Начало » Видео
Български фермери обмениха опит в Германия в заводите на CLAAS и AMAZONE
Фирма РАПИД КБ продължи традицията с провеждането на клиентско посещение до заводите на своите партньори в Германия - световните производители на земеделска техника CLAAS и AMAZONE в края на миналата година.

Посещението започна с топлото посрещане в завода на производителя на прикачна техника AMAZONE в град Хасберген Гасте. Eкспорт мениджърът за българския пазар г-н Йенс Майснер и добър приятел на фирма РАПИД КБ, представи историята, развитието и дейността на компанията.

Пред българските фермери, той изнесе и впечатляващи резултати на производителя за 2015 г. - рекорден оборот от 515 млн. евро, 80% експортен дял, което от своя страна дава сигурни гаранции пред клиенти и партньори за развитието на компанията в бъдеще.

Стана ясно, че машините, които се произвеждат в завода, са с 90% компоненти, произведени от AMAZONE. Матриците на тези компоненти също са разработени в завода, което гарантира изключителна прецизност и качество в детайлите, подчерта още г-н Йенс Майснер в презентацията си.

След като фермерите се запознаха с историята на фирмата и нейното развитие, и разбраха, че въпреки големия си мащаб, компанията продължава да бъде семейна фирма и държи на традициите, се отправиха към демонстрационото поле.

На него фермерите се запознаха детайлно и видяха в действие самоходната пръскачка PANTERA 4502 и прикачната пръскачка AMAZONE UX 5200 Super.

Посещението на клиентите на фирма РАПИД КБ продължи с обиколка на завода на отново семейната компания CLAAS. Земеделските производители имаха възможност да видят отвътре производството на комбайните и на тракторите XERION. Не бе пропуснат музеят на бранда CLAAS, който се намира във фабриката в Харзевинкел. Там бе показано развитието на земеделската техника CLAAS през годините.

След обиколката на фабриката, бе организирана презентация на най-новите машини CLAAS в близко стопанство, чийто парк е изцяло с машини на бранда. Там фермерите по атрактивен начин се запознаха с гамата машини за сезон 2017.

Пред земеделците бе представен новият силажокомбайн JAGUAR 960. Новата линия дава по-висока продуктивност, повече комфорт и по-висок добив. Това се постига посредством просторната кабина - VISTA CAB, системата за автоматично управление CEBIS, иновативната система TELEMATICS за онлайн мониторинг на машина, както и системата QUANTIMETER с непрекъснато измерване на сухо вещество в реално време, което е от изключителна важност за качественото силажиране.
Фермерите се запознаха също така и с универсалния трактор от серия ARION 500 и конкретно моделът ARION 550, който е проектиран за всекидневна употреба при разнородни дейности в него. Земеделците видяха и тракторът от серията AXION 800, модел AXION 870. Това е доказан лидерът в икономията на разход на гориво в смесените обработки и в България. Не случайно тракторите от тази серия са избрани от независима асоциация за "Трактор на годината 2014" на международното изложение Агритехника.
По време на шоуто Claas Live бе представена и гамата комбайни CLAAS. Премиум моделът LEXION 780 Terra Trac, който вече се доказа като възможности на българския пазар, впечатли особено българската група фермери с множeството иновационни технологии с които е оборудван.
След края на представянето на машините, експорт мениджърът на CLAAS за България г-н Карстен Волк, сподели:
Това е мястото, където имаме възможност да презентираме по-възможно най-добрия начин нашите машини, да покажем техните предимства и иновационни технологии, които прилагаме в тяхното проектиране. CLAAS е една голяма концепция в производството на комбайни и трактори, която има за цел да покрие всички нужди в производствените процеси в земеделието. Тази програма прилагаме в над 1000 страни по целия свят и тя е обвързана с постоянно подобряване на нашите машини за постигане на максимална ефективност в работата на клиентите ни с тях. В CLAAS работят над 500 инженери, в нашия отдел - Развойна дейност, които се стараят да правят това по възможно най-добрия начин. Ние искаме да предоставяме на нашите клиенти не просто машини, а точните решения за производство.
Българските фермери имаха възможност да видят най-новите модели машини и да споделят своето впечатление от видяното, като го сравнят и с машините от своя парк.
Десислав Тринков, обработващ 6500 дка в село Криводол сподели своите впечатления:
По време на посещението най-много ме впечатли прецизната работа. Тук всичко е подредено. Посетихме заводите на CLAAS и AMAZONE и бях впечатлен от точността и работата, как се изработват машините. От една година съм закупил комбайн CLAAS LEXION 660, за пръв път жънах с такава машина и съм много доволен от постигнатите резултати - висока производителност и бърза жътва.

След посещението на двата завода, за да се запознаят с спецификите и получат пряк опит как се прави земеделие в Германия, групата посети стопанство в гр. Алинг в близост до Мюнхен. Нашите производители имаха възможност да се запознаят в детайли с немското стопанство, с технологичния парк с машини в него и получат практически съвети от немският им колега.

Няма как в едно 4 дневно посещение, да няма отделено време и за разглеждане на забележителности и потапяне в немския дух, особено преди Коледните празници. Специална обиколка на Мюнхен показа на нашите фермери града и неговите забележителности.

Никой Цеков, продуктов мениджър във фирма РАПИД КБ, в края на пътуването сподели и направи равносметка на отиващата си година:


Като годишна равносметка 2016 беше изключително трудна за фирма РАПИД БК, но въпреки това запазваме нивата си на продажби от предходната година, което е добър резултат. На фона на това, че има стагнация на пазара, нашите резултати остават същите. Интересното е, че се увеличава и броят на продадените трактори, което е радостно. Клиентите се убеждават в качествата им, в тяхната икономичност. В последно време е изключително важно производството да е икономически изгодно, да имаме по-малко себестойност и да сме конкурентноспособни. Другото, за което може да се похвалим, е откритият филиал в Монтана, с който вече напълно покриваме територията на страната, разширява се екипа в посока на сервизни специалисти, така, че нашите клиенти да могат да разчитат и на резервни части и сервиз.
Последни
Обяви
Виж
ВРЕМЕТО
Виж
Анкети
Виж
Фирмите в бранша (каталог)
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини