Кабинетът удължи срока за изпълнение на проекта на къщичките над Плана

Проект „Плана хайтс“

17.04.2019 г.

Кабинетът удължи срока за изпълнение на проекта на къщичките над Плана

Министерският съвет е одобрил допълнително споразумение към меморандума за разбирателство между правителството на България и „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект „ПЛАНА ХАЙТС“, съобщиха от пресцентъра на кабинета. С това споразумение се удължава срокът на действие на сертификата за приоритетен инвестиционен проект, без да се променят други параметри на меморандума.

Проектът „ПЛАНА ХАЙТС предвижда изграждането на голямо модерно селище, разположено в района на Плана планина - между София и Самоков, и село Алино, община Самоков. Инвестицията е на крупна израелска компания в областта на недвижимите имоти. Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура – 7 582 дка пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза - търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 (сто и петдесет) къщи за отдаване под наем.

Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е купена конкретно за реализацията на този проект. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 54 млн. лева, след въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

Sinor.BG

Споделяне на сайта