакво дебели езичета. Прикрепянето става здраво, без да има нужда от привързване. Присаждането се извършва с лозарско ножче. Едната страна на ножчето не се остри, за да остане равно, което е необходимо за извършване на гладък отрез. За да се работи бързо, пред присаждачите върху масата трябва да има достатъчно калеми с различна дебелина, за да може да се прави лесно подбор. Присадените резници се слагат на специални подноси (ладии) и се отнасят на нареждачите, които ги поставят в сандъци за стратификация.