Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.07.2021 г.

Разядка с патладжан

Разядка с патладжан

Патладжаните се изпичат цели в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Изваждат се в купа, покриват се с фолио - да се задушат. После се обелват и се накълцват наситно. Ако имате патладжани в буркан, останали от зимата, може да ги използвате, като си спестите предишните процедури. Чесънът се нарязва на ситно. Стривате филийките сухар.

В пасатор се смесват накълцаните патладжани, чесънът, натрошено сиренето, стритият сухар, зехтинът и солта. Разбърква се добре с пасатор до хомогенна смес.

Разядката се сипва в купа, поръсена с черен пипер, магданоз и резенчета домати.

Продукти: 1 кг патладжани, 150 г сирене, 2 сухара, 4 скилидки чесън, 50 мл зехтин , сол и черен пипер, резени домати, магданоз

Разядка с патладжан
16926
 

Последни материали
Виж
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Свързани материали
Виж
Методи за комплексен предзимен контрол на колорадския бръмбар
Патладжани с чесън и лук
Кюфтета от тиквички и патладжани
Практично
Ето как да решите проблемите с пипера и патладжана
Свинско месо с патладжани
Полезни съвети
Как да отглеждаме патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини