Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
28.06.2007 г.
Ябълките се пръскат, когато станат колкото лешник

28-06-2007 г. Първото пръскане срещу първото поколение на ябълковия плодов червей се прави, когато плодовете са малко по-големи от лешник. Целта му е да се унищожат гъсениците при напускане на яйцата до вгризването им в плодовете. Второто пръскане е 8-12 след първото, а третото – 8-10 дни след второто. Пръскането срещу гъсениците от второто поколение се прави в средата или втората половина на юли. Препаратите, които може да използвате са агрия 1050 0,15 %, децис 2,5 ЕК 0,03 %, вазтак 10 ЕК – 0,0125% и суми алфа 5ЕК – 0,02 %.
3519
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
BILLA България с образователна кампания за млечните продукти роден стандарт
Европейска политика
Еврокомисията одобри българската програма Алеко за обучение зад граница
Държавата е допуснала до покупка 155 частни гори в Югозападна България
Храни и по проекта „За Балкана и хората”
Поредно издание на Зелените дни в София
Анализ
CAPA: Стартовите цени при царевицата тръгват при добри нива от 280 лв. за тон
Цветан Димитров: Важно е да се запазят пазарните ниши, традиционни за България
Свързани материали
Виж
BILLA България с образователна кампания за млечните продукти роден стандарт
Европейска политика
Еврокомисията одобри българската програма Алеко за обучение зад граница
Държавата е допуснала до покупка 155 частни гори в Югозападна България
Храни и по проекта „За Балкана и хората”
Поредно издание на Зелените дни в София
Анализ
CAPA: Стартовите цени при царевицата тръгват при добри нива от 280 лв. за тон
Цветан Димитров: Важно е да се запазят пазарните ниши, традиционни за България
Приятели на SINOR.bg: НАЗ /    Национална Овцевъдна Асоциация /    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    Агровестник /    Гласът на фермера    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2016

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам