Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
28.06.2007 г.
Ябълките се пръскат, когато станат колкото лешник

28-06-2007 г. Първото пръскане срещу първото поколение на ябълковия плодов червей се прави, когато плодовете са малко по-големи от лешник. Целта му е да се унищожат гъсениците при напускане на яйцата до вгризването им в плодовете. Второто пръскане е 8-12 след първото, а третото – 8-10 дни след второто. Пръскането срещу гъсениците от второто поколение се прави в средата или втората половина на юли. Препаратите, които може да използвате са агрия 1050 0,15 %, децис 2,5 ЕК 0,03 %, вазтак 10 ЕК – 0,0125% и суми алфа 5ЕК – 0,02 %.
3503
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Държавата плати 1,3 млн. лева на ветеринарите за ваксинацията по говедата
Контрол
Във Варненско са разкрити близо 200 незаконно отсечени дървета
Обзор 24-26 август
Цените на зърното на Софийската стокова борса остават стабилни, на фона на спада на световните котировки
Италианските производители на вино очакват богата реколта от грозде
Вносът на олио в ЕС счупи рекорда през третото тримесечие на сезона
Френските фермери се тревожат за състоянието на посевите с царевица
Свързани материали
Виж
Държавата плати 1,3 млн. лева на ветеринарите за ваксинацията по говедата
Контрол
Във Варненско са разкрити близо 200 незаконно отсечени дървета
Обзор 24-26 август
Цените на зърното на Софийската стокова борса остават стабилни, на фона на спада на световните котировки
Италианските производители на вино очакват богата реколта от грозде
Вносът на олио в ЕС счупи рекорда през третото тримесечие на сезона
Френските фермери се тревожат за състоянието на посевите с царевица
Приятели на SINOR.bg: НАЗ /    Национална Овцевъдна Асоциация /    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    Агровестник /    Гласът на фермера    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2016

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам