Загряваме фурната на 120 градуса. Измитото и подсушено месо натриваме със сол и черен пипер. Загряваме 2 с.л. олио и изпържваме месото от всички страни до румена коричка. Слагаме го в тавичка и печем във фурната 20 мин. Гъбите измиваме и нарязваме на едро, ябълката и лука – на парченца. В тигана, в който сме пържили месото, сипваме 1 с.л. олио и изпържваме гъбите. Изваждаме ги, а в мазнината запържваме лука и ябълките. Сипваме калвадоса и бульона, задушаваме 5 мин. Слагаме гъбите и меда и задушаваме още 2 мин. Подправяме със сол и черен пипер. Изваждаме месото от фурната и го подреждаме в чиния заедно с гъбите и ябълките. По желание украсяваме с клонки зелени подправки.
Продукти за 4 порции: 500 г обезкостено агнешко, сол, смлян черен пипер, 400 г гъби, 3 с.л. олио, 1 глава лук, 1 ябълка, 20 мл калвадос (ябълкова ракия), 200 мл овнешки бульон, 1 ч.л. мед, няколко клонки зелени подправки.