Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
28.06.2007 г.
Ябълките се пръскат, когато станат колкото лешник

28-06-2007 г. Първото пръскане срещу първото поколение на ябълковия плодов червей се прави, когато плодовете са малко по-големи от лешник. Целта му е да се унищожат гъсениците при напускане на яйцата до вгризването им в плодовете. Второто пръскане е 8-12 след първото, а третото – 8-10 дни след второто. Пръскането срещу гъсениците от второто поколение се прави в средата или втората половина на юли. Препаратите, които може да използвате са агрия 1050 0,15 %, децис 2,5 ЕК 0,03 %, вазтак 10 ЕК – 0,0125% и суми алфа 5ЕК – 0,02 %.
3856
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Актуално
Египет напазарува 420 хил. тона черноморска пшеница
Инспекторатът на агроминистерството също прави проверки в Добрич заради суджукгейт
Атанас Добрев се срещна с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България
Решения на Министерския съвет
Командироват 16 служители от евроинституциите за бългаското председателство
Томислав Дончев оглавява Съвета за административната реформа
Решения на Министерския съвет
Осигуряват се 2 млн. лв. за заетост във Врачанско, Видинско и Монтанско
Свързани материали
Виж
Актуално
Египет напазарува 420 хил. тона черноморска пшеница
Инспекторатът на агроминистерството също прави проверки в Добрич заради суджукгейт
Атанас Добрев се срещна с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България
Решения на Министерския съвет
Командироват 16 служители от евроинституциите за бългаското председателство
Томислав Дончев оглавява Съвета за административната реформа
Решения на Министерския съвет
Осигуряват се 2 млн. лв. за заетост във Врачанско, Видинско и Монтанско
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    Агровестник /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам