Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
28.06.2007 г.
Ябълките се пръскат, когато станат колкото лешник

28-06-2007 г. Първото пръскане срещу първото поколение на ябълковия плодов червей се прави, когато плодовете са малко по-големи от лешник. Целта му е да се унищожат гъсениците при напускане на яйцата до вгризването им в плодовете. Второто пръскане е 8-12 след първото, а третото – 8-10 дни след второто. Пръскането срещу гъсениците от второто поколение се прави в средата или втората половина на юли. Препаратите, които може да използвате са агрия 1050 0,15 %, децис 2,5 ЕК 0,03 %, вазтак 10 ЕК – 0,0125% и суми алфа 5ЕК – 0,02 %.
3376
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Наука и бизнес
Учени разшириха познанието за фитосинтезата, важна за повишаване на добивите
Инвестиции
John Deere приключи придобиването на Monosem
Турция ще свие вноса на пшеница и царевица през сезона заради рекордната реколта
Египет ще отвори борса до края на годината
Египет планира отварянето на земеделска борса до края на годината
Заради рецесията
Италиански млечен кооператив продава облигации, обезпечени с пармезан
Статистика
Световните продажби на биопродукти са достигнали 55 млрд. евро
Свързани материали
Виж
Наука и бизнес
Учени разшириха познанието за фитосинтезата, важна за повишаване на добивите
Инвестиции
John Deere приключи придобиването на Monosem
Турция ще свие вноса на пшеница и царевица през сезона заради рекордната реколта
Египет ще отвори борса до края на годината
Египет планира отварянето на земеделска борса до края на годината
Заради рецесията
Италиански млечен кооператив продава облигации, обезпечени с пармезан
Статистика
Световните продажби на биопродукти са достигнали 55 млрд. евро
Приятели на SINOR.bg: НАЗ /    Национална Овцевъдна Асоциация /    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    Агровестник /    Гласът на фермера    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2016

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам