Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.07.2021 г.

Разядка с патладжан

Разядка с патладжан

Патладжаните се изпичат цели в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Изваждат се в купа, покриват се с фолио - да се задушат. После се обелват и се накълцват наситно. Ако имате патладжани в буркан, останали от зимата, може да ги използвате, като си спестите предишните процедури. Чесънът се нарязва на ситно. Стривате филийките сухар.

В пасатор се смесват накълцаните патладжани, чесънът, натрошено сиренето, стритият сухар, зехтинът и солта. Разбърква се добре с пасатор до хомогенна смес.

Разядката се сипва в купа, поръсена с черен пипер, магданоз и резенчета домати.

Продукти: 1 кг патладжани, 150 г сирене, 2 сухара, 4 скилидки чесън, 50 мл зехтин , сол и черен пипер, резени домати, магданоз

Разядка с патладжан
6969

Последни материали
Виж
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 21-24 септември 2021 година
Купувачите на хлебна пшеница и слънчоглед на борсата повишиха офертите
Заради ограничителните мерки в износа на зърно през тази година
Експерт очаква спад от 40% в приходите от селското стопанство в Русия
Резултати от Консултативния съвет по зърно
Решения на Министерския съвет
Земеделската дирекция в Ямбол с нов имот
И украинските заводи временно ще спират работа
Цените на торовете избиха нагоре заради рекордните цени на природния газ
Фонд „Земеделие”
От 5 до 31 октомври фермерите ще доказват продукцията, реализирана на пазара
Свързани материали
Виж
Пълнени постни патладжани
Защо не завръзват плодове на патладжана?
Защо и кога е необходимо ръчно опрашване на растенията?
Патладжани по гръцки
Панирани патладжани с плънка
Практика
Основни проблеми при отглеждане на разсад за патладжан
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам